Vakantie boeken Reageer
Home » Blogs » Zelf een fly drive Portugal samenstellen

Zelf een fly drive Portugal samenstellen

Welkom bij de start van jullie fly-drive vakantie naar Portugal! Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, levendige cultuur, heerlijk eten en prachtige landschappen. Tijdens deze vakantie zullen jullie kunnen genieten van een unieke combinatie van onafhankelijk reizen en het verkennen van de verborgen schatten van Portugal. Met jullie huurauto hebben jullie de vrijheid om te gaan waar jullie willen en om te genieten van de prachtige landschappen en pittoreske dorpen die Portugal te bieden heeft. Of jullie nu op zoek zijn naar avontuurlijke activiteiten, culturele bezienswaardigheden of ontspannende stranden, Portugal heeft voor elk wat wils. Laten we beginnen met het plannen van jullie perfecte fly-drive vakantie naar Portugal!

Stap 1: Wat wil je zien en doen?

Om jullie fly-drive vakantie naar Portugal zo goed mogelijk samen te stellen, is het belangrijk om te weten wat jullie graag willen doen en zien. Hier zijn een aantal vragen om te achterhalen wat jullie interesses zijn en hoe je jullie fly drive Portugal zo goed mogelijk kunt samenstellen:

  • Hebben jullie specifieke steden of regio’s waar jullie naartoe willen reizen?
  • Zijn jullie op zoek naar avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, fietsen of surfen?
  • Willen jullie meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van Portugal, zoals de monumenten, musea of archeologische vindplaatsen?
  • Willen jullie ontspannen op de prachtige stranden van Portugal of liever de sfeer van de kleine dorpjes ervaren?
  • Hebben jullie interesse in de gastronomie van Portugal en willen jullie lokale gerechten proeven en wijnen proberen?

Op onze Portugal pagina hebben we een voorbeeld van onze fly drive in het land beschreven. Maar om je nog verder op weg te helpen heb ik hieronder een lijst met daarin interessante steden en regio’s in Portugal.


Interessante plaatsen en regio’s in Portugal

Hieronder staan enkele steden en regio’s in Portugal die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jullie fly-drive vakantie.

  1. Lissabon: Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is een prachtige stad vol met historische bezienswaardigheden, bruisende wijken, fantastisch eten en een relaxte sfeer. Verken de charmante steegjes van de Alfama, beklim de heuvels voor een panoramisch uitzicht, proef de lokale pasteis de nata (custardtaartjes) en bezoek de bruisende wijken zoals Bairro Alto en Chiado.
  2. Porto: Porto is een levendige stad die bekend staat om haar wijn, smalle straatjes, middeleeuwse architectuur en prachtige uitzichten over de Douro rivier. Wandel door de kleurrijke straten van de Ribeira wijk, bezoek een van de vele portkelders voor een wijnproeverij, en bewonder de prachtige betegelde gebouwen.
  3. Algarve: De Algarve is een zonovergoten regio in het zuiden van Portugal met prachtige stranden, pittoreske dorpjes en adembenemende kliffen. Bezoek de beroemde stranden zoals Praia da Rocha, ontdek de grotten van de Benagil zee grot en maak een wandeling door het charmante vissersdorpje Carvoeiro.
  4. Coimbra: Coimbra is een historische stad gelegen in het centrum van Portugal. Het staat bekend om de oudste universiteit van Portugal, de prachtige historische gebouwen en de traditionele fado-muziek. Bezoek de historische universiteitsgebouwen, wandel door de charmante steegjes van de oude stad en geniet van een traditionele fado-optreden.
  5. Dourovallei: De Dourovallei is een prachtige regio in het noorden van Portugal die bekend staat om haar wijngaarden, heuvels en rivierlandschap. Maak een boottocht over de rivier de Douro, verken de schilderachtige dorpjes langs de oevers en proef de beroemde portwijn.
  6. Évora: Évora is een charmante stad in het binnenland van Portugal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het heeft een rijk historisch erfgoed, een sfeervolle middeleeuwse oude stad en prachtige monumenten zoals de Templo de Diana en de Capela dos Ossos.
Zelf een fly drive Portugal samenstellen

