Waarom in Duitsland op vakantie?

Afgezien van het feit dat je door het coronavirus beperkt wordt in je reisbestemmingen is dit niet de enige reden om naar Duitsland op vakantie te gaan. Er zijn namelijk nog veel meer redenen waarom er jaarlijks zoveel Nederlands op vakantie gaan in Duitsland.

Natuur

Kenmerkend aan Duitsland zijn de vele heuvels en bossen met watervallen waardoor het land uitermate geschikt is om te wandelen, fietsen, kajakken en vele andere sporten. Voor alle sportliefhebbers onder ons is dit dus de perfecte plek om op vakantie te gaan, voor ieder wat wils.

Geweldige steden

Duitsland heeft meerdere geweldige steden. Denk bijvoorbeeld aan de wereldstad Berlijn, het hippe Hamburg of de grootste studentenstad van Duitsland, namelijk Keulen. Alle steden zijn ideaal voor een stedentrip maar ook in combinatie met een langere vakantie zijn deze steden uitermate geschikt.

ENESCO Werelderfgoedlijst

Een andere belangrijke reden waarom Duitsland een leuk vakantieland is zijn de maar liefst 43 vermeldingen op de ENESCO Werelderfgoedlijst. Een paar mooie voorbeelden hiervan zijn de Kolenmijnindustiecomplex Zollverein in Essen, Speicherstadt en Kontorhausdistrict met het Chilehaus in Hamburg en de Modernistische woonwijken in Berlijn. Alleen al om die reden is Duitsland een bezoekje waard.

Het strand

Ook wanneer je graag naar de zee wilt dan kun je prima terecht in Duitsland. Er zijn leuke badplaatsen te vinden zoals Sylt, de Baai van Lübeck en Usedom. En dat is pas het begin, zo heb je nog veel meer leuke stranden in Duitland. Afgezien van de verschillende stranden die je er kan vinden heeft het land ook veel fantastische meren waar je terecht kan om een duik te nemen.

Afstand

En als laatste is het natuurlijk ook erg fijn dat Duitsland zo dichtbij ligt en dat alle grote steden in Duitsland goed bereikbaar zijn. Zo kun je de meeste steden bereiken met zowel de auto, de trein als het vliegtuig.

Wij hebben de leukste steden voor je bezocht en onze bevindingen gedeeld dus neem snel een kijkje.

Plaats een reactie