Interessant Reageer
Home » Blogs » Het Kasteel van Bonifacio: de geschiedenis en het verhaal.

Het Kasteel van Bonifacio: de geschiedenis en het verhaal.

Tijdens een fly & drive Corsica mag een bezoek aan het kasteel van Bonifacio niet ontbreken. Het kasteel biedt niet alleen een fascinerend historisch verhaal, maar ook een prachtig uitzicht op de zee en de stad Bonifacio.

Het Kasteel van Bonifacio is een middeleeuws fort dat zich bevindt op een klif aan de zuidkust van Corsica. Het kasteel werd gebouwd in de 9e eeuw na Christus door de Moren, een islamitisch volk dat Corsica destijds bezette. Het kasteel diende als een strategisch bolwerk tegen invasies vanaf de zee. Het is een van de belangrijkste historische monumenten van Corsica en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

In de daaropvolgende eeuwen werd het kasteel van Bonifacio vaak veroverd door verschillende heersers en legerleiders. In de 12e eeuw werd het kasteel bezet door de Republiek van Genua, een Italiaanse stadstaat die destijds heerste over Corsica. De Genuezen bouwden het kasteel verder uit en maakten het tot een onneembare vesting.


In de 15e eeuw werd het kasteel opnieuw veroverd, ditmaal door de koning van Aragon, een koninkrijk dat destijds het grootste deel van Spanje en delen van Italië en Frankrijk besloeg. Het kasteel bleef in handen van de Aragonezen tot de 18e eeuw, toen Corsica in handen kwam van de Franse koning Lodewijk XV.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel van Bonifacio gebruikt als uitkijkpost en verdedigingswerk door de Duitse bezetters. Na de bevrijding van Corsica werd het kasteel gerestaureerd en opengesteld voor publiek.

De architectuur van het Kasteel van Bonifacio

Het Kasteel van Bonifacio heeft een opvallende architectuur die de invloed van verschillende culturen weerspiegelt. Het kasteel bestaat uit verschillende bouwwerken, waaronder een ommuurde vesting, een toren en een citadel.

De ommuurde vesting is het oudste deel van het kasteel en werd gebouwd door de Moren. Het heeft een vierkante vorm met dikke muren en ronde torens op de hoeken. De muren zijn op sommige plaatsen tot wel 4 meter dik en hebben schietgaten en kantelen voor verdediging. Binnen de muren bevinden zich verschillende gebouwen, waaronder kazernes, woonvertrekken en opslagplaatsen.


De toren van het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en heeft een achthoekige vorm. Het is een van de meest opvallende elementen van het kasteel en diende als een uitkijkpost en signaalpost voor schepen die naderden. Het heeft een stenen trap aan de binnenkant en een observatiedek op de top met een prachtig uitzicht op de omgeving.

De citadel is het meest recente deel van het kasteel en werd gebouwd door de Genuezen in de 16e eeuw. Het heeft een vierkante vorm met dikke muren en bastions op de hoeken. Binnen de muren bevinden zich verschillende gebouwen, waaronder een kapel, een paleis en een gevangenis.

Het kasteel heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan, maar de oorspronkelijke elementen zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. De combinatie van islamitische, Italiaanse en Franse architectuur maakt het kasteel van Bonifacio een uniek en fascinerend voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur.

Het kasteel bezoeken

De schilderachtige ligging van het kasteel op de klif en het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee maken het tot een van de meest iconische bezienswaardigheden van Corsica. Het Kasteel van Bonifacio is dan ook een populaire attractie in Corsica en trekt jaarlijks veel toeristen. Hier zijn enkele tips voor het bezoeken van het kasteel:


Ten eerste is het aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, omdat het kasteel op een heuvel ligt en het beklimmen van de trappen en paden wat inspanning vergt. Er zijn echter ook liften beschikbaar voor mindervaliden of mensen die minder goed ter been zijn.

Het kasteel is dagelijks geopend voor bezoekers van 9.00 uur tot 19.00 uur in het hoogseizoen (van juni tot en met september) en van 10.00 uur tot 17.00 uur in het laagseizoen (van oktober tot en met mei). De toegangsprijs is redelijk en er zijn audiogidsen beschikbaar in verschillende talen om je meer informatie te geven over de geschiedenis en architectuur van het kasteel. Check voor je gaat altijd even voor de zekerheid op de officiële website of het kasteel is geopend.

Als je van plan bent om het kasteel te bezoeken, raden we aan om vroeg te komen om de drukte te vermijden en het beste uitzicht te krijgen. Het uitzicht vanaf de top van het kasteel is adembenemend en biedt een panoramisch uitzicht op de stad Bonifacio, de zee en de omgeving.

Tijdens je bezoek kun je ook een bezoek brengen aan het Musee du Bastion, een klein museum in het kasteel dat zich richt op de geschiedenis van de stad Bonifacio en de omgeving. Er zijn tentoonstellingen over de lokale flora en fauna, archeologische vondsten en de geschiedenis van de vestingwerken.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie