Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Wat is er te doen op Corsica?

Wat is er te doen op Corsica?

Ben je van plan om een toffe fly drive Corsica te doen? Super, Corsica is echt een bestemming die geweldig is voor een rondreis. Ben je nieuwsgierig wat er te doen is op Corsica? Lees dan onze tips met activiteiten en bezienswaardigheden op Corsica.

Wat is er te zien en doen op Corsica?

Corsica is een prachtige eilandbestemming in de Middellandse Zee met veel te zien en te doen voor zowel gezinnen als individuele reizigers. Hier zijn enkele aanbevelingen voor activiteiten en bezienswaardigheden op Corsica:

 1. Bekijk de prachtige stranden: Corsica heeft een groot aantal prachtige stranden, waaronder Rondinara, Santa Giulia en Calvi. Geniet van het zonnen, zwemmen en watersporten.
 2. Bezoek de steden: Bezoek de historische steden Ajaccio, Bastia en Calvi en ontdek hun charmante straatjes, kathedraals en forten.
 3. Wandel door de bergen: Corsica is bekend om haar indrukwekkende berglandschappen, waaronder de Alta Rocca en de Monte Cinto. Ga op wandeling of neem deel aan bergbeklimmen om deze schoonheid te verkennen.
 4. Bezoek natuurparken: Bezoek de natuurparken van Corsica, zoals het Parc Naturel Régional de Corse, om de unieke flora en fauna van het eiland te verkennen.
 5. Proef de lokale keuken: Corsica is bekend om haar verfijnde en smaakvolle keuken. Proef de lokale specialiteiten, zoals wild, kaas en vis, en ontdek de lokale wijnen.
 6. Beleef de cultuur: Bezoek het Musée de Bastia en het Musée des Beaux-Arts d’Ajaccio om meer te weten te komen over de rijke cultuur en geschiedenis van Corsica.
 7. Geniet van het nachtleven: Corsica heeft een levendig nachtleven, met veel bars, clubs en cafés. Proef de lokale dranken en geniet van de nachtelijke sfeer.

Door deze activiteiten en bezienswaardigheden te overwegen, zal je zeker een onvergetelijke ervaring op Corsica hebben en het eiland ten volle kunnen verkennen.


Wat zijn de bezienswaardigheden op Corsica?
Wat zijn de bezienswaardigheden op Corsica?

30 bezienswaardigheden op Corsica

 1. Calanques de Piana
 2. Baie des Tortues
 3. Strand van Palombaggia
 4. Calvi Citadel
 5. Île Rousse
 6. Les Calanches de Piana
 7. Plage de Saleccia
 8. Plage de Rondinara
 9. Plage de Santa Giulia
 10. Cap Corse
 11. Het kasteel van Bonifacio
 12. Bastia Citadelle
 13. Place des Oursinières
 14. Ajaccio Citadel
 15. La Parata Valley
 16. Scandola Nature Reserve
 17. Zipline Parc Aventure
 18. Parc Naturel Regional de Corse
 19. Grotte de Bonifacio
 20. Genoese Towers
 21. Monte Cinto
 22. L’Ospedale Forest
 23. La Vallée de la Gravona
 24. Nonza Beach
 25. La Plage de Lozari
 26. Le Camp de César
 27. Les Calanques de la Revellata
 28. Les Calanques d’En Vau
 29. Parc Ombragé
 30. Eglise Sainte-Marie Majeure d’Ajaccio.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie