Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Drie 'must-sees' in Lissabon

FlyDriveVakantie: Drie 'must-sees' in Lissabon

De hoofdstad van Portugal, sommigen noemen het de mooiste stad van de wereld en de 25 April-brug. We hebben het natuurlijk over Lissabon! FlyDriveVakantie.com licht in deze blog drie must-sees uit in Lissabon.

Tram nr. 28

Lissabon heeft vele mooie oude wijken met tientallen smalle straatjes. Een eenvoudige en leuke manier om deze wijken te verkennen is tram nr. 28 in Lissabon. De tram rijdt o.a. door de wijken Bairro Alto, Chiado, Alfama, Mouraria, en Graça. Let op: er zijn twee soorten trams. De gele en de rode tram. De gele tram is zonder gids en de rode tram (hogere toegangsprijs) is voorzien van een gids.

Bairro Alto, de bovenstad

Een van de bruisende wijken van Lissabon met vele bars, restaurants, fadotenten, kleine winkeltjes en discotheken. Waar de wijk overdag nog oogt als een saaie en slaperige wijk, leeft de wijk in de avond op tot een bruisend geheel. Deze oude volksbuurt in Lissabon staat bekend om zijn Fado, het is dan ook nog steeds de beste plek om te genieten van het Portugese levenslied.


Baixa, de benedenstad

De belangrijkste winkelwijk van Lissabon.  Shopliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken door de vele winkels. In de volksmond wordt de wijk ook wel Baxia Pombalina genoemd. Baxia telt drie drukke pleinen, namelijk Praça do Commercio en Restauraodes. De benedenstad staat op de UNESCO Wereldgoederflijst.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?