Vakantie boeken Reageer
Home » Blogs » Een vakantie boeken? Houd hier rekening mee

Een vakantie boeken? Houd hier rekening mee

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat er langzaamaan weer nagedacht gaat worden over waar je aanstaande zomer op vakantie wilt gaan. Het blijft alleen vaak bij denken en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Wij hebben daarom wat tips voor je waar je rekening mee moet houden tijdens het boeken van een fly drive vakantie. Dat scheelt je een hoop denkwerk, zodat je keuze sneller is gemaakt!

#Bedenk welk type reiziger je bent

Via het beantwoorden van de onderstaande vragen kom je erachter welk type reiziger je bent. Deze vragen zijn belangrijk bij het kiezen van een geschikte vakantie die voldoet aan je behoeftes.

  • Waar wil ik graag heen?
  • Wanneer wil ik graag op vakantie?
  • Met wie wil ik gaan?
  • Hoe wil ik op vakantie?
  • Welke soort vakantie wil ik? Een fly drive vakantie?
  • Van welke accommodatie wil ik gebruik maken? Een luxe hotel of low-budget hostel?
  • Gaat mijn voorkeur uit naar zonnebaden of cultuur snuiven?
  • Wat wil ik bereiken met mijn vakantie?

#Wees niet te perfectionistisch

Perfectionisme verhindert een besluit te nemen. Je hebt altijd het gevoel dat ergens een beter restaurant, gezelligere camping of interessantere vakantiebestemming is. Je bent op zoek naar de perfecte keuze of oplossing. Wie niet? Daarom is het goed om een tijd met jezelf af te spreken; hoelang mag ik maximaal bezig zijn bij mijn zoektocht naar een leuke vakantiebestemming? Anders blijf je maar keuzes tegenover elkaar wegen en voordat je het weet is er iets volgeboekt.


#Vermijd schoolvakanties

Hoe vaak je deze tip ook hoort, nog steeds zijn er veel mensen die hier geen rekening mee houden. Als je geen kinderen hebt, haal je ontzettend veel nadelen uit het boeken van een leuke bestemming in de schoolvakanties. Het kost extra geld, op vakantie is het stukke drukker en door de hoge kosten krijg je nog meer stress. Idealiter wil je liever zoveel mogelijk geld besparen om het aan leuke activiteiten op vakantie te besteden, toch? Het zorgt voor meer rust in je hoofd!

#Boek op tijd

Je kent het wel van vroeger. Elke dag het leren uitstellen voor je tentamen. Achteraf denk je: “Was ik maar op tijd begonnen met leren”. Dat geldt ook voor het boeken van een vakantie. Het tijdig boeken van een vakantie brengt alleen maar voordelen met zich mee, zoals: goedkopere vluchten, meer keuze, meer voorbereidingstijd en de kans is groter dat je de opgevraagde dagen bij je werk vrij krijgt. Maak hier gebruik van en wéés op tijd!

# No stress

Stel dát je aan de late kant bent met het bedenken of boeken van een vakantie… Kan vervelend zijn, maar ook dan: no stress! Er zijn nog tal aan andere mogelijkheden om op het laatste moment een geschikte vakantie te vinden. Vermijd populaire zonvakanties, zoals Portugal of Spanje. Dit zijn bekende zonnige bestemmingen die vertrouwd aanvoelen bij mensen en onder de volksmond een stuk toegankelijker en bekender zijn. Denk verder, bijvoorbeeld aan landen in Oost-Europa. Ook daar is het lekker warm en ondanks dat ze minder populair zijn bij de gemiddelde mens, betekent het nog niet dat de bestemmingen minder leuk zijn. Of ga eens voor een mooie vakantie in Noord-Europa. Kies een leuke last-minute uit en… geniet van je vakantie!

Laat gerust een vraag achter als wij je kunnen helpen!


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie