Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Op vakantie in Orlando, Florida.

Op vakantie in Orlando, Florida.

Ben je op zoek naar een bestemming voor een fantastische vakantie? Overweeg dan eens een reis naar Orlando, Florida! Orlando is een stad die bekend staat om zijn prachtige pretparken en vele andere bezienswaardigheden, waardoor het een van de populairste bestemmingen in de Verenigde Staten is.

Wat is er te doen tijdens een vakantie in Orlando?

In Orlando is er genoeg te doen voor alle leeftijden. Het centrum van Orlando heeft een bruisend nachtleven en een grote verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels. Buiten de stad vind je prachtige natuurparken zoals het Wekiwa Springs State Park en het Ocala National Forest, waar je kunt wandelen, kamperen en genieten van de natuur.

Een van de belangrijkste attracties van Orlando zijn de vele pretparken. De bekendste daarvan zijn Disney World, Universal Studios en SeaWorld. Er zijn echter ook minder bekende parken zoals Legoland, Gatorland en Fun Spot America. Je zult je hier zeker niet vervelen!


Natuurlijk is er in Orlando veel meer te doen dan alleen pretparken bezoeken. Hieronder vind je een aantal andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom de stad.

Leuke wijken

  • Winter Park: deze wijk is bekend om zijn charmante straatjes en historische gebouwen. Het is een populaire bestemming voor kunstliefhebbers vanwege de vele galeries en musea.
  • Thornton Park: een trendy buurt met een relaxte sfeer. Hier vind je veel restaurants en bars, evenals enkele kunstgalerieën en winkels.
  • Lake Eola Heights: deze wijk staat bekend om zijn mooie huizen uit het begin van de 20e eeuw en het gelijknamige park. Het is een fijne plek om te wandelen of te picknicken.

Parken en natuur

  • Lake Eola Park: dit park is gelegen in het centrum van Orlando en biedt mooie uitzichten op het meer en de skyline van de stad. Je kunt er wandelen, fietsen of een bootje huren om over het meer te varen.
  • Wekiwa Springs State Park: dit natuurpark ligt net buiten Orlando en is een populaire bestemming voor kajakken, wandelen en kamperen. Je kunt er ook zwemmen in de heldere bronnen.
  • Harry P. Leu Gardens: deze botanische tuinen hebben meer dan 50 hectare aan bloemen, bomen en planten. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Musea

  • Orlando Science Center: dit museum heeft interactieve tentoonstellingen en experimenten op het gebied van wetenschap, technologie en natuur.
  • Charles Hosmer Morse Museum of American Art: hier vind je een uitgebreide collectie kunstwerken van Louis Comfort Tiffany, waaronder zijn beroemde glas-in-lood ramen.
  • Orange County Regional History Center: dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van Orlando en omgeving, van de inheemse bevolking tot het heden.
Rondreis via Orlando door Florida
Rondreis via Orlando door Florida

Vliegen naar Orlando

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Orlando aanbieden. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam Schiphol naar Orlando International Airport. Ook vanuit België zijn er verschillende vluchten beschikbaar. Houd er rekening mee dat de reistijd ongeveer 10 uur bedraagt.

Auto huren in Orlando

Om alle attracties in en rondom Orlando te kunnen bezoeken, is het aan te raden om een auto te huren. Er zijn verschillende verhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven van Orlando, zoals Alamo, Avis en Budget. Vergeet niet dat je in Florida aan de rechterkant van de weg rijdt!

Klimaat in Orlando

Orlando heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het warm en vochtig kan zijn. De temperaturen liggen over het algemeen tussen de 20 en 35 graden Celsius. De beste tijd om naar Orlando te gaan is in het voorjaar of najaar, wanneer de temperaturen iets lager zijn.


Tijdsverschil tussen Orlando en Nederland

In Orlando is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Houd hier rekening mee bij het plannen van activiteiten en het communiceren met het thuisfront.

Is Orlando een dure stad?

Over het algemeen is Orlando geen zeer dure stad, maar het hangt er natuurlijk vanaf wat je precies doet. Pretparktickets kunnen bijvoorbeeld duur zijn, maar er zijn ook veel goedkopere activiteiten die je kunt doen. Het hangt er ook vanaf waar je verblijft en waar je eet. Over het algemeen zijn de prijzen vergelijkbaar met andere grote steden in de Verenigde Staten.

Conclusie

Orlando is een geweldige bestemming voor een vakantie, vooral als je van pretparken houdt. Er is echter veel meer te doen in en rond de stad, van natuurparken tot winkelen en uitgaan. Door een auto te huren kun je makkelijk alle bezienswaardigheden verkennen en het subtropische klimaat maakt het een ideale bestemming het hele jaar door.

Fly drive Florida en rondreizen Amerika

Als je meer van Florida wilt zien dan alleen Orlando, ga dan tijdens je fly drive Florida wat verder verkennen en bezienswaardigheden zoals Miami, de Everglades en de Florida Keys bezoeken. Als je nog meer van Amerika wilt zien, is een rondreis door Amerika ook een geweldige optie. Er zijn veel verschillende routes mogelijk, afhankelijk van je interesses en hoeveel tijd je hebt.


Hopelijk heb je door dit blog een goed idee gekregen van wat er te doen is in Orlando en waar je aan moet denken bij het plannen van een vakantie naar deze stad. Of je nu op zoek bent naar pretparken, natuur of gewoon een leuke tijd, Orlando heeft voor elk wat wils!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie