Interessant Reageer
Home » Blogs » Waar gaan Nederlanders op vakantie?

Waar gaan Nederlanders op vakantie?

Elk jaar doet de ANWB een grootschalig vakantieonderzoek. En ook dit jaar is het onderzoek weer uitgekomen. Nederlanders houden enorm van hun vakantie, en dat blijkt maar weer eens als 9 op de 10 respondenten aangeeft dit jaar op vakantie te gaan. Corona lijkt dit jaar minder een rol te spelen, terwijl de huidige inflatie juist wél een impact maakt op de bestemming én reisduur van de vakantie.

Nederlanders gaan voornamelijk met de auto op vakantie (62%), gevolgd door een vakantie met vliegtuig (38%). Maar waar gaan de Nederlanders op vakantie? Hieronder een tabel met de door Nederlanders meest geliefde vakantielanden binnen Europa in 2022.

Land% van de respondenten
Nederland47 %
Duitsland33 %
Frankrijk24 %
Spanje22 %
België20 %
Italië16 %
Griekenland14 %
Oostenrijk10 %
Portugal9 %
Groot-Brittannië7 %
Kroatië6 %
Denemarken5 %
Turkije5 %
Luxemburg5 %
Noorwegen4 %
Zwitserland3 %
Zweden3 %
Ierland2 %
Tsjechië2 %
Slovenië1 %
Overige landen6 %
Bron: ANWB vakantie onderzoek 2022/2023.
* Het percentage toont hoeveel van de respondenten aangeeft in het specifieke land één of meerdere vakanties wil genieten.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie