Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Dit zijn de mooiste landen voor een camperreis

Dit zijn de mooiste landen voor een camperreis

Hier bij Fly Drive Vakantie zijn we gek op rondreizen met de huurauto. Maar soms is het ook leuk om een keer wat anders te doen! Daarom bieden we ook camperreizen aan. In dit artikel hebben we de leukste bestemmingen voor een rondreis per camper verzameld. Lees je mee?

# Namibië

Namibië is bij uitstek geschikt voor camperreizen. In de uitgestrekte natuur is het niet alleen handig om al je faciliteiten bij je te hebben, maar het is ook een unieke kans om onder de sterrenhemel te slapen. Veel mensen maken een rondreis door Namibië met een 4-WD camper, en overnachten een paar dagen in de woestijn.  

# Canada

In Canada vind je een goed wegennetwerk, een lage bevolkingsdichtheid én hartstikke veel natuur. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor een camperreis! De Canadese National Parks hebben hotels en lodges, maar met je camper kun je echt in de natuur slapen. Daarnaast heb je geen last van andere toeristen en heb je veel meer vrijheid omdat je nergens rekening mee hoeft te houden (behalve de beren!).


# Verenigde Staten

Voor de Verenigde Staten geldt hetzelfde als voor Canada. Het is een enorm land met ontzettend veel natuur en nationale parken. Met een camper kan je de aller mooiste route uitstippelen voor de ultieme roadtrip ervaring.

# Oman

In ons reisverslag over Oman schreven we al over de prachtige natuur die Oman te bieden heeft. In Oman zijn er talloze Wadi’s waar je de camper neer kan zetten, je waant je in niemandsland! Zeker voor de natuurliefhebbers die naar Oman willen is het aan te raden een camper rondreis te maken, zo heb je geen contrast met de moderne luxe hotels!

# Zweden

In Zweden mag je wildkamperen, wat een camperreis daar heel gemakkelijk maakt. Je kan er ook voor kiezen verder te trekken door Scandinavië. Ontstress en geniet van alle rust die Zweden te bieden heeft!

De voordelen van een camperreis
  • Veel vrijheid
  • Het is een keer wat anders
  • Ultiem ontstressen zonder WiFi en televisie
  • Handig als je een rondreis wil maken met (kleine) kinderen
  • Goedkoop en gezond eten, want je bent niet afhankelijk van (dure) restaurants

Heb jij wel eens een camperreis gemaakt? Laat het ons weten in de comments!
 


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie