Fly & Drive Lesbos

0
Price
Deze Fly & Drive is nog niet beschikbaar.

Proceed Booking

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

526
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Lesbos is het op twee na grootste Griekse eiland en ligt vlakbij de Turkse kust. Het is door UNESCO benoemd tot Global Geopark, gezien zijn geologisch erfgoed van internationaal belang. Lesbos heeft alles wat een perfecte fly drive vakantie nodig heeft: cultuur, historie, natuur, badplaatsen en vriendelijke bevolking. In deze tour vertellen we je er alles over!

Deze reis is te boeken bij:

Rondreis Lesbos

We landen na een vlucht van iets meer dan drie uur op Mytilini International Airport. Als we het vliegtuig uitstappen is het meteen heerlijk warm. We huren een auto en rijden langs de kust richting Mytilini, de hoofdstad van het eiland. We rijden de stad binnen en overal zien we gekleurde huisjes. Ons vakantiegevoel is al helemaal aangewakkerd. We checken in bij ons hotel en we besteden de rest van de middag aan een loopje door de stad en relaxen bij het zwembad. We genieten die avond van vers gevangen inktvis en sardientjes bij een knus restaurantje aan de baai. Uitgeput van de reis en de eerste zon uurtjes kiezen we maar om een beetje bijtijds ons bed op te zoeken.

 

De volgende dag ontbijten we in ons hotel en spreken de dag door. Als eerst gaan we naar het fort van Mytilini wat triomfantelijk bovenaan de heuvel naast de stad ligt en daardoor een aanzicht heeft of het over de stad waakt. Vanaf dit vroegmiddeleeuwse fort hebben we een mooi overzicht over de stad en zien we kustlijn van Turkije prijken aan de horizon. Als lunch genieten we van een heerlijke pita gyros van een lokaal kraampje in de stad, waarna we een bezoek brengen aan het Archeologisch museum van Mytilini. Het ligt vol met prachtige vloermozaïeken en oudheidkundige vondsten, voornamelijk uit luxe byzantijnse woningen op Lesbos. Nadat we onze ogen hebben uitgekeken in het museum besteden we de rest van de middag aan het strand. We strijken neer bij een klein etablissementje in de stad en doen ons tegoed aan souflaki.

 

Na twee dagen in de hoofdstad van Lesbos vinden we het tijd om een ander deel van het eiland te verkennen. We rijden naar de andere kant van het eiland, richting Sigri. De route er naartoe is fantastisch en we vervelen ons geen moment. We stoppen regelmatig omdat we langs allerlei moois rijden. Allereerst bij het romeinse aquaduct nabij Moria, maar ook bij een groep flamingo’s die staan te relaxen in een zoutpan. Lesbos heeft een rijke verscheidenheid aan gevogelte, daarom hebben we onze verrekijkers mee! 

 

Eenmaal in Sigri aangekomen bezoeken we hier het wereldberoemde versteende woud van Lesbos. Tientallen 20 miljoen jaar oude versteende boomstronken in een prachtig heuvellandschap. Op aanraden van andere toeristen combineren we ons uitstapje met een bezoek aan het ‘Nationaal historisch museum van het versteende woud’ waar we nog meer kennis opdoen over dit natuurfenomeen. 

 

 

Na een nachtje in ons hotel in Sigri bezoeken we de ruïne van het kasteel van Sigri waar we een prachtig zeezicht hebben. Als middagactiviteit stappen we de auto in en rijden we naar Skala Eressos. Dit wordt ook wel het hippieplaatsje genoemd, vanwege de gekleurde huisjes en de gemoedelijke en relaxte sfeer. Het pittoreske dorpje ligt aan een prachtig strand waar we genieten van Moussaka. De ober biedt ons nog een glaasje Ouzo aan, een griekse alcoholische drank die zeer populair is op het eiland. Dat slaan we natuurlijk niet af! 

 

De volgende dag checken we na een stevig ontbijt uit bij ons hotel en gaan we het wat noordelijker op het eiland zoeken, namelijk nabij Molyvos, na Mytilini het grootste stadje op Lesbos. De twee steden lijken ook wel een beetje op elkaar omdat Molyvos net als Mytilini een kasteel op de heuvel heeft liggen die over de stad waakt. De stad heeft een historisch karakter doordat de huizen zijn gebouwd met stenen uit de omgeving. We slenteren door de karakteristieke smalle straatjes en bezoeken het kasteel van Molyvos waar we een prachtig uitzicht hebben over het stadje en zijn oranje daken. 

 

Onze laatste dag is aangebroken en die beginnen we met een bezoek aan de warmwaterbronnen bij Eftalou, en verwennen we onszelf met een warm bad. We hebben veel goede verhalen gehoord over een paardentocht, dus we sluiten ons snel aan bij zo’n excursie. We worden op paarden over prachtige valleilandschappen gereden en we zien uitgestrekte olijfboomgaarden en zoutpannen aan ons voorbij gaan. De gids vertelt ons van alles over het gevogelte en historische kenmerken van de omgeving. We sluiten onze vakantie af in Molyvos, waar we nog even door het stadje lopen en neerstrijken bij een schattig restaurantje waar we genieten van octopus, rode wijn, ozou en de vriendelijke, gastvrije bevolking.

 

De volgende ochtend moeten we al bijtijds ons hotel verlaten en rijden we langs de kust weer terug richting de luchthaven van Mytilini waar we onze huurauto weer inleveren, en zo zit ons fantastische avontuur er alweer op!  

   

 

Bezienswaardigheden Fly & Drive Lesbos:

  • Versteend woud
  • Molyvos
  • Romeins Aquaduct bij Moria
  • Mytilini
  • Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest
  • Kasteel van Mytilene
Foto's

Vragen over Lesbos:

Welke valuta accepteren ze op Lesbos?

Op Lesbos betalen ze met de Euro.

Moet ik me inenten voordat ik naar Lesbos ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Lesbos gaat.

Is er tijdverschil tussen Lesbos en Nederland?

Ja, op Lesbos is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het op Lesbos?

Lesbos heeft een mediterraan klimaat met koele winters en zeer droge warme zomers.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari14 graden101-200 mm
Februari14 graden61-100 mm
Maart16 graden61-100 mm
April19 graden6-30 mm
Mei22 graden6-30 mm
Juni27 gradennihil
Juli29 gradennihil
Augustus28 gradennihil
September25 graden6-30 mm
Oktober22 graden61-100 mm
November19 graden61-100 mm
December16 graden101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Lesbos?

Leidingwater op Lesbos is veilig om te drinken.

Kosten levensonderhoud Lesbos

BESTEMMING is ….

Benzine: €1,60
Etentje: €12,-
Biertje: €3,-

Wat zijn typische gerechten op Lesbos?

Typische gerechten zijn….
– Gyros
– Moussaka
– Tsatsiki

Deze reis is te boeken bij: