Inspiratie Reageer
Home » Blogs » De 8 mooiste eilanden in de Middellandse Zee

De 8 mooiste eilanden in de Middellandse Zee

De Middellandse Zee is een van de mooiste zeeën ter wereld en heeft tal van prachtige eilanden om te ontdekken. Hieronder vind je informatie over de 8 mooiste eilanden in de Middellandse Zee.

1. Corsica

Corsica is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Er zijn veel mooie plaatsen op het eiland, maar Bonifacio is een van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien. De stad is gebouwd op een hoge klif en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omringende bergen. Het is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden van het eiland, waaronder Plage de Palombaggia en Plage de Rondinara. Deze stranden hebben kristalhelder water en wit zand dat perfect is om te zonnen en te zwemmen. Tot slot mag je de bekende bezienswaardigheid Calanques de Piana niet missen. Deze prachtige rotsformaties bieden een spectaculair uitzicht op de zee en het omringende landschap.

2. Sardinië

Sardinië is een ander prachtig eiland in de Middellandse Zee, met veel mooie plaatsen en stranden. De Costa Smeralda is een van de mooiste gebieden op het eiland, met prachtige stranden zoals Spiaggia del Principe en Capriccioli. Het kristalheldere water en het zachte zand maken deze stranden tot een paradijs voor zwemmers en zonaanbidders. Een andere prachtige plek op het eiland is de stad Alghero, die bekend staat om zijn middeleeuwse vesting en schilderachtige straatjes. En natuurlijk mag je tijdens je fly drive Sardinië de beroemde Nuraghe niet missen, een mysterieus en fascinerend stenen bouwwerk uit de prehistorie.


Puur genieten van het Mediterraanse leven
Puur genieten van het Mediterraanse leven

3. Menorca

Menorca is een klein eiland met een prachtige natuur en adembenemende stranden. Mallorca is perfect voor een rondreis. Een van de mooiste plaatsen op het eiland is Fornells, een pittoresk vissersdorpje met smalle straatjes en kleurrijke huizen. De stranden van Menorca zijn ook fantastisch, vooral Cala Turqueta en Cala Macarella, met hun turquoise water en fijn zand. Maar ook de stad Ciutadella is een bezoek waard, met zijn gotische kathedraal en historische huizen.

De Middellandse Zee is kristalhelder
De Middellandse Zee is kristalhelder

4. Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. De stad Chania is een van de mooiste plaatsen op het eiland, met zijn Venetiaanse haven en smalle straatjes vol met cafés en restaurants. Het beroemde strand van Elafonissi is een van de mooiste stranden ter wereld, met zijn roze zand en kristalheldere water. En natuurlijk mag je de archeologische opgravingen van Knossos niet missen, een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Het paleis van Knossos dateert uit de Minoïsche periode en is een van de grootste archeologische vindplaatsen van het Middellandse Zeegebied.

5. Rhodos

Rhodos is een eiland in de oostelijke Egeïsche Zee en staat bekend om zijn historische erfgoed en prachtige stranden. De middeleeuwse stad Rhodos staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het is gevuld met smalle straatjes, indrukwekkende poorten en prachtige pleinen. De oude stadsmuren zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Voor strandliefhebbers is Faliraki Beach een must-see. Het kristalheldere water en het lange zandstrand maken het een van de populairste stranden op het eiland.

Geniet van de historie op deze eilanden
Geniet van de historie op deze eilanden

6. Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en is een populaire bestemming voor vakantiegangers vanwege de prachtige stranden, het heerlijke eten en het bruisende nachtleven. Een van de mooiste plekken op het eiland is het pittoreske dorpje Valldemossa, dat bekend staat om zijn geplaveide straatjes en prachtige architectuur. Een andere must-see bezienswaardigheid is de Serra de Tramuntana, een prachtig berggebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor strandliefhebbers is Cala Mesquida een van de meest spectaculaire stranden van het eiland, met kristalhelder water en een prachtige omgeving.


7. Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee, maar biedt een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. De hoofdstad Valletta staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met prachtige kerken, musea en historische bezienswaardigheden. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Golden Bay, Mellieha Bay en Ghajn Tuffieha. Het is ook een ideale bestemming voor duikliefhebbers vanwege de vele duikplekken die het eiland te bieden heeft.

Dichtbij Nederland en daarom perfect voor een fly & drive

8. Ibiza

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven, maar het heeft ook een prachtig landschap en vele rustige baaien en stranden. Een van de mooiste plekken op het eiland om te bezoeken tijdens je fly drive Ibiza is de oude stad van Ibiza, Dalt Vila, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is gevuld met smalle straatjes en prachtige pleinen. Voor strandliefhebbers is Cala Comte een must-see. Het kristalheldere water en het prachtige uitzicht maken het een van de meest populaire stranden op het eiland. Ten slotte is er ook het prachtige natuurpark Ses Salines, dat bekend staat om zijn zoutvelden, roze flamingo’s en kristalhelder water.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie