Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Ibiza (Spanje)

FlyDriveVakantie: Ibiza (Spanje)

Eivissa, oftewel: Ibiza! Een Spaans eiland gelegen in de Middellandse zee. Al lange tijd geen eiland meer waar enkel en alleen de jetset haar vakantie komt vieren, maar steeds meer een vakantie-eiland voor iedereen! Van oudsher zijn de Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany de belangrijkste plaatsen op het eiland. FlyDriveVakantie beschrijft drie belangrijke bezienswaardigheden op Ibiza.

Formentera

In een beschrijving van Ibiza’s bezienswaardigheden mag Formentera zeker niet ontbreken! Het buureiland van Ibiza beslaat 84 vierkante km en beschikt over een kustlijn van 69 km.  Formentera is perfect voor de vakantieganger die de hectiek van het drukke Ibiza even willen mijden. Op Formentera vind je parelwitte stranden en kristalhelder zeewater waardoor je je in het Caribische gebied waant. Vanuit Ibiza is Formentera enkel per boot bereikbaar.

Ibiza Stad

De grootste plaats van het eiland, gelegen in het zuidoosten van Ibiza. In de volksmond wordt Ibiza Stad ook wel Eivssa (Catalaans) genoemd. In de stad vind je vele boetiekjes, winkels, een bruisend uitgaansleven en restaurants. De historische stad, genaamd Dalt Vila Ibiza is dé plek die je als toerist niet mag missen. Tevens hoort Dalt Vila Ibiza sinds 1999 tot UNESCO werelderfgoed.


Sant Antoni de Portmany

Een andere belangrijke stad, naast Ibiza Stad, is Sant Antoni de Portmany. De stad telt momenteel zo’n 22.000 inwoners en een zeer populaire uitgaansplaats. Vooral bij Engelse jongeren is deze plek in de zomer in trek door het bruisende uitgaansleven. Ook beschikt de stad over mooie stranden. Vanaf het vliegveld is de stad goed te bereiken, in ongeveer 20 minuten ben je in Sant Antoni de Portmany
 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?