azoren

Fly & Drive Azoren

De Azoren is een Portugese eilandengroep met uitzonderlijk mooie eilanden. De eilanden zijn vol met groen, waar je ook kijkt zie je prachtige natuur. Om je een dieper en specifieker beeld te geven van onze beleving op de Azoren, hebben we ons reisverslag op één eiland gebaseerd, namelijk São Miguel. Lees hieronder onze reisverslag over een fly & drive op de Azoren (São Miguel).

Rondreis fly & drive Azoren

Om 6:15 vertrok ons vliegtuig vanuit schiphol. Alles verliep soepel en onze reis naar het eiland São Miguel kon beginnen. Na een kleine 4 uur vliegen zijn we geland op het vliegveld Aeroporto de Ponta Delgada. Het is een klein vliegveld, wat overigens erg fijn is, omdat we onze bagage snel hadden en gelijk konden vertrekken naar het hotel. Het bekende groene eiland São Miguel is niet groot en makkelijk in zijn geheel af te leggen met de auto. We boekten een vijf sterren hotel voor een week lang om naast het autoreizen de optie te hebben om heerlijk te kunnen ontspannen, je bent met de auto namelijk vliegensvlug op elke bestemming. Het vertrekpunt van onze tripjes naar de punten op de kaart is dan ook veelal het hotel in Ponta Delgada.

Landkaart

De eerste twee dagen zijn we in het hotel gebleven om heerlijk van de zon te genieten. De mensen in het hotel waren erg vriendelijk en beleefd. We verbleven in een hotel in Ponta Delgada (zie A op de kaart),  zeker een aanrader! De derde dag gingen we met de auto naar onze eerste bestemming. De wegen zijn prima te berijden, maar hou er rekening mee dat het geen wegen zijn zoals we die in Nederland gewend zijn. Na een kleine 20 minuten te hebben gereden, arriveerden we bij het mooie stadje Mosteiros (B op de kaart). De stranden waren niet zoals we gewend waren, het zand was namelijk echt pikzwart. Het was bijzonder mooi en uniek om te zien. Later op de dag hebben we het natuurpark Caldeira do Alferes bezocht. Wat adembenemend prachtig is het gebied zeg, waar je ook kijkt is alles groen. We hebben in ons leven nog nooit zo’n groot groen gebied gezien. Daarna zijn we een hapje gaan eten en terug naar het hotel gegaan.

Deze reis is te boeken bij:

De dag erna zijn we naar Nordeste (zie D op de kaart) gegaan, het meest oostelijke puntje van het eiland. Het uitzicht langs het klif is geweldig, het eiland blijft ons verrassen. Nadat we van het uitzicht hebben genoten en leuke foto’s hebben gemaakt, zijn we de leuke wandelroutes gaan bewandelen. Elke pad dat we beliepen is anders. Elke bloem, plant of boom, was verschillend, zoveel kleuren en natuur zagen we.

waterval-azoren

De vijfde dag zijn we naar Ribeira Grande (zie C op de kaart) en Furnas (zie E op de kaart) gegaan. Als eerste zijn we naar Furnas gegaan, zodat we op de route terug langs Ribeira Grande konden gaan. Furnas staat bekend om zijn 805 meter hoge stratovulkaan. De omgeving zag er erg vruchtbaar en natuurlijk uit. Je merkte al gauw dat het de hoofdattractie van het eiland is. Het is er goed druk, zo druk dat het bijna vervelend werd. Echter moet dit je niet weerhouden om Furnas een bezoekje te brengen, want de omgeving is fantastisch en je kunt hier echt prachtige plaatjes schieten met je camera. Na hier een paar uur geweest te zijn, zijn we doorgereden naar Ribeira Grande. Wat dit plaatsje zo uniek maakt is de “stone arc bridge”. Het is een brug die sterk de Middeleeuwse geschiedenis representeert. Dit is een brug die je niet snel in het dagelijkse leven tegen zult komen. We hebben nog even rond gelopen en zijn teruggegaan naar het hotel. We hadden nog op de planning staan om de volgende dag de zuid-oost kust te bezichtigen. We besloten om lekker ons laatste dagje bij het hotel te blijven en te ontspannen.landschap-azoren

De dag erna vertrok ons vliegtuig vroeg rond een uurtje of zeven in de ochtend. Het was een zeer geslaagde vakantie. Mocht je interesse hebben in een vakantie naar de Azoren dan raden we het sterk aan om maximaal zeven tot tien dagen uit te trekken per eiland. De eilanden zijn klein en langer dan tien dagen heb je echt niet nodig om het eiland te zien.

Bezienswaardigheden fly & drive Azoren

  • Caldeira do Alferes
  • Furnas
  • Ribeira Grande brug

Deze reis is te boeken bij: