Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Wandelen in Cinque Terra

Wandelen in Cinque Terra

Cinque Terre is een prachtige regio in Italië die bekend staat om zijn schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen. Cinque Terre is een kustregio in Ligurië, Italië, bestaande uit vijf kleine dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Elk dorpje heeft zijn eigen charme en karakter, maar alle vijf de dorpjes zijn ongelooflijk mooi en maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.

Wandelen is een van de beste manieren om deze Italiaanse regio te verkennen en de schoonheid van Cinque Terre te ervaren. In dit blog vind je alles wat je moet weten over wandelen in Cinque Terre.

Wandelroutes Cinque Terre

Cinque Terre heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die de vijf dorpen met elkaar verbinden. De paden zijn goed onderhouden en bieden een spectaculair uitzicht op de kustlijn en de Middellandse Zee. De meeste paden zijn redelijk makkelijk begaanbaar, maar sommige kunnen behoorlijk steil en uitdagend zijn.


Cinque Terre heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die de vijf dorpen met elkaar verbinden. Hier zijn enkele van de meest populaire wandelroutes:

 1. Sentiero Azzurro (Blauwe pad): Dit is de bekendste wandelroute in Cinque Terre en verbindt alle vijf de dorpen met elkaar. Het pad is ongeveer 12 kilometer lang en biedt prachtige uitzichten op de kustlijn en de Middellandse Zee. De route is verdeeld in vier secties, die elk tussen de één en drie uur duren om te wandelen.
 2. Via dell’Amore (Pad van de Liefde): Dit is het meest populaire deel van de Sentiero Azzurro en loopt tussen Manarola en Riomaggiore. Het pad is relatief vlak en biedt een spectaculair uitzicht op de zee.
 3. Sentiero Verde Azzurro (Groen-blauwe pad): Dit pad verbindt de dorpen Riomaggiore, Manarola en Corniglia en biedt een panoramisch uitzicht op de zee en de omliggende heuvels.
 4. Sentiero Rosso (Rode pad): Dit pad verbindt de dorpen Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Het pad is wat uitdagender dan de andere paden en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en de heuvels.
 5. Sentiero delle Cinque Terre (Pad van de Vijf Landen): Dit pad is een langere wandelroute die alle vijf de dorpen verbindt en ook door de omliggende heuvels loopt. Het is een uitdagende wandeltocht, maar biedt prachtige uitzichten op de kustlijn en de dorpen.

Let op dat sommige delen van de paden kunnen worden afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden of slecht weer. Het is altijd het beste om van tevoren te controleren welke paden open zijn en om je wandelroute te plannen.

Wandelen in Cinque Terra Italië

Wat moet je meenemen?

Als je gaat wandelen in Cinque Terre, is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en kleding die geschikt is voor het weer. Neem ook voldoende water en snacks mee, vooral als je van plan bent om de hele route te wandelen. Het is ook verstandig om een zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen om je te beschermen tegen de zon.

Tips voor het wandelen in Cinque Terre

 • Controleer altijd het weer voordat je gaat wandelen. De paden kunnen glad worden bij regenachtig weer, dus het is het beste om te wandelen als het droog is.
 • De paden in Cinque Terre zijn goed onderhouden, maar sommige delen kunnen steil zijn en er kunnen losse stenen op de paden liggen. Wees voorzichtig en neem je tijd.
 • Als je van plan bent om de hele Sentiero Azzurro te wandelen, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt en plan je route van tevoren. Houd er rekening mee dat sommige delen van het pad gesloten kunnen zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.
 • Het kan erg druk worden op de paden, vooral tijdens het hoogseizoen. Probeer vroeg in de ochtend te wandelen om de drukte te vermijden.
 • Respecteer de natuur en blijf op de paden. Het is verboden om off-trail te wandelen of te klimmen.
 • Houd er rekening mee dat de paden soms dicht bij de rand van de kliffen lopen. Wees voorzichtig en blijf op een veilige afstand van de rand.
 • Er zijn geen toiletten langs de paden, dus plan je plaspauzes van tevoren.
 • Neem je tijd en geniet van het uitzicht! Cinque Terre is een prachtige regio en het wandelen hier is een unieke ervaring die je niet mag missen.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie