Inspiratie Reageer
Home » Blogs » In het kader van Halloween: de engste plaatsen ter wereld

In het kader van Halloween: de engste plaatsen ter wereld

Het einde van oktober is in zicht en dat betekent dat Halloween ook dichtbij is. Het is ieder jaar weer een speciale gebeurtenis. Naast de bekende oranje pompoen, ontpoppen enge en mysterieuze verhalen zich. Daarom in dit artikel de engste plaatsen ter wereld. Houd je vast!

Zelfmoordbos – Japan
Zelfmoordbos Japan

Bron afbeelding: AD.nl
Zoals de naam het al aangeeft, is dit bos in Japan niet om heel vrolijk van te worden… Het bos is niet alleen heel groot (35 km2), maar ook erg rotsachtig en donker. De grond bestaat onder andere uit vulkanisch gesteente, waardoor er bijna geen paden te vinden zijn. Bovendien heet het niet voor niets het zelfmoordbos: in Japan plegen ongeveer 70 mensen per dag zelfmoord. Er staan op verschillende plaatsen in het bos borden met bijvoorbeeld hulpnummers, om zo te voorkomen dat mensen daadwerkelijk zelfmoord plegen. Griezelig dus! 

Body Farm – Amerika
Halloween

In Texas ligt er een grote begraafplaats, vol enge lijken. Het is eigenlijk een body farm: een plaats waar het menselijk ontbindingsproces wordt onderzocht. Dit is een van de vijf bodyfarms ter wereld. Een heel enge plaats!


Jacob’s Well – Amerika
Jacob's Well

Bron afbeelding: Trover 
Een tunnel van 30 meter, diep de grond in. Niemand weet wat onderin de tunnel gaande is. Een doolhof van andere tunnels? Wat we wel weten is dat duikers het meestal niet overleven. Brr. 

Mexican Doll Island – Mexico
Mexican Doll Island

Bron afbeelding: Daily Mail (rechten Cindy Vasko)
Over dit ‘poppeneiland’ gaat een bijzonder verhaal. Het eiland had slechts één bewoner. Toen er volgens de legende een klein meisje vlak bij het eiland verdronk, spoelde dit lichaampje aan bij het eiland. De bewoner vond dat en later ook haar eigen pop. De bewoner spaarde vanaf dat moment alle aangespoelde poppen ter nagedachtenis van het meisje en presenteerde dat over het hele eiland. Er gaan verhalen rond dat de poppen met hun ogen bewegen en tegen elkaar fluisteren. De bewoner stierf op dezelfde plaats als waar het meisje werd gevonden en het eiland is nu een duistere toeristische attractie. 

Poveglia – Italië
Poveglia, Italië

Bron afbeelding: Venice Box
Dit eiland in Italië wordt ook wel het spookeiland genoemd. Vroeger werd het eiland gebruikt als isolatieplaats voor duizenden slachtoffers van de pest. Er werd later een psychiatrisch ziekenhuis gebouwd. Volgens verhalen zagen patiënten geestenverschijningen van mensen die op het eiland waren overleden. Het blijft een mysterieus eiland.

Catacomben van Parijs – Frankrijk
Catamomben

Een driehonderd kilometer lang mythisch doolhof onder de stad, vol met putdeksels en kelderdeuren om de steengroeven van vroeger te ontdekken. Dan hebben we het over de Catacomben van Parijs. Het is vroeger gebruikt als afvoerplaats voor overvolle begraafplaatsen. Afdalen in de Catacomben is eigenlijk verboden, maar een deel is geopend voor publiek. Als bezoeker kan je met behulp van een gids een indruk krijgen van de gangen onder Parijs. Houd je wel aan het advies en trek niet alleen het verboden gedeelte in…
Hoe vier jij Halloween?


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie