Fly & Drive Zweden

Fly & Drive Zweden

De Jong Logo

Boek deze reis bij De Jong Intra

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3942
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Aanmelden nieuwsbrief
[mc4wp_form id="11692"]
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Het in Scandinavië naast Noorwegen gelegen Zweden is één van de meest welvarende landen op deze wereld. Het land is daarentegen met 26.4 inwoners per vierkante kilometer zeer dun bevolkt. Dit resulteert in een combinatie van goede wegen, mooie steden en uitgestrekte gebieden. Deze formule maakt Zweden een prachtige locatie voor een fly & drive vakantie dichtbij huis.

Rondreis Zweden

We checken in op Schiphol, Amsterdam. In een kleine anderhalf uur vliegen we naar Kopenhagen. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en hiermee de start van onze fly & drive vakantie naar Zweden. Het is erg praktisch om onze reis hier te beginnen. We hebben de keuze op deze mooie Deense stad te verkennen of direct via de brug tussen Denemarken en Zweden door te rijden naar het daadwerkelijke begin van onze rondreis door Zweden: Malmö.

 

Malmö is met een kleine 300.000 inwoners de derde stad van het land en behoorde vroeger tot Denemarken. In Malmö bezoeken we het imposante raadhuis aan het grote plein in het centrum van de stad en lopen vanaf hier naar de St. Pauli kerk en het beroemde kasteel Malmöhus. Nadat we alle pracht hiervan hebben bekeken, rijden we door naar de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie.

 

Na een tijdjeSkane met onze huurauto door het Zweedse landschap te hebben gereden, komen we aan in Skâne. Dit natuurgebied is zeer divers en telt verschillende kleine Zweedse dorpjes. In Skâne is werkelijk van alles te doen op relatief korte afstand van elkaar. We maken prachtige wandeltochten, bezoeken oude kastelen en maken een spannende fietstocht door het heuvelachtige landschap.

 

Na de regio te hebben verkend, is het tijd om door te rijden naar Göteborg. Göteborg telt zo’n 475.000 inwoners en ligt aan de Oostzee. De stad heeft een moderne haven en een sfeervol centrum. We waaien lekker uit en kopen Zweedse souvenirs in het overdekte winkelcentrum in het centrum van de stad. Ook hebben we de mogelijkheid om diverse historische kerken te bezoeken.

 

Stockholm

We laten Göteborg achter ons en rijden verder richting het noord-oosten van het land. In een kleine 5 uur komen we aan in de hoofdstad Stockholm. Stockholm wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De stad ligt namelijk midden in de Scherenkust, een gebied met meer dan 24.000 kleine eilandjes. De 14 eilanden waar Stockholm op gebouwd is worden verbonden door vele bruggetjes. Dit geeft de stad een gezellig en sfeervol uiterlijk. We maken een spectaculaire en informatieve fietstocht door de straatjes van Stockholm, steken over naar de verschillende delen van de stad en genieten van de vissersbootjes die continu langs varen. De geschiedenisliefhebber kan zijn hart ophalen in Stockholm. De stad bruist van de historie en musea.

 

We verlaten het mooieVisby Stockholm en pakken de boot naar de laatste bestemming van onze fly & drive vakantie: Gotland. Het in de Oostzee gelegen Gotland ligt voor de Zweedse kust en is een historisch paradijs. Met zijn vele oude burchten, ruïnes en kerken uit de tijd van onder andere de Vikingen is dit een plek die we niet mogen missen. Na zo’n vier uur varen komen we aan in de hoofdstad van het eiland: Visby. In Visby bezoeken we de 13e eeuwse stadsmuur, die werkelijk magisch te noemen is. Eens moest deze muur de stad beschermen tegen vijanden van buitenaf. Met Visby als uitvalsbasis bekijken we de rest van het eiland. We wandelen door het mooie landschap en komen overal ruïnes tegen. Een indrukwekkend beeld. ‘s Avonds genieten we in Visby na van een mooie fly & drive vakantie in Zweden.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Zweden:

  • Øresundbrug
  • Rådhuset
  • St. Pauli kerk
  • Malmöhus
  • Skâne
  • Visby ringmuren

Foto's Fly & Drive Zweden

Vragen over Zweden:

Welke valuta accepteren ze in Zweden?

In Zweden betalen ze met de Zweedse Kroon. 1 euro is ongeveer 10,48 Zweedse Kroon.

Welke stekker gebruiken ze in Zweden?

In Zweden worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig in Zweden.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Zweden gaat. Een Tekenencefalitis vaccinatie is aanbevolen maar dit is afhankelijk van verblijfsduur en reis.

Is er tijdverschil tussen Zweden en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Zweden en Nederland

Wat voor weer is het in Zweden?

Zweden heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari-2 graden31-60 mm
Februari-1 graden31-60 mm
Maart2 graden31-60 mm
April9 graden31-60 mm
Mei15 graden6-30 mm
Juni21 graden6-30 mm
Juli22 graden31-60 mm
Augustus21 graden31-60 mm
September16 graden31-60 mm
Oktober9 graden31-60 mm
November4 graden31-60 mm
December0 graden31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Zweden?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Zweden?

Zweden is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Zweden is €1,48 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Zweden ongeveer 6,79% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Zweden?

Typische gerechten in Zweden zijn Svenska köttbullar, Sill en Toast Skagen.

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: