Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Natuurpark Everglades: Een adembenemend avontuur in Florida

Natuurpark Everglades: Een adembenemend avontuur in Florida

Als je van avontuur en natuur houdt, dan is het Everglades National Park in Florida een must-see bestemming tijdens een fly drive Florida. Dit park, dat zich uitstrekt over 6.105 km², biedt bezoekers de kans om de unieke ecosystemen van de Everglades te verkennen en enkele van de meest iconische dieren van Florida te spotten.

In dit blog zullen we enkele veelgestelde vragen over Everglades National Park beantwoorden en informatie verstrekken over hoe je het park kunt bezoeken, welke dieren er leven, waar je kunt overnachten en nog veel meer. Niet voor niets is Everglades National Park een van de meest populaire parken voor een rondreis door Amerika!

Waar ligt het Everglades National Park?

Everglades National Park ligt in het zuiden van de staat Florida, in de Verenigde Staten. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante kilometer en is het grootste subtropische wildernisgebied in de Verenigde Staten.


Everglades National Park ligt tussen de steden Miami en Naples, en is bereikbaar via verschillende ingangen. De drie hoofdingangen van het park zijn de Ernest F. Coe Visitor Center, Shark Valley Visitor Center en Gulf Coast Visitor Center, zoals eerder genoemd. Er zijn ook andere ingangen en routes die minder vaak worden gebruikt, zoals de Homestead entrance en de Flamingo entrance.

Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars, kajakkers, vissers en andere outdoor avonturiers. Veel bezoekers combineren een bezoek aan de Everglades met andere attracties tijdens een rondreis door Florida, zoals Miami Beach, de Florida Keys of Disney World.

Ontdek de prachtige dieren in Everglades Nationaal Park

Welke dieren leven in Everglades?

De Everglades herbergen een fascinerend en divers ecosysteem met een rijkdom aan dieren, waaronder enkele bedreigde en zeldzame soorten. Hieronder vind je een aantal dieren die je in de Everglades kunt tegenkomen:

 1. Alligator: De alligator is het meest iconische dier van de Everglades en het symbool van het park. Er leven duizenden alligators in het park, die zich voeden met vissen, vogels en kleine zoogdieren.
 2. Amerikaanse krokodil: Deze krokodil is een bedreigde diersoort en een van de meest zeldzame reptielen in de Verenigde Staten. Ze leven voornamelijk in de zuidelijke en zuidwestelijke delen van het park.
 3. Amerikaanse zeearend: De Amerikaanse zeearend is een majestueuze vogel die te vinden is in de wateren en moerassen van het park. Het is een van de grootste vogels in Noord-Amerika en een van de meest symbolische dieren van de Verenigde Staten.
 4. West-Indische lamantijn: Deze zeezoogdieren leven in de kustwateren van Florida en zijn te vinden in de beschutte baaien en kustgebieden van het park. Het zijn herbivoren die zich voeden met zeegras en waterplanten.
 5. Florida panter: De Florida panter is een bedreigde diersoort en een van de meest zeldzame katachtigen ter wereld. Ze leven in de dichtbeboste gebieden van het park en jagen voornamelijk op herten, wilde zwijnen en andere kleine dieren.
 6. Anhinga: Deze watervogel wordt ook wel de slangenhalsvogel genoemd vanwege zijn lange, dunne nek. Ze leven in de mangroven en moerassen van het park en zijn een veelvoorkomende vogelsoort.

Dit zijn slechts enkele van de vele diersoorten die in de Everglades leven. Het park heeft een overvloed aan dieren om te ontdekken en is een van de beste plaatsen in de Verenigde Staten om wilde dieren te spotten.


Anhinga watervogel - Slangenhalsvogel
Anhinga watervogel – Slangenhalsvogel

Hoe kan ik Everglades bezoeken?

Er zijn verschillende manieren om Everglades National Park te bezoeken, waaronder:

 • Boottocht: Het maken van een boottocht is een populaire manier om de Everglades te verkennen. Er zijn verschillende bedrijven die airboat tours aanbieden, waarmee je door de moerassen en wetlands kunt varen en enkele van de meest iconische dieren van Florida kunt spotten.
 • Wandelen: Er zijn verschillende wandelroutes in het park, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. De Anhinga Trail is bijvoorbeeld een populaire wandeling die bezoekers de kans biedt om wilde dieren te spotten terwijl ze door de moerassen wandelen.
 • Fietsen: Er zijn verschillende fietsroutes in het park, variërend van korte fietstochten tot meerdaagse tochten.
 • Georganiseerde tours: Er zijn verschillende bedrijven die georganiseerde tours aanbieden, waarmee je alle hoogtepunten van het park kunt bekijken.

