Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Dit zijn de mooiste dorpjes van Italië

Dit zijn de mooiste dorpjes van Italië

Als je onze Pinterest pagina volgt komen er regelmatig plaatjes voorbij van de Cinque Terre, logisch want het is daar maar al te fotogeniek. De dorpjes liggen tussen Genua en Pisa in, en zijn goed te bezoeken als je een rondreis door de Toscane maakt.
De Cinque Terre bestaat uit vijf kustdorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Sinds 1997 zijn de dorpjes toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Cinque Terre zijn bijna helemaal autovrij, maar met je huurauto kan je redelijk dicht in de buurt komen. Daarna kom je op een wandelpad, wat zeker geen straf is met het mooie uitzicht overal. Mocht je toch liever zo min mogelijk wandelen, dan zijn de dorpjes ook goed te bereiken met de trein.

Vernazza

 

Vernazza is een klein havenstadje waar je meteen zal ontdekken wat er zo mooi is aan de Cinque Terre: het is pittoresk, knus, fotogeniek en kleurrijk. Wat wil je nog meer?

Monterosso al Mare


Monterosso is het makkelijkst te bezoeken als je op pad bent met kinderen of wat slechter ter been bent. Hierdoor is het er vaak ook wel wat rustiger.


Corniglia


Corniglia ligt op een klif, wat een spectaculair uitzicht oplevert maar het is wel even klimmen voordat je er bent!

Manarola


Manarola is naar verluid het oudste dorpje van de Cinque Terre. Manarola en Riogmaggiore zijn met elkaar verbonden via een wandelpad, wat ook wel Via dell’Amore, het liefdespad, wordt genoemd.

Riomaggiore


Riomaggiore is misschien wel het meest gefotografeerde dorpje, maar ook het meest toeristische.
Alle dorpjes zijn met elkaar verbonden via het wandelpad sentiero azzurro. Het is wel een flinke wandeling, maar we raden het zeker aan! Tijdens het hoogseizoen zijn de Cinque Terre zeer toeristisch, houd hier rekening mee. Door de kustligging kunnen de cruiseschepen ook goed aanmeren, dit levert wel drukte op. Vertrek op tijd of bezoek de dorpjes buiten het hoogseizoen. Als je tijdens het hoogseizoen komt, geef je dan lekker over aan de drukte en vertrek op tijd. 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie