Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie Europa: Cyprus

FlyDriveVakantie Europa: Cyprus

Waarom ver weggaan als u het ook dichtbij kunt zoeken? Bij een ontspannende luxe vakantie met witte stranden denkt men al gauw aan de Malediven, de Antillen en soortgelijke vakantiebestemmingen. Echter, Europa heeft u meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken. FlyDriveVakantie.com licht een interessante FlyDriveVakantiebestemming voor u uit: Cyprus!
Cyprus
Een eiland dat door de Nederlandse toerist vaak (helaas) nog wordt overslagen bij het boeken van een vakantie. Het eiland ligt in de Middellandse Zee tussen Turkije en Syrië. Gek genoeg bestaat Cyprus uit twee delen, namelijk een Grieks en een Turks gedeelte. Dat de Nederlander Cyprus in zijn oriëntatiefase overslaat is zonde. Cyprus biedt namelijk alles waar de ‘gemiddelde’ toerist op zoek naar is: zon, parelwitte stranden, cultuur, goed eten en uitgaansgelegenheden.
Daarnaast biedt het eiland veel diversiteit. Zo wordt in de hoofdstad, Nicosia, handel bedreven, terwijl Ayia Napa gezien wordt als dé badplaats en ontspanningsoord van het eiland. Cyprus is uitermate geschikt voor een FlyDriveVakantie. De wegen zijn uitstekend. Opmerkelijk is dat het eiland de meeste autosnelwegen, per inwoner van alle Europese landen heeft. Een van de Britse invloeden is dat het verkeer links rijdt. Cyprus kent lange warme zomers, mede hierdoor is het zeewater opgewarmd tot zeer aangename temperaturen. Uiteraard erg belangrijk voor de strandliefhebbers onder ons. Op de luchthaven op Cyprus in Larnaca zijn er diverse mogelijkheden om een auto te huren. Verschillende aanbieders hebben zich gevestigd op de luchthaven, waar het mogelijk is om ter plekke een auto te huren en uw weg te vervolgen naar het hotel.
Met de auto kunt u de mooiste en meest ongelegen plekjes opzoeken van het eiland. Ondanks dat toerisme één van de belangrijkste inkomstenbronnen zijn van het eiland, zijn er genoeg plekken waar er geen toeristen te vinden zijn. Houdt u wel van levendigheid? Ga dan naar één van de bruisende steden, zoals: de hoofdstad Nicosia of het toeristische Ayia Napa.
Genoeg redenen om een FlyDriveVakantie te boeken naar Cyprus. Een divers eiland met prachtige stranden, fantastische landschappen en bruisende steden.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?