Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Dé upcoming fly & drive bestemmingen voor deze zomer

Dé upcoming fly & drive bestemmingen voor deze zomer

De eeuwige keuzestress is weer aangebroken, waar ga je naartoe op vakantie deze zomer? Ben jij het beu om vast te zitten op een resort in een toeristische badplaats en bijna niets van de omgeving te zien? Dan past een fly & drive vakantie misschien wel bij jou. Hierbij heb je op je vakantiebestemming een huurauto tot je beschikking waarmee je al het moois dat de omgeving te bieden heeft kunt bekijken, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer. We klagen hier in Nederland immers wel over de NS, maar het openbaar vervoer in het buitenland is meestal nog een stuk slechter geregeld… Wij hebben voor je uitgezocht welke bestemmingen nou het beste zijn voor een fly & drive vakantie de aankomende zomer.

Toscane

Allereerst: Toscane! Als bestemming voor autovakanties is de Italiaanse streek Toscane al jarenlang razend populair, voor fly & drive vakanties is Toscane pas sinds kort een geliefde bestemming geworden. Door naar Italië te vliegen in plaats van te rijden, bespaar je veel tijd, maar doordat je ter plaatse een huurauto hebt, heb je toch de vrijheid om alle mooie steden die de streek rijk is te bezoeken. Waarom Toscane dan zo’n aanrader is? Je vindt er niet alleen de toren van Pisa en het beeld van David in Florence, maar ook een hoop locaties die in de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Het is een streek met een ontzettend rijke historie en dit is goed terug te zien! Echte must-sees naast Pisa en Florence zijn toch wel de steden Lucca en Siena, prachtige middeleeuwse steden met smalle straatjes, indrukwekkende kerken en mooie pleinen. Voor een dagje relaxen kun je het beste naar Montecatini Terme, een plaats met maar liefst 9 kuuroorden! Daarom wordt dit ook de thermaalbadplaats van Europa genoemd. Als je lekker naar het strand wil is het eiland Elba voor de Toscaanse kust een aanrader.
[mks_col]
[mks_one_half]florence[/mks_one_half]
[mks_one_half]siena[/mks_one_half]
[/mks_col]
[su_spacer size=”20″][/su_spacer]

Spanje

Spanje wordt met het jaar populairder als fly & drive bestemming. Met name het zuiden van Spanje, zoals de streek Andalusië is in trek, omdat dit eigenlijk wat te ver is als autovakantie, maar er hier wel veel te zien is. Een huurauto komt hier dus perfect van pas! Waar je met deze huurauto in Andalusië zeker heen wilt rijden zijn de steden Sevilla, Cadiz, Malaga, Cordoba en Granada. Een must-see is de Alhambra in Granada, één van de beroemdste monumenten van Spanje. Daarnaast vind je in het witte stadje Ronda de Puente Nuevo, een indrukwekkende brug van 120 meter lang en 98 meter hoog die boven een kloof is gebouwd. Voor luieren aan het strand moet je natuurlijk in de welbekende Costa del Sol wezen die ook in Andalusië ligt. Vergeet niet de flamenco te dansen, die in deze streek ontstaan is.
[mks_col]
[mks_one_half]ronda[/mks_one_half]
[mks_one_half]andalusie[/mks_one_half]
[/mks_col]
[su_spacer size=”20″][/su_spacer]


Portugal

Portugal is een gevestigde naam in de wereld van de fly & drive vakanties. Het heerlijke klimaat, mooie steden en prachtige stranden maken het een geliefde vakantiebestemming, maar de afstand vanuit Nederland zorgt ervoor dat het als autovakantie niet heel haalbaar is. Wil je nou meer zien van Portugal dan enkel die ene kustplaats, dan is het huren van een auto dus perfect, en dat hebben al velen voor jou ontdekt. Een mooie route om te rijden is bijvoorbeeld van het noorden naar het zuiden. Zo rijd je bijvoorbeeld langs de bruisende steden Porto en Lissabon, maar krijg je ook de kans om lekker te relaxen in het zuiden aan de kust in Albufeira.
[mks_col]
[mks_one_half]albufeira[/mks_one_half]
[mks_one_half]lissabon[/mks_one_half]
[/mks_col]
[su_spacer size=”20″][/su_spacer]

Madeira

Madeira is de afgelopen jaren een steeds populairdere bestemming geworden onder fly & drive vakantiegangers, omdat er zoveel te zien is op het eiland. Houd je van mooie natuur? Dan is Madeira voor jou de perfecte fly & drive bestemming. Dit Portugese eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd, en maar liefst tweederde van het eiland is beschermd! Je vindt hier dus veel parken en tuinen, waaronder een enorme botanische tuin in de stad Funchal. Bij Porto Moniz vind je natuurlijke zwembaden die in de zee zijn gevormd en bij São Vicente zijn vulkanische grotten te zien. De natuurparken op het eiland zijn schitterend, echt een aanrader als je graag fotografeert!
[mks_col]
[mks_one_half]madeira[/mks_one_half]
[mks_one_half]madeira[/mks_one_half]
[/mks_col]
[su_spacer size=”20″][/su_spacer]

Griekenland

In Griekenland heb je de keuze om een rondreis te maken op het vasteland, waar je bijvoorbeeld een route kunt maken langs de prachtige oude ruïnes die hier te vinden zijn, maar je kunt ook kiezen om één of meerdere Griekse eilanden te bezoeken. Al jaren zijn bijvoorbeeld de eilanden Kreta, Rhodos, Kos, Santorini, Lesbos, Corfu en Mykonos populaire bestemmingen, maar dit jaar is Zakynthos ook echt upcoming! Op het vasteland zijn voor een route langs de ruïnes de steden Athene, Olympia, Delphi en Epidaurus aanraders, omdat hier een aantal hele mooie overblijfselen van de Oudheid en bijbehorende mythologie te zien zijn. Verder is een bezoekje aan de meteora zeker de moeite waard. Dit zijn kloosters op bijzondere rotsformaties in Centraal Griekenland. Op Kreta mag je de Samariakloof niet missen, op Santorini het stadje Oia niet, op Rhodos Rhodos-stad niet en op Zakynthos Navagio Beach niet.
[mks_col]
[mks_one_half]santorini[/mks_one_half]
[mks_one_half]griekenland[/mks_one_half]
[/mks_col]
[su_spacer size=”20″][/su_spacer]
Kan jij ook al niet wachten om op vakantie te gaan? Bij deze vijf bestemmingen is een fantastische fly & drive vakantie vrijwel gegarandeerd, vergeet niet om je camera mee te nemen! Buiten Europa zijn er natuurlijk ook nog een hoop prachtige bestemmingen die je met een huurauto kunt ontdekken, maar zeker als je niet al je vakantiedagen in één keer wilt besteden, zijn deze vijf bestemmingen ideaal.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie