Fly & Drive Spanje

Wil je met het vliegtuig naar Spanje om te genieten van een mooie vakantie, maar wil je toch het plezier van een eigen auto tijdens jouw vakantie? Dan is een fly & drive vakantie naar Spanje echt iets voor jou! Vanuit Nederland is Spanje binnen enkele uren per vliegtuig te bereiken, terwijl je met de auto toch al snel twee dagen onderweg bent. Het Zuid-Europese land is erg gericht op toerisme en heeft hierdoor haar voorzieningen voor vakantiegangers goed op orde. Het land telt vele vliegvelden en alle bekende autoverhuur maatschappijen zijn aanwezig in Spanje.

Gebieden in Spanje

Spanje telt een geweldige diversiteit aan gebieden voor een fly & drive vakantie. Welk type vakantieganger je ook bent, Spanje biedt zoveel gebieden dat er vast en zeker een mooie bestemming voor je tussen zit.

De Costa’s

Wellicht zijn de Spaanse Costa’s (vertaling Costa = Coasta's Spanjekust) het meest favoriet voor fly & drive vakanties. De reden hiervoor is de verscheidenheid van deze gebieden. De Costa’s in het noordoosten van Spanje, rondom Barcelona, bijvoorbeeld in Catalonië zijn zeer geschikt voor lekker zonnen en genieten van de Middellandse zee. Maar met de auto ben je ook zo in één van de vele leuke dorpjes of stadjes die deze regio biedt. Bijvoorbeeld ten zuiden van Barcelona vind je de badplaats Sitges, waar een combinatie tussen oude stad en strand ideaal is. Je kunt ook met jouw huurauto een tocht naar de bergen maken. Mocht je dit willen doen, is een bezoekje aan Montserrat een echte aanrader. Vanuit Montserrat zie je de wijde omtrek, maar ook vind je hier een oud klooster en een geweldige wandelroute.

Galicië

Galicië staat bekend om haar groene en vrij ruige kustlijn. Voor mensen die liever naar een minder toeristisch gebied willen voor hun fly & drive vakantie is Galicië een erg goede optie. Galicië is nog erg puur en herbergt overweldigend natuurschoon. Voor liefhebbers van visgerechten is dit gebied in het noordwesten van Spanje eigenlijk een must-see bestemming. In één van de vele vissersdorpjes of kustplaatsen vind je de meest fantastische visrestaurants van Spanje met enkel verse producten.

Centraal Spanje

Natuurlijk vind je in centraal Spanje de hoofdstadCentraal Spanje fly drive Madrid, maar deze regio heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je rondrijden door de uitgestrekte vlaktes van dit in de zomer erg droge gebied. Centraal Spanje is een combinatie tussen agricultuur, oude dorpjes, bergachtige gebieden en mooie natuurparken. Vanuit Madrid kun je gemakkelijk per auto de regio ontdekken.

Andalusië

In het zuiden van Spanje vind je de prachtige provincie Andalusië. Voor meer informatie over dit prachtige gebied verwijzen wij je naar onze Andalusië special, waarin wij onder andere een mooie fly & drive route voor je hebben uitgestippeld.

De Spaanse eilanden

Daarnaast heeft Spanje ook nog vele prachtige eilanden waar het heerlijk vertoeven is. Ga bijvoorbeeld eens naar het party-eiland Ibiza, ga eilandhoppen op de Canarische Eilanden of geniet van het mooie weer op Mallorca.

Algemene informatie Spanje

Inwoners

Spanje telt ruim 46 miljoen inwoners en is daarmee één van de grotere landen van Europa. De steden Madrid (ruim 3 miljoen inwoners) en Barcelona (1.6 miljoen inwoners) zijn de grootste steden van Spanje. Naast Spaans wordt er in enkele autonome regio’s ook Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees gesproken.

Klimaat

Spanje is volgens het zogenaamde Sydow-Wagner klimaatsysteem in 3 gebieden te verdelen:
• Mediterraan klimaat: de eilanden en kustgebieden in het zuiden en oosten
• Landklimaat: het centrale binnenland van Spanje
• Zeeklimaat: het noorden en noordwesten van het land

Voor veel toeristen is Spanje het land van warme Spanje bloesemzomers en milde winters. Gezien de diversiteit van het land is dit echter niet zo zwart op wit te zeggen. De diverse gebieden in het land geven Spanje juist een erg aantrekkelijk gezicht voor vrijwel elk type vakantieganger. De wintersporters kunnen in de wintermaanden hun hart ophalen in de bergen, strandliefhebbers zijn op hun plek aan de Costa’s en liefhebbers van ruige zee en groene heuvels komen aan hun trekken in het noordwesten van Spanje.

Toerisme

De economie van Spanje is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Jaarlijks komen miljoenen vakantiegangers naar Spanje voor een welverdiende vakantie. Spanje neemt hiermee zelfs 7 procent van het totale wereldwijde toerisme voor haar rekening. Met name de gebieden zoals de Costa Brava, Costa Dorada en Andalusië zijn erg in trek bij toeristen. Ook steden als Barcelona, Valencia en Madrid worden erg vaak bezocht door toeristen.

Deze fly & drive reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: