Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Wat is er te doen op Corsica?

Wat is er te doen op Corsica?

Ben je van plan om een toffe fly drive Corsica te doen? Super, Corsica is echt een bestemming die geweldig is voor een rondreis. Ben je nieuwsgierig wat er te doen is op Corsica? Lees dan onze tips met activiteiten en bezienswaardigheden op Corsica.

Wat is er te zien en doen op Corsica?

Corsica is een prachtige eilandbestemming in de Middellandse Zee met veel te zien en te doen voor zowel gezinnen als individuele reizigers. Hier zijn enkele aanbevelingen voor activiteiten en bezienswaardigheden op Corsica:

  1. Bekijk de prachtige stranden: Corsica heeft een groot aantal prachtige stranden, waaronder Rondinara, Santa Giulia en Calvi. Geniet van het zonnen, zwemmen en watersporten.
  2. Bezoek de steden: Bezoek de historische steden Ajaccio, Bastia en Calvi en ontdek hun charmante straatjes, kathedraals en forten.
  3. Wandel door de bergen: Corsica is bekend om haar indrukwekkende berglandschappen, waaronder de Alta Rocca en de Monte Cinto. Ga op wandeling of neem deel aan bergbeklimmen om deze schoonheid te verkennen.
  4. Bezoek natuurparken: Bezoek de natuurparken van Corsica, zoals het Parc Naturel Régional de Corse, om de unieke flora en fauna van het eiland te verkennen.
  5. Proef de lokale keuken: Corsica is bekend om haar verfijnde en smaakvolle keuken. Proef de lokale specialiteiten, zoals wild, kaas en vis, en ontdek de lokale wijnen.
  6. Beleef de cultuur: Bezoek het Musée de Bastia en het Musée des Beaux-Arts d’Ajaccio om meer te weten te komen over de rijke cultuur en geschiedenis van Corsica.
  7. Geniet van het nachtleven: Corsica heeft een levendig nachtleven, met veel bars, clubs en cafés. Proef de lokale dranken en geniet van de nachtelijke sfeer.

Door deze activiteiten en bezienswaardigheden te overwegen, zal je zeker een onvergetelijke ervaring op Corsica hebben en het eiland ten volle kunnen verkennen.


Wat zijn de bezienswaardigheden op Corsica?
Wat zijn de bezienswaardigheden op Corsica?

30 bezienswaardigheden op Corsica

  1. Calanques de Piana
  2. Baie des Tortues
  3. Strand van Palombaggia
  4. Calvi Citadel
  5. Île Rousse
  6. Les Calanches de Piana
  7. Plage de Saleccia
  8. Plage de Rondinara
  9. Plage de Santa Giulia
  10. Cap Corse
  11. Het kasteel van Bonifacio
  12. Bastia Citadelle
  13. Place des Oursinières
  14. Ajaccio Citadel
  15. La Parata Valley
  16. Scandola Nature Reserve
  17. Zipline Parc Aventure
  18. Parc Naturel Regional de Corse
  19. Grotte de Bonifacio
  20. Genoese Towers
  21. Monte Cinto
  22. L’Ospedale Forest
  23. La Vallée de la Gravona
  24. Nonza Beach
  25. La Plage de Lozari
  26. Le Camp de César
  27. Les Calanques de la Revellata
  28. Les Calanques d’En Vau
  29. Parc Ombragé
  30. Eglise Sainte-Marie Majeure d’Ajaccio.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie