Fly & Drive Oostkust Amerika

Fly & Drive Oostkust Amerika

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

5345
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Ik reed met de auto door straten die ik eerst alleen kende uit films. Een heerlijk gevoel om daar nu zelf te rijden en de Oostkust van Amerika te ontdekken.

De Oostkust van de Verenigde Staten is ideaal voor een fly & drive vakantie. De afstanden tussen mooie steden en gebieden kunnen per auto goed afgelegd worden in de populaire Amerikaanse Oostkust.

Rondreis Oostkust Amerika

De Oostkust van Amerika biedt twee zeer verschillende mogelijkheden voor een fly & drive vakantie.  De eerste optie bestrijkt de hele Amerikaanse Oostkust, terwijl de tweede een autorondreis is in het Noordoosten.

 

 

Massachusetts

De lange fly & drive langs de gehele Oostkust begint in Boston, de hoofdstad van de staat Massachusetts. Daar pikken we de auto op de luchthaven op en rijden de stad in. Boston telt bijna 600.000 inwoners. Wanneer het hele arrondissement meegenomen wordt in de telling zijn dat er echter ruim 6.000.000. Boston is de plek om wat historie mee te krijgen, want het is één van de oudste steden in Amerika. Zo zijn er nog verschillende gebouwen van vóór de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. Naast sightseeing in de stad Boston zijn ook zeker de Harvard Universiteit en MIT campussen een kijkje waard.

Fly & Drive New York

New York

Na Boston is het even in de auto zitten naar wellicht ’s werelds meest bekende watervallen: Niagara Falls. Per seconde valt er ongeveer 570.000 liter naar beneden langs deze watervallen. Naast overdag is het ook zeker de moeite waard om de Niagara Falls ’s avonds te bekijken, wanneer het donker is. Een mooie lichtshow laat de Niagara Falls in een heel ander perspectief zien.

 

Als we uitgekeken zijn op de Niagara Falls en de Canadese kust die daarachter ligt pakken we de auto naar the Big Apple. Het beste kan New York City (met name Manhattan) vermeden worden tijdens de ochtend- en avondspits, want het is dan erg druk. Buiten de spits is er goed in Amerika’s bekendste stad te rijden. Uiteraard rijden we door Wall Street, een straat met Nederlandse geschiedenis. Lang voordat de belangrijkste Amerikaanse beurs daar gebouwd werd waren het de Nederlanders die een muur neerzette, dit ter bescherming van de aanvallen van de Engelsen. De misschien wel belangrijkste straat in Amerika heeft daar zijn naam aan te danken. Wanneer we bij Wall Street zijn is het maar een stukje tot het water aan de zuidkant van Manhattan. We parkeren de auto en nemen de pond naar Liberty Island, om het vrijheidsbeeld dat we allemaal kennen in het echt en van dichtbij te bekijken. Na een paar uur gaan we terug naar Manhattan en bezoeken we het Empire State Building. Aan de top van dit gebouw hebben we een super uitzicht over de Skyline van New York. Hierna kunnen we wat rondrijden door downtown Manhattan, Broadstreet, Chinatown en Little Italy en vervolgens zoeken we het wat noordelijker op met Central Park. Daar parkeren we weer de auto, lopen een tijdje door het park en sluiten af met een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art, het derde populairste museum ter wereld. We hadden voor de reis al tickets gekocht dus kunnen de rij toeristen overslaan zodat we meer tijd hebben dit bijzondere museum te bekijken.

 

Washington DC

Daarna pakken we de auto en rijden een aantal uren naar het zuiden om in Washington DC, de hoofdstad van Amerika, aan te komen. Vele overheidsgebouwen, musea en uiteraard het Witte Huis zorgen voor het meeste vermaak in de stad met iets minder dan 1 miljoen inwoners.

Fly & Drive Washington

De Oostkust naar het zuiden

Van Washington is het met de auto rijden naar het zuiden de I-95 af totdat Orlando in Florida bereikt is. Tussendoor passeren we de staten Virginia, North Carolina, South Carolina en Georgia. Omdat dit niet de meest indrukwekkende staten zijn, kan ook gekozen worden om in Washington het vliegtuig te pakken naar Orlando, de hoofdstad van Orange County. De stad huisvest net geen 250.000 mensen, maar met voorsteden wonen er ongeveer 2 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden Fly & Drive vakantie Oostkust Amerika:

 • Harvard Universiteit
 • MIT campus
 • Niagara Falls
 • Wall Street
 • Liberty Island
 • Empire State Building
 • Central Park
 • Metropolitan Museum of Art
 • Het Witte Huis

 

Florida

In Florida heeft Orlando met SeaWorld, Universal Studios en Walt Disney World een aantal toeristische trekpleisters. Ook is het interessant om de ruïnes van Fort Gatlin te bekijken. Voordat de eerste Europeanen naar Amerika trokken en ook in Orlando gingen wonen, bewoonden Indianen Orlando. Fort Gatlin is één van de laatste aandenken aan die tijd.

 

Na Orlando is het tijd om de andere meest interessante stad van Florida te ontdekken. We rijden naar het zuiden tot we bij Miami aangekomen zijn. In Miami wonen iets meer dan 400.000 Amerikanen, terwijl er in de regio ongeveer 5,6 miljoen wonen. Miami is een rijke (en dure stad), maar het zien zeker waard. Veel grote Amerikaanse bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Miami gevestigd, zoals Bacardi, Burger King, Greenberg, Telefonica USA en Telemundo. De geografische ligging dichtbij Latijns-Amerika komt sterk naar voren in Miami. Veel Spaanstalige televisie voor de Amerikaanse markt wordt geproduceerd in Miami en meer dan 1.400 multinationals die zich richten op de Latijns-Amerikaanse markt doen dat vanuit Miami. Downtown Maimi biedt een zeer mooie skyline en veel mooie gebouwen. De jetset van Miami woont daar ook. In het zuiden van Miami zijn de betere uitgaansgelegenheden te vinden, wat resulteert in veel studenten die zich in het uitgaansleven in het zuiden van Miami begeven. Het westen van Miami biedt vooral de Latijne immigrantenwijken. Het zuiden van Miami is naast het uitgaansleven ook interessant om eens doorheen te rijden. Met vele parken, historische gebouwen en een groene omgeving langs de weg is het zeker de moeite van een autorit waard. Naast de vele bezienswaardigheden heeft Maimi ook het bekende Miami Beach, waar rustig van de zon genoten kan worden.

 

Bezienswaardigheden Oostkust Verenigde Staten

De Oostkust van Amerika heeft zeer veel bezienswaardigheden die u wellicht al kent van TV of foto’s. Wij hebben een Top 5 gemaakt met bezienswaardigheden die u zeker moet zien tijdens uw fly & drive vakantie langs de Amerikaanse Oostkust.

 

1. Vrijheidsbeeld

Het symbool van de Verenigde Staten is toch wel het Vrijheidsbeeld. Dit beeld staat symbool voor het verwelkomen van terugkerende Amerikanen, bezoekers van Amerika en immigranten. In 1886 werd het Vrijheidsbeeld geplaatst nadat het als cadeau gegeven werd door Frankrijk. Het Vrijheidsbeeld is te vinden op Liberty Island, een eiland ten zuiden van Manhattan. Middels een veerpond kan het eiland bereikt worden. Het Vrijheidsbeeld is 46 meter hoog en staat op een 47 meter hoge voet. Het hoogste punt is dus 93 meter van de grond. Sinds 1984 staat het beeld op de Werelderfgoed lijst van UNESCO.

 

2. Central Park

Het grootste onnatuurlijke park ter wereld is te vinden in New York. Central Park is 4 kilometer lang en telt 341 hectare. Het duurde 16 jaar voordat het park was aangelegd. In films is Central Park een populaire plek en in het echt is dat niet anders. Met 25 miljoen bezoekers per jaar is Central Park het best bezochte park van Amerika. Het is ook de enige plek om in Manhattan enigszins aan de drukte te ontsnappen.

 

3. Niagara Falls

De meest bekende watervallen ter wereld. Een must-see. Overdag een imposante verschijning en ’s avonds verlicht door een mooie lichtshow. Ondanks dat de watervallen slechts 60 meter hoog zijn is het erg imposant, dit komt vooral doordat de watervallen zeer breed zijn. Dit natuurgeweld moet zeker bekeken worden.

 

4. Freedom Trail

Boston is een grote, mooie en complete stad. In Boston kan het beste de Freedom Trail gelopen worden. Dit is een 4 km lange wandelroute langs de mooiste plekken van Boston. Hiervoor is geen kaart nodig; gewoon de rode lijn op de stoep volgen.

 

5. Skyline en strand Miami

Miami is een moderne en welvarende stad. Wat Miami (Florida) vooral bijzonder maakt is het mooie Miami Beach met een hoge skyline van moderne gebouwen op de achtergrond. Op maar weinig plaatsen is eenzelfde combinatie te vinden.

Foto's Fly & Drive Oostkust Amerika

Vragen over de Oostkust van Amerika:

Welke valuta accepteren ze in de Oostkust van Amerika?

In de Oostkust van Amerika betalen ze met de Amerikaanse Dollar. 1 Euro is ongeveer 1,11 Dollar.

Welke stekker gebruiken ze in de Oostkust van Amerika?

In de Oostkust van Amerika worden stopcontacten van type A en B gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in de Oostkust van Amerika. Ook is het aan te raden om een spanningsvormer te gebruiken. In de Oostkust van Amerika is de netspanning (120V) lager dan in Nederland (230V).

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar de Oostkust van Amerika gaat.

Is er tijdverschil tussen Oostkust Amerika en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Oostkust Amerika. In de Oostkust van Amerika is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in de Oostkust van Amerika?

Oostkust Amerika kent een zeeklimaat met warme zomers en gemiddeld vrij milde winters.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari3 graden101-200 mm
Februari5 graden61-100 mm
Maart10 graden101-200 mm
April16 graden101-200 mm
Mei22 graden101-200 mm
Juni26 graden61-100 mm
Juli29 graden101-200 mm
Augustus28 graden101-200 mm
September24 graden101-200 mm
Oktober18 graden61-100 mm
November12 graden101-200 mm
December6 graden61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in de Oostkust van Amerika?

De kwaliteit is goed en veilig om te drinken. Het water kan wel een chloorsmaak bevatten.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in de Oostkust van Amerika?

De Oostkust van Amerika is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is de Oostkust van Amerika ongeveer 5,68% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in de Oostkust van Amerika?

Typische gerechten in de Oostkust van Amerika zijn Pastrami Sandwich, Cheesecake en Key Lime Pie.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie naar de Oostkust van de Verenigde Staten boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: