Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Wat te doen in Sevilla

Wat te doen in Sevilla

Sevilla, vaak badend in zonlicht, is een boeiende mix van unieke cultuur en Andalusische charme. Deze stad pronkt met heldere pleinen en straten overschaduwd door sinaasappelbomen, levendig met gezellige binnenplaatsen, cafés, bars, historische locaties en artiesten. Het is een plek waar zowel lokale bewoners als bezoekers kunnen genieten van een levendige, gemeenschappelijke sfeer.

Wat te doen in Sevilla

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in sport, is de lokale voetbalscène ongelooflijk gepassioneerd. Natuurliefhebbers zullen dol zijn op het wandelpad Caminito del Rey, terwijl anderen misschien liever de rijke geschiedenis, architectuur en culinaire hoogstandjes van de stad verkennen, of zelfs genieten van een feestelijke vakantie. Sevilla, bekend als de Parel van Andalusië, biedt een breed scala aan activiteiten voor alle smaken.

Nabijgelegen kustplaatsen bieden zonnige stranden en een vleugje van de zee, terwijl het noorden pittoreske dorpjes met witte huizen en oude ruïnes kenmerkt. Sevilla’s grootse paleizen zijn prachtig, en de straten zijn charmant met geplaveide paden, balkons vol bloemen en hoekjes verlicht met feeërieke lichtjes, waardoor een romantische sfeer ontstaat die perfect is voor koppels.


Als de indrukwekkende hoofdstad en grootste stad van Andalusië, heeft Sevilla een overvloed aan geweldige ervaringen te bieden. Het is een stad die een onvergetelijk bezoek belooft, met talloze attracties om te verkennen. Laten we ons verdiepen in het beste dat Sevilla te bieden heeft!

1. De Kathedraal van Sevilla

Eens de grootste kathedraal ter wereld bij de voltooiing in de 16e eeuw, overtreffend zelfs de Hagia Sophia, staat de Kathedraal van Sevilla als een getuigenis van de historische rijkdom van de stad. De architectuur wordt benadrukt door vijftien ingewikkeld ontworpen deuren op zijn vier gevels, die elk gedetailleerde Bijbelse taferelen tonen.

Het interieur is even indrukwekkend, met het graf van Christoffel Columbus en zijn zoon, geplaatst onder een uitgestrekt Gotisch plafond. Het opvallendste kenmerk van de kathedraal is het Kapittelhuis, een koepelvormige kapel versierd met werken van de beroemde schilder Murillo.

De Kathedraal van Sevilla met de Giralda Toren
De Kathedraal van Sevilla met de Giralda Toren

Voor een ander perspectief kunnen bezoekers deelnemen aan een daktour, die een panoramisch uitzicht op Sevilla biedt. Vooraf reserveren, minstens een week van tevoren, is vereist voor deze tour. Late namiddagen, rond 16:30 uur, zijn ideaal om te bezoeken om de drukte te vermijden en het beste licht te ervaren.


De Giralda Toren, oorspronkelijk een minaret toen de kathedraal functioneerde als moskee, biedt een spectaculair uitkijkpunt om zowel de grandeur van de kathedraal als de stadsgezichten te bekijken. Hoewel toegang tot de toren is inbegrepen in de toegangsprijs, moeten bezoekers rekening houden met de klim van 34 trappen, aangezien er geen lift is.

Daarnaast herbergt de kathedraal een opmerkelijke Mudejar gesneden houten deur op zijn negende verdieping, een must-see voor bezoekers.

2. Het Real Alcázar en haar tuinen

Het Real Alcázar, oorspronkelijk een islamitisch fort, werd omgebouwd tot een koninklijk paleis voor koning Peter van het christelijke koninkrijk. Deze transformatie vond plaats na de christelijke verovering, waarop opeenvolgende koningen de complex verrijkten om hun rijkdom tentoon te stellen. Het paleis kenmerkt zich door ingewikkeld bewerkte gevels, plafonds versierd met weelderig goud, rijkelijk gedecoreerde tegels, en binnenplaatsen vol met sinaasappelbomen, waardoor het een symbool van luxe is en een topattractie in Sevilla.

Het Real Alcázar in Sevilla
Het Real Alcázar in Sevilla

Het meest opvallende gebouw in het paleis is het Palacio del Rey Don Pedro, beroemd om het herbergen van enkele van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur in Sevilla, een stijl sterk beïnvloed door Moorse ontwerpen. Vergelijkbaar met het Alhambra in Granada, biedt het Real Alcázar een reis naar de Moorse geschiedenis van Spanje.


3. Plaza de España

Gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929, combineert het halfcirkelvormige Plaza de España naadloos de architecturale stijlen van Art Déco en Mudéjar. Met betegelde nissen die elke provincie van Spanje vertegenwoordigen, dient het plein zowel als een kunstzinnig wonder als een eerbetoon aan het innovatieve succes van het land.

Bezoekers kunnen genieten van ontspannen roeiboottochten onder charmante bruggen langs het 515 meter lange kanaal dat in het plein is aangelegd, terwijl ze selfies maken tegen de iconische zuilen. Met een uitgestrekte oppervlakte van 50.000 vierkante meter is het gebouw zelf een meesterwerk van design.

4. Het María Luisa Park

In 1914 werd begonnen met uitgebreide renovaties om het María Luisa Park te transformeren ter voorbereiding op de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling die plaatsvond op Plaza de España. Dit park staat nu bekend als een weelderige botanische tuin met palmbomen, sinaasappelbomen en een gevarieerde verzameling exotische planten van over de hele wereld.

Binnen deze uitgestrekte tuinen vind je brede lanen, sfeervolle paviljoens, serene vijvers en fonteinen in Moorse stijl, versierd met kleurrijke tegels. Enkele van de meest indrukwekkende kenmerken zijn de Fontein van de Leeuwen en het Monument voor Gustavo Adolfo Bécquer.


Of je nu houdt van een rustige wandeling of een fietstocht, deze schilderachtige groene oase biedt een heerlijke ervaring. Schaduwrijke bankjes bieden de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen in het warme klimaat van Sevilla.

5. Iglesia Colegial del Divino Salvador

De Iglesia Colegial del Divino Salvador, ook bekend als de Kerk van de Goddelijke Verlosser, staat bekend als de meest prominente kerk van de stad, na de Kathedraal. Een wonder voor liefhebbers van architectuur, deze grote kerk is gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Het beschikt over indrukwekkende kolommen en ingewikkeld versierde plafonds, zorgvuldig gerestaureerd om de mooiste aspecten van de architectuur van Sevilla te tonen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van uitzonderlijke architectonische ontwerpen, is een bezoek aan deze kerk zeer aan te bevelen.

6. De Metropol Parasol (Setas de Sevilla)

Het Metropol Parasol, ook bekend als de Setas de Sevilla, is een opvallend architectonisch wonder in het centrum van de oude wijk van Sevilla. Deze structuur, die lijkt op zes gigantische paddenstoelen, is sinds de bouw in 2011 een opvallend kenmerk van de stad geworden en is snel een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Sevilla geworden. Het wordt niet alleen gevierd als de grootste houten structuur ter wereld, maar is ook 22 meter hoog en heeft een uniek bovenniveau. Dit niveau omvat “El Mirador”, een speciaal wandelpad en terras, aangevuld met een gerenommeerde tapasbar die een panoramisch uitzicht over de stad biedt.

De Metropol Parasol (Setas de Sevilla)
De Metropol Parasol (Setas de Sevilla)

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie