Fly & Drive Jordanië

Fly & Drive Jordanië

Isropa Logo

Boek deze reis bij Isropa

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

26
De 3 populairste bestemmingen
Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Portugal Foto 1

Fly & Drive Portugal

Sardinië Foto 1

Fly & Drive Sardinië

Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Profiteer van de KLM Werelddeal Weken tijdens je (fly drive) vakantie
januari 16, 2019
5 plaatsen die niet op je reisbucketlist van 2019 mogen ontbreken
januari 14, 2019
Voor een winterse fly drive vakantie moet je hier zijn
december 7, 2018

Ontdek het sprookjesachtige Jordanië met een fly & drive vakantie. Rijd door de Wadi Rum woestijn, dobber in de Dode Zee en natuurlijk bezoek je het onwaarschijnlijk mooie Petra. Een rondreis door Jordanië is een vakantie die je nooit zal vergeten! Lees hieronder ons reisverslag ter inspiratie voor jouw fly & drive vakantie naar Jordanië.

Rondreis Jordanië

We landen in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Het is wel even wennen aan de hitte! We eten een hapje bij Rainbow Street in de hoofdstad. Het is een erg levendig gebied en we genieten van heerlijke mezze. We komen meteen in aanraking met de Jordaanse gastvrijheid. Moe en voldaan gaan we terug naar ons hotel. De volgende morgen wordt onze huurauto afgeleverd en we gaan er meteen op uit naar Jerash, het Pompeii van het Midden-Oosten. Hier wordt het meteen duidelijk waarom we naar Jordanië zijn gegaan, wat zijn deze opgravingen indrukwekkend! De rest van de middag besteden we in Amman, waar we een stadstour volgen langs alle highlights. We bezoeken de Koning Abdullah Moskee, de Citadel en het theater van Amman.

We verlaten Amman en rijden richting Madaba. We maken een korte tussenstop in deze Bijbelse stad om de mozaïeken in de St. George kerk te bekijken. We rijden een klein stukje door naar de Neboberg. Op dit uitkijkpunt zou Mozes het beloofde land hebben gezien.

Vervolgens rijden we door naar Kerak. Deze route wordt ook wel de King’s Highway genoemd, en het wordt duidelijk waarom als je er zelf rijdt. Deze route is sprookjesachtig mooi en we kijken onze ogen uit in de auto. Eenmaal in Kerak bekijken we het kruisvaarderskasteel. We willen niet te veel tijd kwijtraken, dus we besteden niet al te lang in Kerak. Aan het eind van de middag komen we aan in Petra.

Dit is waarvoor we onze fly & drive vakantie naar Jordanië hebben geboekt: Petra! De volgende dag bezoeken we de eeuwenoude tempelstad. Wat we hier zien is eigenlijk niet te beschrijven. De historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je er zelf rondloopt begrijp je dat heel goed. Voor een kleine meerprijs kan je ook naar Petra by night. Op een aantal avonden per week worden de opgravingen met kaarsen verlicht, en je kan je voorstellen hoe magisch dat is!

Na onze twee nachten in Petra wordt het tijd voor ons volgende avontuur. We rijden richting de Wadi Rum. Eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum verruilen we onze huurauto voor een 4WD-jeep waarmee we het woestijnlandschap kunnen trotseren. We verblijven in een tentenkamp voor ons verblijf in de Wadi Rum. Slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, dit is ongelovelijk! De zonsopkomst in de woestijn is onvergetelijk. Deze ervaring zal ons nog lang bijblijven. We vervolgen onze reis richting Aqaba.
Aqaba is een rustige badplaats die op het eerste oog niet heel veel te bieden heeft. Misschien heeft dit iets te maken met al het natuurschoon dat we al hebben gezien de afgelopen dagen. We maken een boottocht om het koraal te bekijken en snorkelen in de zee. De volgende ochtend gaan we op excursie naar de Dode Zee. Het drijven in het extreem zoute water geeft zo’n bijzonder gevoel! Helaas zijn we wel een beetje verbrand tijdens onze rondreis dus het water prikt behoorlijk. Je moet er iets voor overhebben. Als we uitgedobberd zijn in de Dode Zee komt onze fly & drive door Jordanië langzaam ten einde. We rijden terug naar Amman voor onze laatste overnachting.

Meer foto’s van Jordanië zien? Bekijk dan onze Pinterest!

 

In Amman leveren we de huurauto weer in. Onze laatste dag in Jordanië besteden we aan het voorbereiden voor vertrek. We zoeken nog wat leuke souvenirs uit voor deze onvergetelijke reis en we eten nog lekker bij een leuk restaurant. De volgende ochtend worden we op tijd opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Dit was een geweldige reis!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Jordanië:

 • Rondrit te paard/kameel in een van de Wadi’s
 • Desert Castles
 • Umm al Jimal
 • Wadi Musa
 • Wadi Mujib
 • Jerash
 • Kookworkshop

Foto's Fly & Drive Jordanië

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: