Voorbereiding vakantie Reageer
Home » Blogs » 7 Vakantietips voor een veilige fly & drive vakantie

7 Vakantietips voor een veilige fly & drive vakantie

Je fly drive vakantie is geboekt en het aftellen kan eindelijk beginnen. Voordat het aftellen alweer is afgelopen wil je graag nog eventjes lekker rondsurfen op het web voor extra handige tips voor een veilige fly drive vakantie. Laat het team van flydrivevakantie.com nu net toevallig een paar veilige vakantietips voor je hebben die vanuit onze ervaring “te vaak” over het hoofd gezien worden.

Vakantietips #1 Kraanwater in het buitenland

Jájá we wé-ten het, “the most obvious one”! Waarschijnlijk hoor je deze tip vaak genoeg. Echter horen wij nog steeds maandelijks verhaaltjes van mensen die tijdens hun vakantie vervelende buikkrampen hebben opgelopen. Het land viel binnen de EU, dus hadden zij het idee dat je uit de kraan kon drinken. Heláás!, zelfs in deze moderne tijd zijn er nog steeds landen in de EU met geen schoondrinkwater, zoals je eigen vertrouwde Nederland heeft. Wij zeggen altijd; “neem beter het zekere voor het onzekere!”. Mocht je niet zeker weten of je uit de kraan van je vakantiebestemming kunt drinken, koop dan voor de zekerheid een fles water voor een euro. Dit bespaart je hele nare vieze bacteriën.

Vakantietips #2 “Olympische duik” in een diepe afgrond

Oppassen met foto’s maken bij een afgrond. Dit ligt natuurlijk een beetje voor de hand, maar laten we dit eventjes toelichten. Het gebeurt nog steeds met regelmaat dat niet iedereen even veilig thuis komt, denk aan het verhaal “127 Hours”. Mensen zijn tijdens een hike teveel afgeleid door hun smartphone of camera. Wat als gevolg heeft dat ze niet goed uitkijken waar ze lopen en staan. Met deze tip willen we je extra alert maken wanneer je bij een meeslepend diepe afgrond staat. Net als ons, wilt uiteraard iedereen spontane, sprakeloze en fantastische foto’s maken. Let gewoon eventjes op dat je veilig staat en de ondergrond goed stevig is, zodat je geen Olympische duik maakt. De kei harde stenen ondergrond maakt de landing niet heel erg verfijnd.
Klif


Vakantietips #3 Superwoman! Schreeuwen, bewegen en rennen!

De vrouwen zullen zich bij deze veilige tip waarschijnlijk iets meer aangesproken voelen dan de mannen. Na een stuk gereden te hebben zijn jullie aangekomen bij een grote stad. De gebouwen en bezienswaardigheden zijn prachtig en je komt helemaal tot een ongekende rust. De man heeft het even gehad met lopen en wilt rustig een filmpje gaan kijken in het hotel. Je vindt het zonde om het stadsleven niet gezien te hebben en besluit nog een ommetje te lopen. Dan loop je een steegje in, waar niemand te bekennen is en je ziet opeens drie grote enge gespierde mannen staan. Je voelt de vervelende spanning op lopen en je hart begint op een negatieve manier als een tierelier te kloppen. Oftewel je ziet dat de intenties van de grote mannen verkeerde bedoelingen hebben. Mocht je in zo’n situatie belanden loop dan gelijk de andere kant op. Lukt dit niet? Maak dan zoveel mogelijk lawaai en bewegingen als je kunt! Waar ze vooral een hekel aan hebben is als je er één grote heisa van maakt. Ondanks dat je niemand ziet, er zijn altijd mensen in de buurt. Ze kunnen een straat verder op zijn of in de gebouwen om je heen.
steeg

Vakantietips #4 Die nare vervelende kleine insecten, muggen

Je kent het wel, je laat het licht aanstaan en een uurtje later hoor je door de hele kamer het vervelende geluid “zzooeemmmmmm zooeemmmmm zzzooeemmmmm”. Het is weer zover je hebt de onoverwinnelijke liefde van de muggen mogen ontvangen. Niet altijd zijn de muggen even schoon. Sommige kunnen bepaalde overdonderende bacteriën met zich mee dragen, zoals de wel beruchte malariamug. Geloof ons malaria is niet een erg smaakvolle virus om te hebben. Informeer daarom bij je reisbureau even over welke insectsoorten en besmettingen je kunt verwachten, voordat je vertrekt naar je bestemming. Op deze manier ben je goed geïnformeerd, kun jezelf er voor behoeden en heb je een grote kans om de derde wereld oorlog tegen deze onaangename wezens te overleven.
Malariamug

Vakantietips #5 Niet verder rijden, Verder hiken

Een fly drive vakantie is natuurlijk ideaal vanwege het feit dat je de mogelijkheid hebt om overal te komen met je auto. Het begrip “overal” nemen toch een aantal mensen iets té letterlijk. Er zijn een aantal incidenten geweest waar mensen off road gingen rijden met hun gehuurde auto. Ze kwamen vast te zitten, hadden geen internet bereik en moesten wachten tot een voorbijganger langs kwam. Dit wil je niet voor je veiligheid en is uitermate zonde van je vakantietijd. Vraag van te voren bij een lokaal informatiepunt, wat wel en wat niet te bereiken is met de auto!

Vakantietips #6 Auto veilige plek voor waardevolle spullen?

Nog steeds gebeurt het extreem veel dat reizigers die op een fly drive vakantie zijn hun meest waardevolle spullen in de auto laten liggen. De gedachten die de reiziger heeft om zijn spullen in de auto te laten liggen, is ook meer dan begrijpelijk. Bij een fly drive leef je nou eenmaal veel in je gehuurde auto. Elke dag wil je weer verbazingwekkende bezienswaardigheden zien en heb je natuurlijk je waardevolle spullen bij de hand. Wonderbaarlijk genoeg is een auto nog steeds vrij simpel in te breken. Je zou je echt verbazen als je wist hoe snel een autodief je auto open kan maken. We begrijpen dan ook heel erg goed als je een hike van 10km hebt gepland dat je niet een paar kilo zware laptop mee gaat nemen. Jij hebt je niet opgegeven voor het evenement “Strong Vikings”. Wij raden je in ieder geval aan om je paspoort, geheugenkaart van je camera telefoon etc. mee te nemen. Het zou namelijk een uiterst nare ervaring zijn als je een geweldige vakantie hebt en dan in één keer zijn je leuke vakantiefoto’s gestolen.


Vakantietips #7 Bloedgroep opschrijven

Mocht het nou net precies bij jou of je dierbare het grootste ongeluk ter wereld plaats vinden, je naar het ziekenhuis moet en veel bloed hebt verloren is het erg handig om je bloedgroep opgeschreven te hebben. Via deze manier kunnen gespecialiseerde doctoren veel sneller ter werk gaan. Deze tip is wel één van de vakantietips die essentieel kan zijn bij een levensbedreigende situatie. We staan hier niet te lang bij stil en hopen gewoon dat deze regel nóóit te pas gaat komen.
Kortom: Uiteraard hopen wij van Flydrivevakantie.com dat deze regels niet ter sprake zullen komen en u gewoon een fantastische vakantie zult hebben!
Gebied

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie