Fly & Drive Italië

Italië is als fly & drive bestemming één van de meeste geliefde vakantieoorden. Italië heeft diverse vliegvelden waar voldoende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen op vliegen. In Italië treft een grote diversiteit aan gebieden, waardoor je eigenlijk telkens wat nieuws ziet op vakantie. De “Laars”, zoals Italië ook wel genoemd wordt, staat bekend om het heerlijke eten, de goede wijn en mooie mensen. De Italianen genieten echt van het leven en dat voel je als je er op vakantie bent.

Gebieden in Italië

Eilanden Italië

Het uitgestrekte land van Italië zorgt voor veel verschillende gebieden, met elk haar eigen karakter en cultuur. De gebieden in Italië zijn uitermate geschikt voor een mooie fly & drive vakantie voor jong en oud. Door de vrijheid van een huurauto kun je ook gemakkelijk meerdere gebieden bezoeken.

De eilanden

Italië heeft diverse eilanden, waarvan Sardinië, Sicilië en Elba het bekendst zijn. De Italiaanse eilanden zijn erg geliefd bij toeristen vanuit heel Europa. De natuur op de eilanden is werkelijk prachtig en er heerst een ontspannen sfeer. Wanneer je van visgerechten houdt zijn de eilanden van Italië de perfecte bestemming voor uw vakantie. De kustplaatsen hebben meer dan enkele fantastische visrestaurants met iedere dag verse vis op het menu.

Het noorden van Italië

Het noordelijke gebied van Italië staat bekend als het rijkere gedeelte van het land. De meeste toeristen trekken ook naar het noorden van de Laars. In het noorden van Italië vind je diverse mooie gebieden zoals de Dolomieten, de Alpen of de verschillende meren zoals het Gardameer. Maar ook steden als Milaan, Venetië, Torino en Bologna vind je in het noordelijke gedeelte van Italië.

Het Gardameer

Lago di Garda, zoals de Italianen het Gardameer Italiëmeer noemen, ligt in het noorden nabij Verona. Het Gardameer is erg beroemd en geliefd bij Nederlandse toeristen. Rondom het Gardameer vind je diverse mooie campings en hotels met uitzicht op dit prachtige meer. Het meer is omringd door bergen en leuke dorpjes in karakteristieke Italiaanse stijl. Het is meer dan een aanrader om met uw huurauto een toer rond het Gardameer te maken. De wegen rondom Lago di Garda zijn van goede kwaliteit en voeren je langs de mooiste plekjes.

Het midden van Italië

Het midden van Italie is erg in de trek bij toeristen. Je vind er het bekende Toscane met de kunststad Florence. Maar ook bekende plekken als de dwergstaat San Marino, de Abruzzen, Pisa en de hoofdstad Rome. Italië wordt aan twee kanten versierd met een prachtige lange kust waar je heerlijk kunt afkoelen tijdens de warme zomers.

Het zuiden van Italië

In het zuiden van Italië vind je nog de oude Italiaanse tradities en is het land nog minder beïnvloed door toerisme. Aangezien het zuiden van het land armer is dan het noorden treft u hier een wat rauwer Italië, wat overigens niet wegneemt dat het meer dan de moeite waard is voor uw vakantie. In het zuiden van Italië vind je vele mooie steden, prachtige stranden en natuurgebieden zoals “Parco Nazionale del Pollino”.

Algemene informatie over Italië

Inwoners

Italië telt ruim 61 miljoen inwoners en is daarmee het vierde land qua inwoners in Europa. In totaal heeft Italië een oppervlakte van maar liefst 301.300 km2 (6,8% van het totale oppervlakte van Europa). De gemiddelde levensverwachting van een Italiaan is maar liefst 81,77 jaar, dat is behoorlijk hoog in vergelijking met 79,68 in Nederland.

Colosseum Rome

Klimaat

Italië telt een drietal klimaten en is onder te verdelen in het noordelijke, centrale en zuidelijke gebied. Het gebied in het noorden heeft een zeeklimaat met geen extreem warme zomers, milde winters en neerslag verdeeld over het hele jaar. In de absolute kop van Italië, het gebied rond de Alpen, heeft een hooggebergteklimaat en een overgangsklimaat. Dit is afhankelijk van de hoogte van het berggebied. Het midden en zuiden van Italië hebben een Middellandse Zee klimaat. Hierbij is typisch dat het warme en droge zomers heeft en in de wintermaanden behoorlijk milde temperaturen.

Toerisme

Het toerisme is erg belangrijk voor Italië en de Italiaanse economie. Italië is zelfs het vierde populairste vakantieland ter wereld, na Frankrijk, Amerika en Spanje. Ieder jaar trekken er ongeveer 35 miljoen toeristen naar Italië. Het noorden van het land is goed voor de helft van het toerisme, het zuiden trekt 20 procent van de toeristen aan en de overigen gaan naar de eilanden.

Deze fly & drive reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: