santorini

Fly & Drive Santorini

Bij de Nederlandse toeristen is het eiland Santorini nog niet massaal ontdekt. Het kleine eiland Santorini ligt op een kleine vier uur vliegen vanaf Schiphol Airport. Met slechts een paar duizend inwoners is Santorini een relatief rustig eiland, wat tot leven komt in de zomermaanden. De steden en dorpjes zijn gebouwd op de restanten van een heftige vulkaanuitbarsting. De hoge zwarte rotsen aan de westkust van Santorini bieden een fantastisch uitzicht. Met name deze kant van het eiland staat bekend als één van de mooiste plekken om te genieten van de zonsondergang.

Wanneer je in een reisblad foto’s ziet van witte huisjes in Griekenland dan is de kans erg groot dat deze genomen zijn op Santorini. Met name het plaatsje Oia (spreek uit ie-aa) is bijzonder mooi. Oia is gebouwd op het noord-westelijke puntje van het eiland, waardoor het ideaal is voor het bekijken van de zonsondergang om vervolgens een hapje te eten in één van de vele goede restaurants.

Rondreis fly & drive Santorini

We pikken onze huurauto op bij het vliegveld van SantoriniSantorini en gaan vol verwachting op pad. Onze eerste bestemming is de kustplaats Kamari, waar we na een korte rit van ongeveer 10 minuten arriveren. We parkeren onze auto en gaan even lekker uitwaaien langs de lange boulevard van Kamari. We genieten van de warme zon en besluiten een verkoelende Griekse ijskoffie te nuttigen. Omdat Kamari niet gek groot is vervolgen we onze tocht door het binnenland van Santorini. We rijden over smalle wegen door de heuvels van het eiland in de richting van Perissa. Tijdens de autorit genieten we van het zicht op de zee aan zowel de oost- als de westkust van Santorini. Nadat we door enkele mooie dorpjes zijn gereden komen we aan bij Perissa. We parkeren onze auto nabij een pleintje voor een prachtige witte Griekse kerk. Perissa lijkt op Kamari en we besluiten daarom eens een frisse duik te nemen in de helder blauwe zee (pas bij het betreden van de zee op, want de rotsen in de zee zijn verraderlijk glad).

Rondreis Santorini

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders:

Akrotiri Griekenland

We vervolgen onze tocht in de richting van het zuidelijkste puntje van Santorini. Onze huurauto brengt ons in het plaatsje Akrotiri. Dit is een plaatsje waar de tijd lijkt stil te staan en niemand door de straten loopt. Het is echter een bijzonder leuk dorpje om even door heen te lopen. De smalle straatjes met witte huizen en natuurlijk de ruïne bovenop de heuvel zijn zeker de moeite waard. Wanneer we weer bij de auto aankomen vervolgen we onze rondreis over Santorini. Ons volgende bezoek brengt ons bij één van de grootste plaatsen van het eiland: Thira. Thira is gebouwd bovenop een klif en biedt daardoor een fantastisch uitzicht over de zee. Het is duidelijk dat dit een populaire plek is bij toeristen, mede doordat de cruiseschepen hier aanmeren. Er is een gezellige drukte wanneer we door de “goudstraat” wandelen in de richting van de kabelbaan. De kabelbaan brengt ons van het topje van Thira naar de haven beneden. Hier genieten we van een verfrissend ijsje aan het water en bekijken de passerende bootjes.

Oia GriekenlandHet is tijd om Thira achter ons te laten en richting Oia te vertrekken. We rijden door de bergen en stoppen onderweg een paar keer om van het prachtige uitzicht te genieten. Wanneer de bergen ophouden brengt onze rondrit ons langs de westkust van Santorini. De prachtige kustweg doet ons wegdromen en we kunnen het niet laten om bij Paradeisos een frisse duik te nemen. Dit strand is erg rustig en wordt eigenlijk voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking. De zee is aan de oostelijke kant van het eiland wel wat ruiger maar nog steeds erg aangenaam. Eenmaal uitgerust rijden we tegen de avond richting onze eindbestemming Oia. Het plaatsje Oia verovert onze harten door haar onbeschrijflijke schoonheid. Onze fototoestellen maken overuren bij de wandeling door de straatjes van Oia. We ruiken overal heerlijke gerechten en op iedere hoek van de straat is wel wat te zien. Aan de noordkant van Oia besluiten we plaats te nemen op een muurtje om de zonsondergang te aanschouwen. Betoverend mooi, zo is dit te omschrijven. Om de dag goed af te sluiten besluiten we te gaan eten bij een restaurant met uitzicht op zee.

Bezienswaardigheden fly & drive Santorini

  • Akrotiri
  • Fira kabelbaan

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: