Superhandig
Home » Blogs » Handbagage afmetingen per vliegtuigmaatschappij

Handbagage afmetingen per vliegtuigmaatschappij

Het is zo ver! De vakantie is geboekt, de laatste inkopen zijn gedaan, outfits liggen op kleur netjes gesorteerd in de koffer. Maar dan… De handbagage. Want hoe zat het ookalweer? Neem ik een tas mee of is een trolley toch handiger? En hoe zit het met de afmetingen?
Per vliegmaatschappij verschilt het hoe groot je handbagage mag zijn en hoeveel deze mag wegen. Daarom zet FlyDriveVakantie alles nog even op een rijtje:
 

Maximale afmetingen (cm) Maximaal gewicht (kg)
Arkefly 55 x 35 x 30 7
Easyjet 55 x 40 x 20 Redelijkheidsprincipe (denk aan 7)
KLM 55 x 25 x 35 12
Martinair 40 x 25 x 50 10
Ryanair 55 x 40 x 20 10
Transavia.com 55 x 35 x 25 10

 
Let op! Want voor bijna alle maatschappijen geldt dat al je handbagage, dus ook een handtas, fototoestel, laptop, paraplu, etc. In één stuk moeten passen. Zorg dus dat deze in je tas of trolley mee kunnen anders kan het nog wel een een duur grapje worden.
Fijne vakantie!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?