Mooie natuurgebieden en stranden

  1. Parque Nacional da Peneda-Gerês: Dit nationale park in het noorden van Portugal is de perfecte plek voor natuurliefhebbers. Het park heeft een prachtig landschap met bergen, meren, bossen en watervallen. Er zijn verschillende wandelroutes die leiden naar enkele van de mooiste plekjes van het park.
  2. Parque Natural da Ria Formosa: Gelegen in de Algarve, is dit natuurpark een uitgestrekt wetland- en duingebied met lagunes, eilanden en zoutpannen. Het park is een thuis voor veel trekvogels en biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn.
  3. Serra da Estrela: Serra da Estrela is het hoogste gebergte van Portugal en heeft enkele van de meest adembenemende landschappen van het land. In de winter kun je hier skiën en snowboarden, terwijl je in de zomer kunt wandelen of mountainbiken.
  4. Costa Vicentina: De Costa Vicentina is een ongerept kustgebied in de Alentejo en de Algarve met kliffen, stranden en baaien. Het is een populaire bestemming voor surfers vanwege de uitstekende golven en stranden zoals Praia do Amado en Praia da Arrifana.
  5. Praia da Rocha: Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van de Algarve en is populair vanwege haar gouden zand en helderblauwe water. Het is ook een goede uitvalsbasis voor watersporten zoals jetskiën en paddleboarding.
  6. Praia da Marinha: Dit strand in de Algarve staat bekend om haar dramatische kliffen, kristalhelder water en rotsformaties. Het is een populaire plek om te snorkelen en te duiken vanwege de rijke onderwaterwereld.

Stap 2: In welke periode wil je naar Portugal?

Portugal heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, wat betekent dat het weer warm en droog is in de zomer en mild en nat in de winter. In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30°C, vooral in het zuiden van het land. Dit kan zorgen voor droogte en bosbranden in sommige gebieden.

Als je van plan bent om in de zomermaanden een fly-drive vakantie naar Portugal te maken, zorg er dan voor dat je voldoende water bij je hebt en vermijd activiteiten op het heetst van de dag.

In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het weer vochtig en regenachtig zijn. De temperaturen zijn over het algemeen mild, met gemiddelde temperaturen tussen de 12 en 16°C. Dit is een goede tijd om de binnenlandse gebieden van Portugal te verkennen en te genieten van de winterse landschappen.


De lente en de herfst, van maart tot en met mei en september tot en met november, zijn over het algemeen aangenaam met milde temperaturen en minder drukte van toeristen. Dit is een perfecte tijd om Portugal te verkennen tijdens een fly-drive vakantie.

Gemiddeld klimaar in Portugal gedurende het jaar

MaandGemiddelde Temperatuur (°C)Gemiddelde Neerslag (mm)
Januari12117
Februari1399
Maart1578
April1676
Mei1958
Juni2223
Juli255
Augustus2510
September2345
Oktober1997
November15127
December13138

Stap 3: Een vlucht zoeken

Als je weet waar je ongeveer wilt beginnen en eindigen tijdens je rondreis door Portugal, dan is het zaak om te kijken welke luchthavens in de buurt liggen. Het kan best de moeite waard zijn om een stukje te moeten rijden voor je vlucht als daardoor de vliegtickets aanzienlijk minder duur zijn. Op onze pagina voor vliegtickets boeken vind je handige tips en tricks voor jouw vlucht.

Stap 4: Een huurauto of camper huren

Nu je weet waar en wanneer je tijdens je fly drive in Portugal allemaal heen wilt en de route grofweg op papier hebt, is het tijd om te kijken naar een geschikte huurauto of camper. Op onze pagina’s voor auto huren en campers huren vind je handige tips en een lijst met goede betrouwbare aanbieders.

Stap 5: Accommodaties boeken

Portugal is enorm populair onder toeristen en dat geeft het land een divers aanbod aan accommodaties. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je budget en je voorkeuren, maar ik vind het zelf altijd fijn om een mix tussen type accommodaties te regelen. Zo is de afwisseling van een hotel en een camping tijdens een fly drive erg leuk. Maar ook is het best gaaf om een of twee nachten een wat luxer of uniekere accommodatie te boeken. Op onze pagina over het boeken van een accommodatie vind je nog veel meer nuttig informatie.


Super tof dat je je eigen fly drive in Portugal wilt gaan samenstellen. Succes met jullie avontuur en geniet van elke speciaal moment tijdens jullie reis.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie