corsica

Fly & Drive Corsica

Corsica, een eiland gelegen in de Middellandse Zee, werd door de oude Grieken al ‘Kalliste’ genoemd, wat allermooiste betekent. Tegenwoordig staat Corsica bekend als ‘Frankrijk in het klein’. Corsica is een relatief klein, maar zeer divers eiland. Wanneer je van mooie natuur en oude Franse stadjes houdt, dan is een fly & drive vakantie naar Corsica zeker iets voor jou!

Fly drive Corsica

Rondreis fly & drive Corsica

Na een voorspoedige vlucht van ongeveer vier uur landen we op de luchthaven van Ajaccio. Nadat we onze huurauto hebben opgehaald rijden we naar de hoofdstad van het eiland. Ajaccio (zie A op de kaart) is met zijn 65.000 inwoners de grootste stad op het eiland. We doen inkopen voor onze fly & drive vakantie en wandelen over de citadel-pier richting de beroemde kathedraal van Ajaccio, waar Napoleon eens werd gedoopt. We pakken een terrasje en kijken uit op de oude citadel van de stad.

Na Ajaccio zetten we onze fly &Piana Corsica drive vakantie voort naar Piana. Piana (B op de kaart) is een klein dorpje ten noorden van Ajaccio. Vanuit hier maken we een prachtige wandeling door het Corsicaanse landschap of relaxen we aan het idyllische strand van dit plaatsje. We rijden via een prachtige kustweg door naar Calvi (zie C op de kaart). Al wandelend verkennen we deze mooie middeleeuwse stad en brengen we een bezoek aan de grote oude citadel in het midden van de stad. Hierna rijden we door de ‘Tuin van Corsica’, zoals deze streek genoemd wordt. Onderweg zien we de vele fruit- en olijfvelden die deze streek rijk is. Onderweg maken we een tussenstop in Sant’Antonino. Dit plaatsje is gelegen op een 500 meter hoge granieten rots en was in de tijd van de Moren goed strategisch gelegen. We slenteren door de stijlen straatjes en bewonderen de karakteristieke granieten huizen en oude ruïnes van het dorp.

We rijden met onze comfortabele huurauto door naar Belgodere. Het landschap begint steeds bergachtiger te worden. Eenmaal aangekomen ploffen we neer bij één van de terrasjes op het gezellige plein van Belgodere en genieten we tijdens een zachte Corsicaanse avond van een goede maaltijd.

We zetten onze fly & drive vakantie voort richting Centuri. Via haarspeldbochten, diepe kliffen en adembenemende uitzichten komen we na een kleine drie uur rijden aan in dit noordelijk gelegen dorp. We komen even helemaal tot rust in dit kalme, pittoreske plaatsje, waar we ons hart ophalen aan de rijke geschiedenis van dit gebied. We drinken een drankje bij één van de gezellige cafeetjes en gaan daarna slapen in ons hotel.

Deze reis is te boeken bij:

Vanaf Centuri is het maar een klein stukje rijden naar het begin van de Sentier des douaniers (D op de kaart). We parkeren onze huurauto, trekken onze wandelschoenen aan en treden in de voetsporen van de oude douaniers van Corsica, die langs de kust patrouilleerden op zoek naar smokkelaars. Tijdens de route genieten we van mooie uitzichten, waarna we doorrijden naar Bastia. Bastia staat bekend om haar mooie haven en gezellige middeleeuwse straatjes. De actievelingen onder ons worden meegenomen op expeditie door de bergen bij deze stad.

De volgende bestemCorte Corsicaming van onze fly & drive vakantie is Levie (zie F op de kaart). We verlaten Bastia en kronkelen met onze auto door het groene landschap. Onderweg maken we een tussenstop bij Col de Bavella om van de prachtige bergen te genieten en gave foto’s te maken. De fanatieke wandelaars onder ons hebben de mogelijkheid om zich te wagen aan het zuidelijke deel van de GR20, een zware klim- en wandelroute. We overnachten in een knusse berghut. Na de bergen en de machtige GR20 rijden we door naar Levie. Levie is een zeer oude stad in het binnenland van Corsica en is ontstaan in het bronzen tijdperk. We lopen al speurend door de stad en omgeving op zoek naar overblijfselen van deze tijd en bezoeken het leuke kerkje in het centrum van de stad.

Porto Vecchio Corsica

Corsica heeft naast een hoop geschiedenis ook zeer mooie baaien. Om hier getuige van te zijn rijden we door naar Porto Vecchio. Eenmaal aangekomen in deze exotische stad kunnen we genieten van de natuurlijke baai met een prachtige jachthaven. We huren één van de mooie zeiljachten en varen over de Middellandse Zee langs het Corsicaanse kustlijn. Na uitgewaaid te zijn in Porto Vecchio, reizen we door naar Bonifacio (G op de kaart), een stad die je zeker gezien moet hebben. De stad is namelijk volledig gebouwd op een steile klif naast de zee. We huren een speedboot en varen langs de kliffen van deze idyllische plek. Naast de kliffen is er ook een reusachtige kerk te vinden die zeker het bezoeken waard is.

Via Bonifacio rijden we door richting onze eindbestemming: Propriano. We hebben de bergen nu definitief achter ons geleden en slingeren door het Mediterraanse rivierlandschap heen. Op onze weg naar Propriano komen we langs Sartene. In deze plaats woonden de vroegere Genuese gouverneurs van Corsica, de vroegere overheersers van het eiland. We bekijken de oude Italiaanse huizen, die in de loop van de jaren zijn omringd door Fransen invloeden en stijlen.

Wanneer we Sartene op ons gemak hebben verkend, brengt onze huurauto ons naar de eindbestemming van onze fly & drive vakantie. Propriano staat bekend om haar prachtige stranden. De ideale bestemming om goed bij te komen van een geweldige fly & drive vakantie naar Corsica!

Klimaat Corsica

Op Corsica heerst een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent dat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 30 graden. Het grote voordeel van Corsica is dat er sprake is van een inlands waaiende wind, waardoor het altijd koeler aanvoelt dan dat het daadwerkelijk is. Het is echter aan te raden om te zorgen voor accommodaties met airconditioning. Doordat het zomers zelden regent, is Corsica zeer geschikt voor een geslaagde fly & drive vakantie.

Bezienswaardigheden fly & drive Corsica

  • Kathedraal van Ajaccio
  • Citadel van Ajaccio
  • Sant’Antonino
  • Col de Bavella
  • Église Saint-Dominique de Bonifacio

Deze reis is te boeken bij: