Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Drie 'must-sees' in Milaan

FlyDriveVakantie: Drie 'must-sees' in Milaan

La Grande, de modestad, oftewel: Milaan. De hoofdstad van de regio Lombardije, met circa 1,3 miljoen inwoners. Milaan staat o.a. bekend om zijn winkelstraten en zijn twee voetbalclubs. FlyDriveVakantie licht drie ‘must-sees’ voor u toe!

De Dom van Milaan

Een van de ‘werelds grootste rooms-katholieke kathedralen. De Dom vormt het hart van Milaan en is gelegen aan het Domplein. Sinds oudsher is de Dom een toeristische trekpleister. Veel toeristen willen de vele middeleeuwse schatten en de tientallen torentjes en duizenden beelden persoonlijk aanschouwen. De bouw van deze imposante bezienswaardigheid heeft lang geduurd. De locals in Milaan zeggen dat de bouw maar niet af lijkt te komen, opmerkelijk gezien de kathedraal al meer dan zeshonderd jaar bestaat. Pas na de laatste jarenlange restauratie straalt de voorgevel weer als voorheen.

Teatro alla Scala

Operamuziek hoort bij Italië, met name bij Milaan. Het Teatro alla Scala, in de volksmond ook wel La Scala genoemd is een theatergebouw in Milaan en wordt beschouwd als één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Het gebouw beschikt over 2800 plaatsen. In 1778 werd La Scala geopend. Tijdens de oorlog, in 1943, ging La Scala tegen de vlakte. Echter werd het gebouw direct na de oorlog in een recordtijd weer opgebouwd. Arturo Toscanini opende als dirigent op 11 mei 1946 het gebouw weer.


Het Gouden Vierkant van Milaan

Bij een blog over de drie ‘must-sees’ van modestad Milaan hoort natuurlijk ook het Gouden Vierkant. Bent u een modeliefhebber? Dan is dit de plek waar u moet zijn! Elk jaar weer trekken toeristen weer naar deze bezienswaardigheid en wordt het niet voor niets het ‘Mekka’ voor de shopaholics genoemd.   Etalages zijn hier niet zomaar etalages, kledingstukken worden krijgen een upgrade tot kunstwerken en hangen dus ook op deze manier in de etalages. De maanden maart en oktober zijn belangrijke maanden met verschillende internationale modeshows waar de topmodellen de revue passeren.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?