Fly & Drive Westkust Amerika

Fly & Drive Westkust Amerika

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3574
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Van de sterren in Hollywood, de wijnvelden in het binnenland tot de stranden van Santa Barbara. Dit is misschien wel mijn mooiste vakantie ooit!

De Westkust van Amerika is erg divers en heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Het gebied heeft een gunstig klimaat en is in vrijwel alle jaargetijden prima voor een fly & drive vakantie. Uiteraard staat de westkust van de Verenigde Staten bekend om de jetset, de stranden en de bekende plaatsen San Francisco en Los Angeles. Maar de Westkust heeft nog veel meer te bieden voor jouw vakantie. Lees ons reisverslag en bereid je voor op een geweldige fly & drive vakantie in het westen van Amerika.

Rondreis Westkust Amerika

We beginnen ons avontuur in de wereldstad Los Angeles in het zuiden van Californië. Omdat Los Angeles ook wel de “Entertainment hoofdstad van de wereld” wordt genoemd gaan we uiteraard op sterrenjacht. We rijden met onze huurauto door de wijken Beverly Hills en Santa Monica. De prachtige grote villa’s en huizen van bekende sterren worden vereeuwigd met onze camera. We rijden vanuit Beverly Hills naar de Universal studio’s waar we de filmsets van onze favoriete Hollywoodfilms bewonderen. We hebben al een ticket gekocht waar een voorrangspass bij in zit dus kunnen onze tijd optimaal benutten. Nadat we enkele filmstudio’s hebben bezocht, gaan we richting downtown LA om te ontspannen met een kop koffie bij Starbucks.

Californie fly drive

Eenmaal bijgekomen springen we in onze auto en rijden richting het strand van Long Beach. Deze populaire badplaats is perfect om te zien en gezien te worden. We genieten dan ook van de diversiteit aan mensen en bekijken de acts op de boulevard. Er volgt een lange rit en we rusten dan ook nog even goed uit in Long Beach.

 

In de lokale supermarkt doen we wat last-minute aankopen voor onze rit naar het ruige Death Valley National Park. De lange brede wegen in Amerika geven ons een vrij gevoel en we genieten dan ook met volle teugen van wat Californië te bieden heeft. Death Valley is vanaf de eerste blik indrukwekkend en we voelen ons dan ook ineens erg klein in deze natuurlijke omgeving. Na een wandeling met een lokale gids hebben we misschien wel honderden foto’s geschoten voor ons fotoalbum. We besluiten te overnachten in een hotel met uitzicht op de bergen waar het minder heet is dan in Death Valley.

 

Na een goede nachtrust te hebben gepakt pakken we onze huurauto en vertrekken we weer richting de kustlijn. We gaan in de richting van Santa Barbara en rijden vanaf daar langs de westkust in de richting van het noorden. Deze rit is op zich al een belevenis en brengt ons langs plaatsen met de prachtige namen Santa Maria, King City en San Mateo.

San Francisco fly drive vakantie

We komen aan in San Francisco, de stad van Full House, de steile heuvels, Lombard Street, de Golden Gate Bridge en de kabeltrams. We parkeren onze huurauto bij ons hotel in de binnenstad van San Francisco en gaan te voet op ontdekkingsreis. Het valt ons op dat de sfeer in San Francisco erg relaxed is en niet aanvoelt als een grote stad. We pakken de kabeltram en genieten van de prachtige huizen langs de steile heuvels. Uiteraard bezoeken we landmarks als de Golden Gate Bridge en de bekende gevangenis Alcatraz op het eiland. Om teleurstelling te voorkomen hadden we al tickets aangeschaft voor de gevangenis. Dit eiland is namelijk een van de populairste toeristische attracties en willen we daarom niet missen. San Francisco heeft onze harten gestolen tijdens ons bezoek, maar we moeten verder naar onze laatste bestemming van deze fly & drive langs de westkust van de Verenigde Staten.

 

De laatste bestemming van onze reis is het wijngebied rondom Vallejo ten noorden van San Francisco. Hier eindigen we deze bijzonder geslaagde fly & drive vakantie onder het genot van een heerlijk glas van de lokale wijn.

Bezienswaardigheden Fly & Drive vakantie Westkust Amerika:

  • Universal studio’s
  • Death Valley National Park
  • Golden Gate Bridge
  • Alcatraz

Foto's Fly & Drive Westkust Amerika

Vragen over de Westkust van Amerika:

Welke valuta accepteren ze in de Westkust Amerika?

In de Westkust van Amerika betalen ze met de Amerikaanse Dollar. 1 Euro is ongeveer 1,11 Dollar.

Welke stekker gebruiken ze in de Westkust Amerika?

In de Westkust van Amerika worden stopcontacten van type A en B gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in de Westkust van Amerika. Ook is het aan te raden om een spanningsvormer te gebruiken. In de Westkust van Amerika is de netspanning (120V) lager dan in Nederland (230V).

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar de Westkust van Amerika gaat.

Is er tijdverschil tussen Westkust Amerika en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Westkust Amerika. In de Westkust van Amerika is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in de Westkust van Amerika?

Westkust Amerika kent een warm mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari19 graden61-100 mm
Februari20 graden61-100 mm
Maart21 graden31-60 mm
April22 graden6-30 mm
Mei24 graden6-30 mm
Juni26 graden6-30 mm
Juli29 graden6-30 mm
Augustus30 graden6-30 mm
September29 graden6-30 mm
Oktober26 graden6-30 mm
November22 graden31-60 mm
December20 graden31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in de Westkust van Amerika?

De kwaliteit is goed en veilig om te drinken. Het water kan wel een chloorsmaak bevatten.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in de Westkust van Amerika?

De Westkust van Amerika is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is de Westkust van Amerika ongeveer 5,68% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in de Westkust van Amerika?

Typische gerechten in de Westkust van Amerika zijn Sushirrito, Cheesecake en Key Lime Pie.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie naar West-Amerika boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: