Interessant Reageer
Home » Blogs » Wat is de naam van de witte harswijn uit Griekenland?

Wat is de naam van de witte harswijn uit Griekenland?

Ben je op vakantie in Griekenland geweest en heb je daar die heerlijke witte harswijn geproefd? Alleen hoe heet die witte harswijn uit Griekenland ook al weer?

De witte harswijn uit Griekenland, ook wel bekend als “Retsina”!

Retsina is een traditionele Griekse wijn die gemaakt wordt door hars toe te voegen aan de wijn tijdens het fermentatieproces. De hars wordt meestal gewonnen uit de Aleppo-den, die in overvloed groeit in Griekenland en andere delen van de Middellandse Zee. De hars heeft een kenmerkende smaak en geur, en het toevoegen ervan aan de wijn geeft het een unieke en herkenbare smaak.

Retsina is over het algemeen een witte wijn, hoewel er ook rode varianten zijn. Het heeft een droge en scherpe smaak, met tonen van hars en citrusvruchten. Sommige mensen beschrijven de smaak als “aards” of “pikant”. De wijn is een goede keuze bij Griekse gerechten zoals gegrilde vis, souvlaki en feta-kaas.


Retsina wordt al duizenden jaren gemaakt in Griekenland en is een belangrijk onderdeel van de Griekse wijntraditie. Het is vooral populair in het binnenland van het land, waar het wordt beschouwd als een authentieke en traditionele drank. Retsina is ook populair onder toeristen die naar Griekenland reizen en op zoek zijn naar een unieke en lokale ervaring.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie