Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » 44x wat te doen in Dublin

44x wat te doen in Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en traditie. Van middeleeuwse kastelen tot bruisende pubs en moderne kunstgalerieën, er is voor iedereen wel iets te beleven. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling in een park of een avond vol muziek en dans, Dublin heeft het allemaal. Een must dus bij je rondreis door Ierland!

In deze blog hebben we 44 bezienswaardigheden in Dublin op een rij gezet die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. Of je nu een local bent of voor het eerst in Dublin komt, deze lijst zal je inspireren om alles uit je tijd in deze stad te halen.

44 bezienswaardigheden voor jouw Dublin trip:

 1. Guinness Storehouse – De thuisbasis van de iconische Ierse stout, biedt de Guinness Storehouse een fascinerend kijkje in de geschiedenis, productie en cultuur van het beroemde biermerk, inclusief het proeven van verse Guinness.
 2. Trinity College Dublin & The Book of Kells Exhibition – De oudste universiteit van Ierland en de thuisbasis van de indrukwekkende Long Room bibliotheek en de iconische Book of Kells, een prachtig geïllustreerd middeleeuws manuscript.
 3. Temple Bar – Een bruisende wijk met een rijke geschiedenis, gevuld met pubs, restaurants en winkels, en het centrum van het nachtleven in Dublin.
 4. Dublin Castle – Een indrukwekkend kasteelcomplex dat dateert uit de 13e eeuw, met een mix van middeleeuwse en Georgische architectuur en een rijke geschiedenis van politieke en sociale evenementen.
 5. St. Patrick’s Cathedral – Een prachtige kathedraal uit de 12e eeuw, de grootste kerk van Ierland en een belangrijk symbool van het Ierse christendom en erfgoed.
 6. Kilmainham Gaol – Een voormalige gevangenis die nu een museum is en een belangrijke rol speelde in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd.
 7. Phoenix Park – Een van de grootste stadsparken van Europa, met kilometers aan paden, groene ruimtes en bezienswaardigheden, waaronder Dublin Zoo en het Presidentieel Paleis.
 8. National Museum of Ireland – Een fascinerend museum dat de rijke geschiedenis van Ierland laat zien, met een bijzondere focus op de archeologie en het oude Ierland.
 9. National Gallery of Ireland – Een prachtig museum voor kunstliefhebbers, met een indrukwekkende collectie van Ierse en internationale kunst, variërend van de middeleeuwen tot de moderne tijd.
 10. Christ Church Cathedral – Een middeleeuwse kathedraal die dateert uit de 12e eeuw, met een mix van architectonische stijlen en een rijke geschiedenis van religieuze en culturele evenementen.
 11. Grafton Street – Een beroemde winkelstraat in het hart van Dublin, gevuld met winkels, cafés, restaurants en straatartiesten.
 12. St. Stephen’s Green – Een prachtig park in het hart van Dublin, met mooie wandelpaden, groene ruimtes en een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de Grote Hongersnood.
 13. The Brazen Head – Een iconische pub uit de 12e eeuw, beweert de oudste pub van Ierland te zijn en biedt heerlijke gerechten, drankjes en livemuziek.
 14. Dublin Zoo – Een populaire dierentuin gelegen in Phoenix Park, met een breed scala aan dieren van over de hele wereld.
 15. Jameson Distillery Bow St. – Een fascinerende distilleerderij die de geschiedenis en productie van de beroemde Ierse whisky Jameson belicht, met rondleidingen, proeverijen en evenementen.
 16. The Little Museum of Dublin – Een charmant en levendig museum dat de geschiedenis van Dublin belicht, met tal van interactieve tentoonstellingen en bijzondere voorwerpen uit het verleden van de stad.
 17. Merrion Square – Een prachtig plein omgeven door Georgische herenhuizen en met een indrukwekkend standbeeld van Oscar Wilde, perfect voor een wandeling op een mooie dag.
 18. The Spire of Dublin – Een indrukwekkende 120 meter hoge stalen naald die uitsteekt boven de stad, ontworpen als een modern symbool van Dublin.
 19. The National Wax Museum Plus – Een leuke en fascinerende ervaring voor jong en oud, met tal van wassen beelden van beroemdheden, historische figuren en populaire personages uit de cultuur.
 20. The Hugh Lane Gallery – Een prachtig museum voor moderne kunst, met een breed scala aan werken van internationale en Ierse kunstenaars, evenals de originele werkkamer van Francis Bacon.
 21. The Dublin Writers Museum – Een eerbetoon aan de rijke literaire geschiedenis van Dublin en Ierland, met tentoonstellingen en artefacten die de grootste schrijvers van het land eren.
 22. Glasnevin Cemetery – Een van de grootste begraafplaatsen in Ierland, met tal van beroemde graven en monumenten, waaronder die van politieke figuren, schrijvers en revolutionairen.
 23. The Jeanie Johnston Tall Ship and Famine Museum – Een fascinerend museum dat de geschiedenis van de Ierse hongersnood belicht, evenals de rol van schepen zoals de Jeanie Johnston bij het vervoeren van Ierse emigranten naar de Verenigde Staten.
 24. The National Botanic Gardens – Een prachtige tuin met een indrukwekkende verzameling planten en bloemen, evenals historische kassen en een educatief bezoekerscentrum.
 25. The Phoenix Park Visitor Centre – Een informatief centrum dat bezoekers informeert over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Phoenix Park.
 26. The Chester Beatty Library – Een fascinerende bibliotheek die zich richt op de geschiedenis en cultuur van de islam, het christendom, Azië en het Midden-Oosten, met tal van artefacten, manuscripten en kunstwerken.
 27. The National Leprechaun Museum – Een uniek museum dat de folklore en mythen van Ierland belicht, met een bijzondere focus op de legende van de leprechaun.
 28. The James Joyce Centre – Een eerbetoon aan de beroemde Ierse schrijver James Joyce, met tentoonstellingen, lezingen en evenementen die zijn leven, werk en invloed belichten.
 29. Dublinia – Een interactief museum dat de Viking- en middeleeuwse geschiedenis van Dublin belicht, met tentoonstellingen, replica’s en activiteiten.
 30. The Dublin Castle Gardens – Een prachtige tuin gelegen in het hart van Dublin Castle, met mooie bloembedden, fonteinen en standbeelden.
 31. The Hugh Lane Municipal Gallery of Modern Art – Een uitstekende galerie voor moderne en hedendaagse kunst, met tentoonstellingen van zowel Ierse als internationale kunstenaars.
 32. The Marsh’s Library – Een prachtige bibliotheek uit de 18e eeuw, met een indrukwekkende collectie zeldzame boeken, manuscripten en artefacten.
 33. The Gate Theatre – Een van de bekendste theaters in Dublin, met een lange geschiedenis van hoogwaardige producties van zowel klassieke als hedendaagse stukken.
 34. The Irish Whiskey Museum – Een museum dat de geschiedenis van Ierse whisky belicht, met proeverijen en evenementen om bezoekers te helpen de kunst van het proeven te leren.
 35. The National Museum of Ireland – Decorative Arts and History – Een museum dat de geschiedenis van Ierland belicht door middel van decoratieve kunst en design, evenals tentoonstellingen over de politieke en sociale geschiedenis van het land.
 36. The Famine Memorial – Een indrukwekkend beeldhouwwerk ter herdenking van de slachtoffers van de Ierse hongersnood, gelegen aan de oevers van de rivier de Liffey.
 37. The Blessington Basin – Een prachtig park met een schilderachtig reservoir, perfect voor een ontspannen wandeling of picknick.
 38. The Old Jameson Distillery – Een historische distilleerderij die de geschiedenis en het proces van het maken van Jameson Whiskey belicht, met rondleidingen en proeverijen.
 39. The Kilmainham Gaol – Een historische gevangenis die gebruikt werd voor politieke gevangenen, nu omgebouwd tot een museum met tentoonstellingen en rondleidingen.
 40. The National Gallery of Ireland – Een prachtige galerie met een brede collectie kunstwerken, van Ierse tot Europese meesters, evenals tijdelijke tentoonstellingen en educatieve programma’s.
 41. The Garden of Remembrance – Een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan degenen die hun leven hebben gegeven voor de onafhankelijkheid van Ierland, met prachtige tuinen en fonteinen.
 42. The Dublin Flea Market – Een levendige markt die elke maand in Dublin wordt gehouden, met tal van vintage en ambachtelijke producten, evenals heerlijk eten en drinken.
 43. The St. Patrick’s Cathedral – Een prachtige kathedraal die dateert uit de 12e eeuw, met indrukwekkende architectuur, mooie glas-in-loodramen en historische artefacten.
 44. The Viking Splash Tours – Een leuke en informatieve manier om Dublin te verkennen, met een amfibisch voertuig dat zowel over land als over water rijdt.

Dublin is een stad die je keer op keer zal blijven verrassen. Met zoveel bezienswaardigheden en activiteiten om uit te kiezen, zal je nooit verveeld raken. We hopen dat deze lijst van 44 bezienswaardigheden je heeft geholpen om het beste uit je bezoek aan Dublin te halen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn genoeg prachtige plekken om te fotograferen. Sluit je dag af met een pint Guinness in een van de gezellige pubs en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking. We wensen je een onvergetelijke tijd in Dublin!


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie