Fly & Drive Zakynthos

Fly & Drive Zakynthos

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1770
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Zakynthos is een eiland ten westen van het Griekse vasteland en staat ook bekend als Zante. Het eiland ligt in de Ionische Zee en heeft een overvloed aan mooie stranden aan de azuurblauwe zee. Daarnaast is het eiland groen van natuur en heeft het hoge bergachtige kliffen waar je uniek uitzicht hebt op alles wat Zakynthos te bieden heeft. Het hele eiland is bezaaid met fraaie bezienswaardigheden. Dit is wat Zakynthos een interessante bestemming maakt voor een fly & drive vakantie.

Rondreis Zakynthos

We landen na net iets meer dan drie uur vliegen op de luchthaven van Zakynthos. Zakynthos stad ligt ten noorden van de luchthaven en is het startpunt van onze fly & drive vakantie. We parkeren de auto aan de haven bij Solomos Square en gaan te voet de stad verkennen. De stad heeft meerdere kerken en een mooie haven waar je uit kan varen naar andere bestemmingen.

 

We vervolgen onze reis naar het noordelijkste puntje van het eiland. Hier treffen wij de Blue Caves aan. Dit zijn grotten waar je met kleine bootjes onderdoor kan varen. Het bezichtigen van deze grotten kan je het beste vanaf een bootje op de zee doen. Verder heb je vanaf de steile klif een mooi uitzicht op de zee waar je in de verte het eiland Kefalonia ziet liggen. We nemen nog even een frisse duik in het heldere water en genieten van de prachtige plek.

 

Onze volgende bestemming is wellicht de bekendste plek van Zakynthos. Navagio Beach moet je bezoeken als een fly & drive vakantie naar Zakynthos boekt. Het strand kan je alleen vanaf de zee bereiken, deze ligt aan het einde van een baai tussen twee kliffen. Op het strand ligt een roestig schipwrak wat is aangespoeld in 1982. Vanaf een punt ten noorden van het strand heb je fantastisch uitzicht op dit fraaie strand. We nemen hier nog wat mooie foto’s en nemen afscheid van deze unieke plek.

Zakynthos Navagio Beach

 

We rijden langs de kust verder zuidwaarts naar het dorpje Agalas. Het dorpje ligt iets verder landinwaarts op een bergje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Er is een oude kerk te vinden die zeker de moeite waard is om te bekijken. In de buurt van het dorp heb je een grot: Damianós Cave. Wij raden je aan deze plek te bezoeken met zonsondergang waar je verbluft wordt door het mooie uitzicht.

 

De volgende bestemming is Laganas Beach. Dit is het strand van het dorpje Laganas en ligt in het zuidoosten op Zakynthos. Dit zandstrand biedt ons de gelegenheid verkoeling te zoeken en even lekker bij te tanken op een van de strandbedjes. Het strand loopt hier vlak af en de zee is hier rustig. Vanwege deze omstandigheden leggen schildpadden hier hun eieren. Daarnaast is het aan delen van het strand mogelijk om te snorkelen en schildpadden te spotten. Wij hebben geluk en weten een paar te spotten.

 

Na Laganas is het alweer tijd voor de laatste bestemming van onze fly & drive vakantie op Zakynthos. Als afsluiting rijden we naar Vasilikos waar we een bezoek brengen aan het Sea Turtle Rescue & Information Center. Hier krijgen we een korte rondleiding door het center, waarna we de gelegenheid hebben om een babyschildpad vast te houden. We sluiten onze fantastische fly & drive vakantie op Zakynthos af op het dichtbijgelegen strand.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Zakynthos:

 • Navagio Beach
 • Nationaal park Zakynthos
 • Laganas Beach
 • Gerakas Beach
 • Blue Caves
 • Nisis Ayios Nikolaos
 • Port of Zakynthos

Foto's Fly & Drive Zakynthos

Vragen over Zakynthos:

Welke valuta accepteren ze op Zakynthos?

Op Zakynthos betalen ze ook met de Euro

Welke stekker gebruiken ze op Zakynthos?

Op Zakynthos worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig op Zakynthos.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Zakynthos gaat.

Is er tijdverschil tussen Zakynthos en Nederland?

Ja, op Zakynthos is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het op Zakynthos?

Zakynthos heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en zeer droge warme zomers.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari14 graden101-200 mm
Februari15 graden101-200 mm
Maart17 graden61-100 mm
April20 graden6-30 mm
Mei24 graden6-30 mm
Juni28 gradennihil
Juli31 gradennihil
Augustus31 gradennihil
September27 graden6-30 mm
Oktober23 graden61-100 mm
November20 graden61-100 mm
December16 graden61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Zakynthos?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken, alleen kan het water een chloorsmaak hebben.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Zakynthos?

Zakynthos is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Zakynthos ongeveer 24,59% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten op Zakynthos?

Typische gerechten in Zakynthos zijn Graviera, Choriatiki Salata en Pita Gyros.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: