Fly & Drive Schotland

Fly & Drive Schotland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

4047
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Het monster van Loch Ness, de kilt traditie en de doedelzak. Zomaar wat zaken waar Schotland bekend om staat. Als bestemming voor een fly & drive vakantie staat Schotland minder bekend. Toch is het land een zeer geschikte plek om op ontdekking te gaan met een huurauto. Schotland heeft een ruig en groen landschap, waar je zeker tot rust kunt komen. Daarnaast vind je er de gezelligheid van Schotse pubs en de magie van de vele oude kastelen die het land telt. Lees hieronder ons reisverslag van een fly & drive rondreis door Schotland.

Rondreis Schotland

In het vliegtuig naar Schotland konden we al genieten van de prachtige groene heuvels rondom Glasgow. Eenmaal aangekomen halen we de sleutels van onze huurauto op en gaan op pad. Onze fly & drive vakantie in Schotland start met een bezoek aan de stad Glasgow (zie A op de kaart). Het is vandaag een prachtige zomerdag en de temperatuur is rond de 21 graden Celsius. Glasgow is erg mooi en ademt een bepaalde levendigheid uit. We wandelen lekker langs de rivier en besluiten te stoppen voor een drankje. Na een hele dag sight-seeing in Glasgow is het tijd om naar ons hotel te gaan voor een goede nachtrust.

 

Eenmaal uitgerust beginnen we aan het vervolg van onze fly & drive vakantie. We gaan op weg naar de volgende stad Edinburgh (B op de kaart). Bij aankomst valt het ons op dat Edinburgh prachtig is en we wanen ons even in de middeleeuwen. Edinburgh heeft mooie oude gebouwen en kastelen.  We bezoeken de markt, het kasteel op de heuvel. We hadden van tevoren tickets gekocht voor Edinburgh Castle dus konden meteen doorlopen. We genoten enorm van deze historische plek met zoveel geschiedenis en sluiten de dag af in een authentieke Schotse pub.

Vandaag rijden we in de richting van het noorden. De weg naar Aberdeen (zie C op de kaart) is prachtig en leidt ons langs groene heuvels met uitzicht op de zee. Dit is waarom we naar Schotland zijn gegaan! De huurauto is perfect en brengt ons op onze volgende bestemming Aberdeen. Het is een prachtige dag en we rijden direct door naar het zandstrand van Aberdeen. Eenmaal uitgerust in het zonnetje gaan we op pad door het centrum van Aberdeen. We slenteren door de typisch Schotse straten en ontmoeten een groep Schotten die ons dezelfde avond het uitgaansleven van Aberdeen laten zien.

Aviemore fly drive

Na een heerlijke avond in Aberdeen met nieuwe vrienden gaan we de volgende dag weer verder. Schotland staat natuurlijk onder andere bekend om haar prachtige natuur. Daarom gaan we deze fly & drive vakantie ook naar een natuurgebied. Onze volgende bestemming is het plaatsje Aviemore (D op de kaart), gelegen aan de rand van het Cairngorms National Park. We pakken onze camera’s, trekken onze wandelschoenen aan en gaan genieten van de fantastische omgeving van Aviemore.

Onze fly & drive vakantie in Schotland zal natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan het wereldberoemde meer van Loch Ness (zie E op de kaart). Onderweg naar Loch Ness stoppen we voor een picknick in het bosrijke gebied. Hier bestuderen we de boeken met foto’s van het monster van Loch Ness. We voelen dat we het monster vandaag gaan zien en stappen weer vol goede moed in de auto. Bij aankomst bij het meer zijn we niet de enige. Samen met andere vakantiegangers staren we een tijd naar het meer. Langzaam dwalen onze gedachten af naar de prachtige tijd die we hebben gehad tijdens onze fly & drive vakantie in Schotland. Dit vergeten we nooit meer!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Schotland:

Foto's Fly & Drive Schotland

Vragen over Schotland:

Welke valuta accepteren ze in Schotland?

In Schotland betalen ze met de Schotse Pond. 1 euro is ongeveer 0,80 Schotse Pond

Welke stekker gebruiken ze in Schotland?

In Schotland worden stopcontacten van type G gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in Schotland.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Schotland gaat.

Is er tijdverschil tussen Schotland en Nederland?

Ja, in Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Schotland?

Schotland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters, warme zomers en regen gedurende het hele jaar.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari3 graden101-200 mm
Februari5 graden101-200 mm
Maart7 graden101-200 mm
April10 graden101-200 mm
Mei14 graden61-100 mm
Juni17 graden61-100 mm
Juli18 graden101-200 mm
Augustus17 graden101-200 mm
September14 graden101-200 mm
Oktober10 graden101-200 mm
November6 graden101-200 mm
December4 graden101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Schotland?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Schotland?

Schotland is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Schotland is €1,48 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Schotland ongeveer 13,5% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Schotland?

Typische gerechten in Schotland zijn Haggis, Fish & Chips en Stovies.

Deze reis is te boeken bij: