madeira

Fly & Drive Madeira

Madeira staat bekend als ‘het bloemeneiland’ van Portugal. Dit komt mede doordat het eiland erg kleurrijk is en over prachtige natuur beschikt. Het eiland is geliefd bij toeristen vanwege de adembenemende kenmerken die het bijzonder leuk maken om hier prachtige wandelroutes te lopen. Lees hieronder ons reisverslag van onze fly & drive rondreis op Madeira.

Rondreis fly & drive Madeira

Als we landen met het vliegtuig is de lucht helderblauw, waardoor we met een vogelperspectief Madeira zien. Het eerste dat ons opvalt, is dat het een levendig eiland is met veel groen en hoge gebergtes. Aangekomen op het vliegveld staat onze huurauto klaar en vertrekken we naar onze eerste bestemming, de hoofdstad Funchal (zie A op de kaart). Via TUI hebben we voor de eerste vier nachten een vijf sterren hotel geboekt, zodat we de eerste dagen lekker kunnen ontspannen en de hoofdstad goed kunnen verkennen.

Fly-drive-kaat-madeira

De eerste vier dagen vliegen voorbij. We genieten heerlijk van onze rust en zien een aantal mooie plekjes. De hoofdstad is rijk aan bezienswaardigheden. De straten zien er ouderwets smal uit. Het leuke hiervan is dat elk straatje verschillende terrasjes en kleine winkeltjes heeft. Wat je zeker geprobeerd moet hebben is de espada vis. Ze zien er vreselijk eng uit, maar smaken verrukkelijk! Rua de Santa Maria is een straat waar de voordeuren van huizen op een ludieke manier geschilderd zijn. Elke voordeur ziet er verschillend uit en je ziet er adembenemende kunst. Er is één plek in de hoofdstad die moeilijk af te leggen is met de auto, namelijk Monte. Het is een plaatsje dat boven op de 800 meter hoge berg bij Funchal ligt. Het is er prachtig en enorm rijk aan natuur, zeker een kijkje nemen waard! Het beste wat je kunt doen is met de kabelbaan gaan die beneden de berg gelegen ligt.

fly-drive-madeira

Na vijf dagen optimaal genoten te hebben van de hoofdstad Funchal, begint onze fly & drive reis met de auto. São Vicente (B op de kaart) is onze volgende bestemming en deze plaats staat bekend om zijn fantastische vulkanische grotten. Het eiland is redelijk klein, maar aangezien er veel gebergtes zijn (wat de autorit wel een stuk leuker maakt), duurde de reis langer dan normaal gesproken. Aangekomen bij São Vicente viel het ons op hoe vriendelijk de bevolking daar is. Tijdens het lunchen bij een klein restaurantje komen we in gesprek met een Portugees stel. Ze hebben daar een vakantiehuisje waar ze regelmatig komen. We wisselen leuke gesprekken uit en besloten om de dag met zijn allen door te brengen. Ze laten ons leuke plekjes in het stadje zien. Helderblauwe lucht, hoge groene gebergtes en historische gebouwen zijn de basiskenmerken als je spreekt over São Vicente. We boekten hier twee nachten, omdat we graag een dag willen gebruiken om de vulkanische grotten te bezichtigen en een dag om naar Porto Moniz (zie C op de kaart) te kunnen rijden. Over de vulkanische grotten kunnen we niet meer zeggen dan één woord: fantastisch!

De tweede dag vertrekken we naar Porto Moniz. De natuurlijke vulkanische zwembaden zijn een ‘must-see’ als je op Madeira bent. Bij zowel de inwoners als de toeristen is Porto Moniz erg populair. Het zeewater heeft een aangename temperatuur. De oceaan er omheen is erg ruig, wat een voordeel met zich meebrengt voor het jongere publiek. Je kunt aan de rand van de vulkanische zwembaden zitten en grote vloedgolven over je heen krijgen. Door de kracht van de vloedgolf word je maar één kant opgestuurd en dat is natuurlijk naar het zwembad toe. We hebben er een heerlijk dagje genoten en zijn daarna teruggegaan naar São Vicente waar we voor de tweede keer overnachten.

madeira-waterval

De volgende dag staan we vroeg op voor onze volgende bestemming: Santana (D op de kaart). Santana heeft een leuk themapark met erg bijzondere puntige huisjes. Het is niet erg groot dus dit hebben we snel gezien. Langs de oceaan lopen we een paar wandelroutes. Het uitzicht was bijzonder mooi. In een paar uurtjes doen we dit en zijn daarna doorgegaan naar Ribeiro Frio (zie E op de kaart) waar het mooie natuurgebied ‘Parque Natural do Ribeiro Frio’ ligt. We boekten één overnachting, dus zijn na het inchecken gelijk doorgegaan naar het natuurgebied. Bij aankomst staan we versteld van de schoonheid. De omgeving is ontzettend groen en overal waren er kleine watervalletjes te zien. Na nog geen vijf minuten lopen zien we uitzonderlijk prachtige vogels met allemaal verschillende kleuren. Het was een moment om even bij stil te staan. Tip: Vergeet niet om stevige schoenen mee te nemen, want het is wel een stukje wandelen! Als je eenmaal de top bereikt is het uitzicht adembenemend. Echt fantastisch om te zien hoe levendig en groen dit natuurpark is.

Teruggekomen bij het hotel zijn we uitgeteld. We zijn even snel wat gaan eten en gelijk gaan slapen. De volgende dag vliegen we in de avond en dit geeft ons de kans om nog eventjes het andere natuurpark Parque Ecológico do Fun (F op de kaart) te bezichtigen. Ook dit park is in één woord, fantastisch! De meren zijn super helder en wonderbaarlijk schoon. Erg gaaf om te zien! Het maakt eigenlijk niet uit waar we zijn, heel Madeira is vol met natuur en uitzonderlijk mooi. We raden aan om niet een al te lange vakantie te boeken. In vijf tot maximaal 12 dagen heb je de bezienswaardigheden van het eiland wel gezien. Voor een leuke vakantie voor tussendoor zeggen we zeker doen!

Bezienswaardigheden fly & drive Madeira

  • Rua de Santa Maria
  • São Vicente grotten
  • Porto Moniz baden
  • Parque Tematico da Madeira
  • Parque Natural do Ribeiro Frio
  • Parque Ecológico do Fun

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: