Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » 8 prachtige plaatsen in Toscane

8 prachtige plaatsen in Toscane

Welkom in het betoverende Toscane, een regio doordrenkt van rijke geschiedenis, betoverende landschappen en een onmiskenbaar Italiaanse charme. Met zijn glooiende heuvels, middeleeuwse dorpjes en kunstschatten van onschatbare waarde, is Toscane een bestemming die elke reiziger inspireert en verwondert. Laat je meeslepen door de warme kleuren van de zonsondergang, proef de verfijnde wijnen en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking. In dit blog nemen we je mee op een reis door de acht mooiste plaatsen die Toscane te bieden heeft, waarbij elke plek zijn unieke verhaal en betovering heeft. Maak je klaar om verliefd te worden op het hart van Italië.

1. Elba eiland

Ontsnap naar de betoverende Elba eiland, een juweel in de Tyrreense Zee. Deze idyllische bestemming staat bekend om zijn adembenemende stranden, turquoise wateren en ruige landschappen. Verken de weelderige natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel, wandel door charmante dorpjes zoals Portoferraio en geniet van de spectaculaire uitzichten vanaf Monte Capanne. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Villa San Martino, het voormalige zomerverblijf van Napoleon Bonaparte.

2. Lucca

Betreed de historische stadsmuren van Lucca en stap terug in de tijd. Deze prachtige stad is beroemd om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en charmante geplaveide straatjes. Bezoek de Piazza dell’Anfiteatro, een uniek ovaalvormig plein dat ooit een Romeins amfitheater was, en bewonder de imposante Lucca Cathedral. Huur een fiets en maak een ontspannen rit over de stadsmuren voor een panoramisch uitzicht. Mis ook niet de prachtige tuinen van Villa Reale, waar je kunt genieten van rust en sereniteit.


8 mooiste plaatsen in Toscane

3. Florence

Florence, de geboorteplaats van de Renaissance, zal je betoveren met zijn kunst en architectuur. Bewonder de majestueuze Duomo, de dominerende koepel van de kathedraal van Florence, en bezoek de wereldberoemde galerijen van de Uffizi en het Accademia om meesterwerken zoals “De Geboorte van Venus” van Botticelli en de beroemde “David” van Michelangelo te bewonderen. Slenter door de straten van de historische wijk Oltrarno en bekijk de prachtige zonsondergang vanaf de romantische Ponte Vecchio.

4. Maremma

Maremma, een ongerept paradijs in het zuiden van Toscane, biedt een harmonie tussen natuurlijke pracht en historische schatten. Verken de betoverende Maremma Natural Park, waar je kunt wandelen door weelderige bossen, stromende rivieren kunt volgen en in kristalheldere watervallen kunt zwemmen. Bezoek het middeleeuwse stadje Pitigliano, dat bekend staat als het ‘kleine Jeruzalem’ vanwege de historische Joodse gemeenschap en de indrukwekkende tufstenen architectuur. Vergeet niet te ontspannen aan de prachtige stranden van Marina di Alberese en geniet van de rustige kustlijn.

5. Siena

Betreed de betoverende stad Siena en laat je fascineren door de middeleeuwse pracht. Verken het Piazza del Campo, een schelpvormig plein dat het kloppende hart van de stad vormt. Bewonder de indrukwekkende gotische architectuur van de Siena-kathedraal en beklim de Torre del Mangia voor een panoramisch uitzicht over de stad. Verlies jezelf in de smalle straatjes en ontdek de verborgen juweeltjes van Siena, zoals de Basilica di San Domenico en de middeleeuwse fontein Fonte Gaia.

8 mooiste plaatsen in Toscane

6. Val d’Orcia

Het schilderachtige landschap van Val d’Orcia is een lust voor het oog en een bron van inspiratie voor kunstenaars en dichters. Geniet van de eindeloze heuvels bedekt met gouden tarwevelden, cipressenlanen en pittoreske middeleeuwse dorpjes. Bezoek de stadjes Pienza, Montalcino en Montepulciano, die allemaal bekend staan om hun heerlijke wijnen. Vergeet niet te stoppen bij de beroemde fotospot van La Foce, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de glooiende heuvels en de karakteristieke cipressen.


7. Arezzo

Ontdek de historische schatten van Arezzo, een stad doordrenkt van Etruskische en middeleeuwse geschiedenis. Verken het Piazza Grande, dat diende als decor voor de film “La Vita è Bella” van Roberto Benigni, en bewonder de prachtige fresco’s in de Basilica di San Francesco. Breng een bezoek aan het Archeologisch Museum en maak een wandeling door de oude straten van de stad, waar je de sfeer van het verleden kunt opsnuiven. Mis ook de unieke Romaanse kerk, de Duomo di Arezzo, niet.

8. San Gimignano

Stap binnen in de betoverende wereld van San Gimignano, een stad die wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke torens die hoog boven het Toscaanse landschap uitsteken. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de middeleeuwse architectuur van de 14 overgebleven torens die het historische centrum sieren. Beklim de Torre Grossa en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende heuvels. Verken de prachtige Romaanse en gotische kerken, zoals de Collegiata met zijn schitterende fresco’s. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals de heerlijke Vernaccia-wijn en het ambachtelijke ijs. San Gimignano is een juweel dat je terugvoert naar de gloriedagen van het middeleeuwse Toscane.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie