Rondreis Antwerpen

0
Rondreis Antwerpen

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1423
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Portugal Foto 1

Fly & Drive Portugal

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Mocht je op vakantie willen gaan, maar niet willen vliegen? Dan is een vakantie in Antwerpen misschien een leuke optie voor jou.  De provincie Antwerpen is één van de vijf Vlaamse provincies en ligt aan Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant en heeft ruim 1,8 miljoen inwoners.

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Antwerpen

De provincie Antwerpen heeft 3 grote steden en dat zijn de hoofdstad Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Als je op vakantie gaat in de provincie moet je zeker een bezoekje brengen aan de hoofdstad Antwerpen, wat volgens velen de leukste stad van Vlaanderen is. De stad ligt aan de rechteroever van de Schelde en heeft een uitgestrekt havengebied. Een aantal hotspots zijn het Rubenshuis, de Kloosterstraat en het MAS.

Wij beginnen onze rondreis in de hoofdstad Antwerpen. Hier gaan we als eerste naar het Rubenshuis waar je het leven en het werk van Rubens ontdekt. Rubens werd geboren in 1577 en was een veelzijdige kunstenaar, architect, diplomaat, enthousiast verzamelaar, wetenschapper, echtgenoot en vader. Het Rubenshuis is een van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Wij vinden het een indrukwekkend stadspaleis met een mooie tuin en portiek wat zeker de moeite waard is om even langs te gaan. 

Houd je van antiek, vintage en antieke spulletjes? Loop dan eens door de Kloosterstraat. Het is de vintage verbinding tussen het historische centrum van Antwerpen en de wijk ’t Zuid. In de Kloosterstraat vind je prenten, boeken, meubels en kleding uit de jaren ’70 maar ook zeker paar leuke cafés. Op zondag bezoeken we een straat verder een antiekmarkt. Deze antiekmarkt staat er elke zondag van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds.

MAS Antwerpen

Vervolgens gaan we naar het MAS, Museum aan de Stroom. Het gebouw is 60 meter hoog en er zijn vier musea in gevestigd maar het is meer dan een museum. Het MAS is een indrukwekkend pakhuis in de wijk ‘het Eilandje’ en heeft meer dan 500.000 wisselende collectiestukken verdeeld over meer dan 10 verdiepingen.

Zoo Antwerpen

Als laatste bezoeken we de dierentuin van Antwerpen, de Antwerpse Zoo. Hier brengen we onze laatste dag in de hoofdstad door. Het is één van de bekendste, oudste en mooiste stadsdierentuinen van Europa en ligt direct naast het Centraal Station. Er zijn meer dan 1.000 verschillende diersoorten te vinden en is dagelijks geopend vanaf 10 uur. 

We verlaten de hoofdstad Antwerpen en gaan naar Lier. In Lier bezoeken we het begijnhof waar we genieten van een romantische wandeling in de rustige straatjes. Het lijkt wel alsof de tijd heeft stil gedaan. Een oase aan rust en dus een perfecte plek om aan de 

Rondreis Antwerpen Begijnhof

drukte te ontsnappen. Wij wandelen door de verschillende straten in de omsloten begijnhof die veel van elkaar verschillen. Vervolgens komen we een mooie kerk tegen die prachtig is voorgegeven door zijn barokgevel. We sluiten de wandeling af bij het Zimmerplein met een kop koffie op het terras.

De volgende dag gaan we naar Mechelen waar we naar Brouwerij het Anker gaan. Hier krijgen we een rondleiding van een enthousiaste gids en horen we alles over de geschiedenis van het speciaal bier en de stad zelf. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en aan het einde van de rondleiding krijgen we twee Gouden Carolus biertjes om te proeven. We lopen nog even door het winkeltje voordat we Brouwerij het Anker weer verlaten. We overnachten in Mechelen om de volgende ochtend te verder te rijden naar Turnhout.

Eenmaal in Turnhout aangekomen gaan we naar het Kasteel van de hertogen van Brabant. Het kasteel ligt in het centrum van Turnhout en stamt uit de 12e eeuw en is meerdere keren verbouwd. Wij hebben een rondleiding geboekt met een gids om zo meer van de geschiedenis van het eeuwenoude gebouw te horen. De rondleiding duurt anderhalf uur en we krijgen het hele kasteel te zien, van kelder tot toren.

Wij gaan ’s avonds bij een restaurant aan de grote markt in Turnhout eten en daarmee komt onze rondreis in de provincie Antwerpen tot een eind. Een vakantie in de provincie Antwerpen is een leuk alternatief wanneer je liever niet met het vliegtuig op vakantie gaat. Vanaf Amsterdam is Antwerpen in ongeveer twee uur te bereiken met de auto. 

 

 

Bezienswaardigheden rondreis Antwerpen:

  • Rubenshuis
  • MAS
  • Kloosterstraat
  • Antwerpse Zoo
  • Het begijnhof van Lier
  • Kasteel van de hertogen van Brabant
Foto's rondreis Antwerpen

Vragen over Antwerpen:

Welke valuta accepteren ze in België?

In België betalen ze net zoals in Nederland met de euro.

Welke stekker gebruiken ze in België?

In België worden stopcontacten van type C en E gebruikt. In Nederland gebruiken we type F. De meeste platte stekkers zoals die van een telefoonoplader passen gewoon in het stopcontact. Voor geaarde stekkers waar geen gat voor een aardingspin in zit heb je mogelijk een adapter van Europa of een universele wereldstekker nodig.

Welke taal spreken ze in Antwerpen?

De officiële taal in Antwerpen is Nederlands maar de spreektaal is Antwerps, een Nederlands dialect.

Wat zijn typische gerechten in Antwerpen?

Typische gerechten in Antwerpen zijn de Vlaamse frieten, Antwerpse pannenkoeken, de garnaalkroketten en Vlaamse stoverij met bruin bier.

Deze reis is te boeken bij: