Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie Europa: Kroatië

FlyDriveVakantie Europa: Kroatië

Warme zomers, prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Bij die woorden  denkt u misschien niet meteen aan Kroatië. Toch verrast en verwelkomt het land jaarlijks meer dan negen miljoen toeristen. En vreemd is dat niet; Kroatië heeft veel te bieden.

Kroatië

Nadat het land onafhankelijk werd van het communistische Joegoslavië heeft het zich langzamerhand ontwikkelt tot ideaal vakantieoord.  Steeds meer, voornamelijk Europese, toeristen ontdekken nu de voordelen van dit mooie land. Kroatië is ingeklemd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden, Servië in het oosten en de Adriatische zee in het westen. Het is een ultieme combinatie van al haar buurlanden; rust, lekker weer, prachtige natuur en een ruime keuze uit levendige steden.  Er zijn genoeg plekken om te vertoeven. De meeste Nederlandse toeristen verblijven het liefst aan de Adriatische kust in bruisende steden zoals Split of Pula . Maar ook het culturele Zagreb is een bezoek waard.
De hoofdstad is gesticht door de Romeinen halverwege de 2e eeuw en heeft tot het begin van de 18de eeuw deels onder Ottomaanse gezag gestaan. Daardoor is Zagreb, net als veel andere Kroatische steden, een mix van culturen. En dat ziet u terug in de architectuur, musea en festivals. Als u genoeg cultuur heeft gesnoven, is een tripje naar één van de acht nationale natuurparken geen slecht idee. De bergachtige gebieden in combinatie met de Kroatische eilanden vormen een contrast met de hectische steden. Daar kunt u gaan wandelen, bergbeklimmen of raften.  Heeft u tegen die tijd nog geen gebruinde huid? Geen probleem! Dan vliegt u naar één van de westelijke kuststeden om wat bij te kleuren. Met de auto rijden is ook een optie. De Kroatische (snel)wegen zijn goed onderhouden en auto’s kunt u in iedere stad huren.
Dus wilt u genieten van een culturele vakantie met prachtige natuur en voldoende mogelijkheden tot ontspanning of inspanning? Neem dan een kijkje op FlyDriveVakantie.com en wie weet landt u op een van de tien Kroatische vliegvelden!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?