Welke ingang moet ik nemen om Everglades te bezoeken?

Er zijn drie hoofdingangen tot het Everglades National Park, die verspreid zijn over een groot gebied:

 1. Ernest F. Coe Visitor Center: Dit is de belangrijkste ingang van het park en ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Miami. Hier vind je een bezoekerscentrum, tentoonstellingen over de geschiedenis en ecologie van het park en informatie over de verschillende activiteiten en tours die beschikbaar zijn.
 2. Shark Valley Visitor Center: Dit is de ingang van het park aan de noordkant en ligt op ongeveer een uur rijden van Miami. Vanaf hier kun je de populaire tram tour nemen die door de moerassen van het park rijdt, of de 15 mijl lange fietsroute door de prachtige natuur nemen.
 3. Gulf Coast Visitor Center: Dit is de meest afgelegen ingang van het park en ligt in het westen van Florida, op ongeveer 2 uur rijden van Miami. Vanaf hier kun je kajakken door de mangrovebossen en op zoek gaan naar dolfijnen en andere zeedieren.

Elke ingang biedt toegang tot verschillende delen van het park en heeft unieke activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Het is dus de moeite waard om te onderzoeken welke ingang het beste bij jouw interesses en plannen past.

Everglades National Park
Everglades National Park

Everglades boottocht (airboat tour)

Een airboat tour is een populaire manier om de Everglades te verkennen en enkele van de meest iconische dieren van Florida te spotten, zoals alligators en Amerikaanse zeearenden. Tijdens een airboat tour word je door de moerassen en wetlands van het park gevaren, terwijl een gids je alles vertelt over de geschiedenis en de dieren die in het park leven.


Er zijn verschillende bedrijven die airboat tours aanbieden in het park, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke tour het beste bij jou past. Let op: houd er rekening mee dat airboat tours niet altijd geschikt zijn voor jonge kinderen of mensen met een zwakke rug of nek, omdat de tours soms snel kunnen gaan en er veel wind is.

Everglades bezoeken vanuit Miami

Everglades National Park is gemakkelijk te bereiken vanuit Miami, op ongeveer een uur rijden. Er zijn verschillende tourbedrijven die vanuit Miami dagtochten aanbieden naar het park, waarmee je alle hoogtepunten van het park kunt bekijken.

Als je liever op eigen gelegenheid gaat, kun je een auto huren en naar een van de ingangen van het park rijden. Houd er wel rekening mee dat sommige delen van het park alleen toegankelijk zijn via onverharde wegen, dus zorg ervoor dat je een geschikte auto huurt als je deze gebieden wilt verkennen.

Zijn er campings in Everglades National Park?

Ja, er zijn verschillende campings in het park waar je kunt overnachten. De campings variëren van primitieve campings zonder voorzieningen tot campings met toiletten, douches en elektriciteit.


Als je wilt kamperen in het park, is het belangrijk om te reserveren, omdat de campings snel volgeboekt kunnen zijn, vooral in het hoogseizoen. Je kunt reserveren via de website van het park of door te bellen naar de reserveringslijn.

Wat is de Anhinga Trail?

De Anhinga Trail is een populaire wandelroute in het park, die je door de moerassen en wetlands van het park voert. De trail is ongeveer een mijl lang en biedt bezoekers de kans om wilde dieren te spotten, zoals alligators, schildpadden en vogels.

Het pad is verhard en vlak, dus het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is ook rolstoeltoegankelijk, maar het kan soms druk zijn tijdens het hoogseizoen.

Conclusie

Everglades National Park is een unieke en prachtige bestemming in Florida, die bezoekers de kans biedt om de natuurlijke schoonheid van de Everglades te verkennen en enkele van de meest iconische dieren van Florida te spotten. Of je nu een boottocht wilt maken, wilt wandelen of wilt kamperen, er zijn genoeg manieren om van het park te genieten en een onvergetelijke ervaring op te doen.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie