Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Disney World in Orlando bezoeken

Disney World in Orlando bezoeken

Een bezoek aan Disney World in Orlando is een droom voor veel reizigers die van fly drive vakanties houden. Veel mensen die een fly drive Florida boeken willen dan ook graag een bezoekje brengen aan Disney World. Dit enorme themapark biedt tientallen attracties voor alle leeftijden en interesses, van klassieke Disney-figuren tot de nieuwste Pixar-helden. In dit blog beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over Disney World en geven we je enkele tips voor je eigen bezoek.

Hoe lang heb ik nodig voor een bezoek aan Disney World?

Disney World is enorm groot en biedt talloze attracties, shows en eetgelegenheden. Daarom raden we aan om minstens 2 á 3 dagen uit te trekken voor je bezoek. Als je de tijd hebt, kun je zelfs een hele week doorbrengen in Disney World en nog steeds nieuwe dingen ontdekken.

Kun je 1 dag naar Disney World?

Hoewel je technisch gezien Disney World in één dag kunt bezoeken, raden we dit niet aan. Je zult namelijk niet genoeg tijd hebben om alle attracties te zien en te ervaren, en je zult waarschijnlijk veel tijd besteden aan het wachten in de rij. Bovendien zijn de ticketprijzen vrij hoog, dus je wilt er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.


Neem bij voorkeur 2 a 3 dagen de tijd voor Disney World
Neem bij voorkeur 2 a 3 dagen de tijd voor Disney World

Wat is het verschil tussen Disney World en Disney Land?

Disney World en Disney Land zijn twee verschillende parken die eigendom zijn van dezelfde organisatie. Disney World is gelegen in Orlando, Florida, en bestaat uit meerdere themaparken en hotels. Disney Land is gelegen in Anaheim, Californië, en is het originele Disney-themapark. Disney World is groter en heeft meer attracties dan Disney Land.

Waar ligt Disney World in Orlando?

Disney World is gelegen in Orlando, Florida, op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van de stad. Het park heeft een eigen luchthaven, het Orlando International Airport, en biedt ook shuttleservices vanaf de luchthaven en verschillende hotels in de omgeving.

Welke attracties zijn er te zien in Disney World?

Er zijn talloze attracties in Disney World die geschikt zijn voor alle leeftijden en interesses. Hier zijn enkele van de populairste attracties:

  1. Space Mountain: Deze achtbaan in het Magic Kingdom park is al jaren een favoriet van bezoekers. Stap in een futuristisch ruimteschip en maak een wilde rit door de ruimte met snelle bochten en drops.
  2. Pirates of the Caribbean: Deze waterattractie in het Magic Kingdom park neemt bezoekers mee op een avontuurlijke reis door de wereld van piraten. Je vaart langs geanimeerde scènes van schatten, zeeslagen en exotische havens.
  3. Avatar Flight of Passage: Deze attractie in het Animal Kingdom park is gebaseerd op de film Avatar en biedt bezoekers de kans om op een Banshee te rijden en door de adembenemende landschappen van Pandora te vliegen.
  4. The Twilight Zone Tower of Terror: Deze attractie in het Hollywood Studios park is een spannende rit in een lift die je meeneemt op een angstaanjagende reis door de tijd en dimensies.
  5. It’s a Small World: Deze klassieke attractie in het Magic Kingdom park neemt bezoekers mee op een ontspannende boottocht door kleurrijke scènes van kinderen uit de hele wereld die zingen “It’s a Small World After All”.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele attracties die Disney World te bieden heeft. Er zijn nog veel meer ritten, shows en ervaringen in alle vier de parken van Disney World. Van Mickey Mouse en prinsessen tot Marvel-superhelden en Star Wars-avonturen, er is voor ieder wat wils in Disney World.


Disney World leuk voor alle leeftijden
Disney World leuk voor alle leeftijden

Voor welke leeftijden is Disney World geschikt?

Disney World is geschikt voor alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen. Er zijn speciale attracties en shows voor de allerkleinsten, maar ook genoeg uitdagende attracties voor tieners en volwassenen. Het park is ook geschikt voor mensen met een handicap of beperkingen.

Hoe duur is het om naar Disney World te gaan?

De ticketprijzen voor Disney World variëren afhankelijk van het seizoen en het type ticket dat je kiest. Een enkele dag ticket begint bij ongeveer $109 per persoon, terwijl meerdaagse tickets beschikbaar zijn vanaf ongeveer $220 per persoon voor een twee-daagse ticket. Er zijn ook opties voor jaarlijkse passes en speciale arrangementen met accommodatie in een van de vele Disney World hotels. Vergeet niet dat er ook kosten zijn voor parkeren, eten en drinken, en souvenirs, dus het is belangrijk om een budget te plannen voor je bezoek.

Met deze antwoorden op veelgestelde vragen over Disney World ben je nu beter voorbereid om je eigen bezoek te plannen. Of je nu kiest voor een rondreis door Florida of een fly drive vakantie door Amerika, een bezoek aan Disney World mag niet ontbreken op je reisroute. Vergeet niet om vooraf online tickets te kopen en te plannen welke attracties je wilt zien om het meeste uit je tijd in Disney World te halen.

Ontdek de magie van overnachten in Disney World
Ontdek de magie van overnachten in Disney World

Waar overnachten voor Disney World?

Er zijn talloze accommodaties beschikbaar bij of nabij Disney World. Als je op zoek bent naar een authentieke Disney-ervaring, dan zijn er verschillende Disney World hotels op het terrein beschikbaar. Elk hotel heeft een unieke thema en biedt toegang tot verschillende parken en voorzieningen. Van betaalbare opties zoals Disney’s All-Star Resorts tot luxe accommodaties zoals Disney’s Grand Floridian Resort & Spa, er is voor elk budget en smaak wat wils.


Als je liever buiten het park verblijft, zijn er ook tal van hotels, resorts en vakantiehuizen in de omgeving van Disney World. Populaire gebieden zijn onder andere Lake Buena Vista, Kissimmee en International Drive. Het is belangrijk om vooraf te plannen waar je wilt verblijven en te boeken om te profiteren van kortingen en speciale arrangementen. Ongeacht waar je verblijft, zul je genieten van de magie en vrolijkheid van een bezoek aan Disney World.

Vergeet niet om te genieten van het magische en vrolijke gevoel dat Disney World te bieden heeft!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie