Voorbereiding vakantie Reageer
Home » Blogs » Links rijden: onze tips om veilig links te rijden

Links rijden: onze tips om veilig links te rijden

Rijden aan de linkerkant van de weg kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, vooral als je gewend bent om aan de rechterkant te rijden. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om het rijden aan de linkerkant gemakkelijker te maken.

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat je aan de linkerkant van de weg rijdt als je in een land rijdt waar dit gebruikelijk is, zoals in Ierland, Groot-Brittannië en Australië. Dit betekent dat je je moet aanpassen aan het verkeer dat van links komt, in plaats van van rechts zoals je gewend bent.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat je de verkeersregels van het land waar je bent moet volgen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld stoptekens en verkeerslichten moet respecteren, net als in andere landen.


Er zijn een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden als je aan de linkerkant van de weg rijdt:

 1. Zorg dat je goed op de weg let. Let extra goed op voetgangers en fietsers, omdat je aan de andere kant van de weg bent dan waar je gewend bent.
 2. Gebruik je spiegels. Het is belangrijk om goed te kijken voordat je in- of uitvoegt of afslaat, zodat je het verkeer op de juiste manier kunt inschatten.
 3. Pas je rijstijl aan. Als je gewend bent om aan de rechterkant van de weg te rijden, kan het even wennen zijn om aan de linkerkant te rijden. Probeer daarom rustig aan te doen en laat andere voertuigen voorrang als dat nodig is.
 4. Huur een auto met automatische transmissie. Als je niet gewend bent om met een handgeschakelde auto te rijden, kan het verstandig zijn om een auto te huren met automatische transmissie. Dit kan helpen om de druk te verminderen als je aan de linkerkant van de weg rijdt.

In samenvatting is het belangrijk om alert te zijn als je aan de linkerkant van de weg rijdt en om de verkeersregels van het land waar je bent te volgen. Als je deze dingen in acht neemt, zal het rijden aan de linkerkant van de weg gemakkelijker worden.

Waar rijden ze links?

Er zijn een aantal landen waar ze links rijden, waaronder:

 1. Engeland
 2. Schotland
 3. Wales
 4. Ierland
 5. Australië
 6. Nieuw-Zeeland
 7. India
 8. Japan
 9. Maleisië
 10. Singapore
 11. Suriname
 12. Thailand
 13. Zuid-Afrika
 14. Zuid-Korea

Het is belangrijk om te onthouden dat het rijden aan de linkerkant van de weg alleen geldt voor deze landen en dat je je moet aanpassen aan de verkeersregels van het land waar je bent als je daar rijdt.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie