Home » Blog » FlyDriveVakantie: Bezienswaardigheden op Curaçao

FlyDriveVakantie: Bezienswaardigheden op Curaçao

Bon Bini! De salsa-muziek klinkt uit de boxen en het zand gloeit onder je voeten. Welkom op Curaçao! Een prachtig droomeiland in de Caribische zee. Curaçao is een eiland bij uitstek om te genieten van zon, zee en strand. Maar, ook voor de ondernemende mensen onder ons is er genoeg te zien en te doen. Na een vlucht van 10 uur vanaf Schiphol is het tijd om te gaan genieten. Het eiland ligt in de Caribische zee, boven Venezuela.
De hoofdstad in Willemstad, voormalig hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Op Curaçao wonen een kleine 150.000 mensen. Het hele jaar door is de temperatuur rond en boven de 30 graden en ’s nachts rond de 25 graden. De beste tijd om het eiland te bezoeker is tussen januari en oktober, vanwege en regenseizoen wat hierop volgt. FlyDriveVakantie licht drie bezienswaardigheden voor je uit:

Bezienswaardigheden op Curaçao

1. Stranden

Als je op Curaçao bent, ontkom je er niet aan! Op het eiland zijn de prachtigste stranden te vinden. Wanneer je een auto tot je beschikking hebt tijdens je verblijf neem dan zeker even een kijkje op de Grote Knip, Kleine Knip, Mambo beach, Jan Thiel beach, Playa Porto Marie en Cas Abao beach. Je zult zien dat wanneer je onderweg bent naar deze stranden je ook nog veel meer prachtige andere strandjes tegenkomt.


2. Klein Curaçao

Dit kleine eiland ligt zo’n 10 km ten zuiden van Curaçao en is te bereiken met de boot. Op woensdag, vrijdag en zondag kun je ’s morgen vroeg naar dit paradijs vertrekken. Met een beetje geluk tref je onderweg nog dolfijnen ook! Eenmaal aangekomen tref je hagelwitte stranden en een sprookjesachtige turqoise zee. Aan de oostkant van dit eiland vindt je enkele gestrande schepen waar nog delen van over zijn. Midden op het eiland staat een grote vuurtoren. Ook het duiken rondom dit eiland is een mooie ervaring. Aan de westkust van het eiland wordt veel gesnorkeld en is er een kans om zeeschildpadden te spotten.

3. Willemstad

Om te winkelen, lekker te eten, uit te gaan of wat cultuur te snuiven moet je in Willemstad zijn. De unieke Emmabrug/pontjesbrug is de verbinding tussen Punda en Otrobanda. Deze brug opent en sluit constant om ook de boten erlangs te laten. Als je op Curaçao bent, moet je dit echt even gezien hebben. Hierna kun je lekker neerstrijken op een van de vele terrassen, restaurants of winkels. Voor ieder wat wils!