Vakantie bestemmingen 1 reactie
Home » Blogs » Het mooiste van Frankrijk

Het mooiste van Frankrijk

Wij dromen vast over onze zomervakantie, Frankrijk is daarbij als een jeugdvriend die we niet vaak meer zien maar wel veel aan denken. Al jarenlang is Zuid-Frankrijk dé plek waar gezinnen hun vakantie slijten in een te warme caravan.
Maar waarom is Frankrijk zo populair? Het heerlijke eten, de lange zomeravonden en romantische taal? Het Franse landschap, dat bijna niet te beschrijven valt? Wijngaarden die zich uitstrekken en heuvelachtige velden vol bloemen doemen op achter de gebergtes. Het land is divers, sprookjesachtig en knus. Maar waar moet je echt zijn geweest?

#Nice

nice
Voor azuurblauw wateren en palmbomen moet je in Nice zijn, de vakantiespot voor celebrities die maar al te graag over de boulevard flaneren. Vanuit Nice is het makkelijk een bezoekje te brengen aan Cannes, dwergstaat Monaco en de prachtige natuur in Gorges du Verdon. Must sees in Nice zijn het Marc-Chagall museum, de gigantische Russische kerk en het Paleis van Lascaris.

#Lyon

lyon-803441_960_720
Lyon, opgericht door de Romeinen, is de stad waar de Rhône en Saône samenkomen. Door het hele centrum kom je historisch prominente punten tegen zoals resten van de Franse Revolutie en overblijfselen uit de Renaissance. Wat niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Lyon is een bezoekje aan de wijk die in het teken van deze tijd staat. Het Place Bellecour, midden op het kruispunt van de rivieren, is zelfs groter dan het Rode Plein.


#Cotentin

France Ocean Fermanville Cliff Sea Cotentin
Het lieflijke schiereiland Contentin in het noord westen van Frankrijk doet een beetje denken aan de Noord-Europese landen. De wilde zee die tegen de rotsen klettert geeft een bepaalde rust die reizigers naar dit gebied aantrekt. Vanaf Contentin is het makkelijk Guernsey en Jersey te bezoeken met een boottochtje van minder dan 3 uur. Deze eilanden worden vaak vergeten naast het prachtige Corsica, ten zuiden van Frankrijk. Het noorden van Frankrijk is misschien niet de eerste vakantiebestemming die bij de meeste mensen opkomt, maar voor natuurliefhebbers is dit een plek die niet gemist mag worden.

#Bordeaux

bordeaux-1146721_1920
Deze historische havenstad staat natuurlijk bekend om de heerlijke wijn. In de zomermaanden zijn er verschillende wijnfeesten en festivals en in de stad zelf zijn genoeg musea en proeverijen te vinden. Na een wandeling over een van de burggen gaat deze er dan ook goed in. Vanuit Bordeaux rijd je door Dordogne, bezaaid met grotten, kastelen en kathedralen. Maar ook de middeleeuwse stadjes als Sarlat, Beynac-et-Cazenac en Monzapier zijn zeker het bezoeken waard.
 
Bon Voyage! Waar in Frankrijk begin jij de fly drive rondreis?

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

1 gedachte over “Het mooiste van Frankrijk”

Plaats een reactie