Reistips Reageer
Home » Blogs » Verre reizen met gezin: waar én hoe!

Verre reizen met gezin: waar én hoe!

Verre reizen met het gezin kan een onvergetelijke ervaring zijn vol avontuur, cultuur en samenleving. Of je nu op zoek bent naar exotische locaties, nieuwe avonturen of gewoon een nieuwe omgeving om te ontspannen, er is geen beter moment dan nu om je gezin op pad te sturen. In deze blog delen we onze kennis en ervaringen over verre reizen met het gezin, inclusief tips voor het plannen en organiseren van de reis, het vinden van geschikte accommodatie, het verkennen van nieuwe bestemmingen en nog veel meer. Dus pak je koffers en kom met ons mee op avontuur!

Geschikte bestemmingen voor gezinnen

Er zijn veel geschikte bestemmingen voor verre reizen met kinderen, afhankelijk van de leeftijd en interesses van de kinderen en het budget van het gezin. Hier zijn enkele populaire bestemmingen die aanbevolen worden voor verre reizen met kinderen:

 1. Thailand: Een kindvriendelijke bestemming met mooie stranden, verbluffende tempels en uitstekende street food.
 2. Costa Rica: Een avontuurlijke bestemming vol natuurschoon, waar gezinnen kunnen ziplinen, raften, surfen en meer.
 3. Nieuw-Zeeland: Een prachtige natuurbestemming met wandelpaden, avontuurlijke activiteiten en mooie steden.
 4. Japan: Een fascinerende bestemming met een rijke cultuur en geschiedenis, die kinderen zeker zullen verrassen.
 5. Australië: Een uitgestrekt land vol natuur, wilde dieren en avontuur, waar gezinnen kunnen surfen, duiken en meer.
 6. Canada: Een land vol natuur, waar gezinnen kunnen skiën, wandelen, vissen en andere outdoor activiteiten beleven.
 7. Zuid-Afrika: Een avontuurlijke bestemming vol natuur, wilde dieren en culturele bezienswaardigheden.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele geschikte bestemmingen voor verre reizen met kinderen. Het is belangrijk om de specifieke interesses en leeftijden van je kinderen in gedachten te houden bij het kiezen van een bestemming, zodat ze zich op hun gemak voelen en het meeste uit de reis kunnen halen.


Een verre reis met oudere kinderen kan de band versterken
Een verre reis met oudere kinderen kan de band versterken

Tips voor het reizen met jonge kinderen

Reizen met jonge kinderen kan soms uitdagend zijn, maar ook erg leuk en bevredigend. Hier zijn enkele tips om je te helpen het meeste uit je reis met jonge kinderen te halen:

 1. Plan op tijd: Hoe beter je voorbereid bent, hoe gemakkelijker het zal zijn om te reizen met jonge kinderen. Plan vooraf wat je wilt doen, waar je wilt verblijven en hoe je van de ene plaats naar de andere wilt reizen.
 2. Maak een verpakkingslijst: Maak een uitgebreide verpakkingslijst en zorg dat je alle benodigdheden voor je kinderen bij de hand hebt, zoals eten, drinken, veranderingen van kleding, speelgoed, etc.
 3. Overweeg het boeken van kindvriendelijke accommodatie: Het vinden van geschikte accommodatie voor je kinderen kan het verschil maken tussen een goede en slechte reis. Overweeg het boeken van kindvriendelijke accommodatie met extra voorzieningen voor kinderen, zoals een kinderbedje, spelletjes en speelgoed.
 4. Breng vertrouwde items mee: Het is belangrijk om vertrouwde items mee te nemen voor je kinderen, zoals hun favoriete speelgoed, boeken of knuffels, om hen op hun gemak te stellen en hen bezig te houden tijdens de reis.
 5. Wees flexibel: Het is belangrijk om flexibel te zijn en te accepteren dat dingen soms anders gaan dan gepland. Zorg dat je tijd en ruimte in je planning hebt om aan te passen aan de specifieke behoeften en wensen van je kinderen.
 6. Maak tijd voor rust: Zorg dat je genoeg rust in je reisschema opneemt om te voorkomen dat kinderen oververmoeid raken. Probeer ook regelmatige routine te houden, zoals het tijdstip waarop ze slapen en eten.
 7. Maak het leuk en avontuurlijk: Probeer kinderen betrokken te houden bij de reis door hen bijvoorbeeld uit te dagen om nieuwe dingen te proberen of hen mee te nemen op avontuurlijke activiteiten.

Door deze tips in gedachten te houden, kan reizen met jonge kinderen een onvergetelijke en leuke ervaring zijn voor het hele gezin.

Een verre reis met kinderen kan best spannend zijn
Een verre reis met kinderen kan best spannend zijn

Geschikte accommodaties vinden voor gezinnen

Het vinden van geschikte accommodatie voor gezinnen is een belangrijk onderdeel van het reisplanningproces. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie voor jouw gezin:

 1. Zoek kindvriendelijke accommodaties: Zoek accommodaties die specifiek gericht zijn op gezinnen en die extra voorzieningen hebben voor kinderen, zoals kinderbedden, spelletjes en speelgoed.
 2. Overweeg een appartement of een huis: Overweeg het huren van een appartement of een huis in plaats van een hotel. Dit geeft je meer ruimte en privacy en het is handiger als je kinderen een eigen kamer willen hebben of als je hen de vrijheid wilt geven om rond te lopen.
 3. Zoek accommodaties dicht bij attracties en activiteiten: Zoek accommodaties dicht bij attracties en activiteiten die je gezin wilt bezoeken. Dit zal tijd en geld besparen en zorgt voor een gemakkelijker reis.
 4. Overweeg de locatie van de accommodatie: Overweeg de locatie van de accommodatie en of deze dicht bij restaurants, winkels en andere voorzieningen is.
 5. Lees recensies: Lees recensies en kijk naar beoordelingen van andere gezinnen die de accommodatie hebben gebruikt. Dit kan je helpen om te beslissen of de accommodatie geschikt is voor jouw gezin en of ze aan jouw verwachtingen voldoen.
 6. Communiceer met de verhuurder: Stel vragen aan de verhuurder over de accommodatie en de voorzieningen. Laat ze weten dat je met een gezin reist en vraag of er extra voorzieningen zijn die je nodig hebt.
 7. Overweeg de kosten: Overweeg de kosten van de accommodatie en hoe deze past binnen je reisbudget. Sommige accommodaties kunnen aantrekkelijk lijken, maar de kosten kunnen uiteindelijk hoger uitvallen door bijkomende kosten zoals parkeren of ontbijt.

Door deze tips in gedachten te houden, kan het vinden van geschikte accommodatie voor je gezin een gemakkelijker proces worden en zal je zeker weten een geschikte en comfortabele accommodatie vinden voor je reis.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie