Fly & Drive Ierland

Fly & Drive Ierland

De Jong Logo

Boek deze reis bij De Jong Intra

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

5287
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Ierland is één van de Europese landen waar de kustlijn zowel ruig als wonderschoon is. Het land is bijzonder geschikt voor een fly & drive vakantie. De wegen in Ierland zijn meer dan prima te noemen, wel moet je rekening houden met het feit dat men in Ierland net als Groot-Brittannië aan de linkerkant van de weg rijdt. Vanaf Amsterdam zijn er regelmatig vluchten naar de Ierse hoofdstad Dublin.

Rondreis Ierland

We beginnen onze rondreis met een vliegende
Dublin Ierlandstart in de hoofdstad van Ierland: Dublin. We kunnen aanraden om vanuit het vliegveld een taxi te nemen naar de binnenstad. De reden hiervoor is dat Dublin erg druk is en files vaak tot diep in de buitenwijken staan. Onconventioneel beginnen we onze fly & drive met een taxirit naar de Spire, het middelpunt van de stad waar een gigantische paal tot 120 meter de lucht in wijst. De Spire staat in O’Connell Street, die op zich al bijzonder mooi is. We wandelen vanuit O’Connell Street richting het kanaal en genieten van een wandeling over de mooie bruggen van Dublin. Hierna bezichtigen we Trinity College, St.Stephens Green en één van de grootste stadsparken van Europa: Phoenix Park. We vervolgen onze dag in Dublin met een bezoekje aan de Guinness brouwerij in het westen van de stad. Om de dag nog beter af te sluiten besluiten we een typisch Ierse pub op te zoeken in het uitgaanshart van Dublin: de Temple Bar.

 

Nadat we hebben genoten van het Ierse nachtleven vervolgen we de volgende dag onze weg. De reis brengt ons nu bij de plaats Kilkenny, een plaatsje in het binnenland van Ierland. Kilkenny staat bekend om haar mooie middeleeuwse gebouwen in het centrum van de stad. We kunnen hier dan ook met gemak een hele dag door brengen. Ook proeven we het lokaal gebrouwen bier en genieten van de lokale keuken. Onze vakantie vervolgen we met een tocht naar de plaats Cork in het zuiden van Ierland. Wat veel mensen niet weten is dat Cork de laatste vertrekplaats van de Titanic was voordat het schip haar dramatische einde vond. De stad Cork staat daarom ook nog veel in teken van dit wereldberoemde schip. Maar Cork heeft meer te bieden, zo is een wandeling langs de vele gekleurde huizen erg mooi en ook is voor de shoppers onder ons een ruim aanbod te vinden.

 

Onze huurauto roept en we gaan nu op weg naar Killarney. Killarney is met ongeveer 10.000 inwoners niet bepaald een grote stad. Desalniettemin is het een typisch Ierse stad die we bezocht moeten hebben. Mede dankzij de hoogste berg van Ierland (1038 meter) is ons bezoek een succes. De meren in de omgeving van Killarney geven ons een rustig gevoel en we zien het vervolg van onze reis met frisse zin tegemoet. De een-na-laatste stop van onze Fly & Drive in Ierland brengt ons in Galway. De kuststad Galway ligt dichtbij het prachtige gebied Connemara en is daarom een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit natuurlijke gebied. Na een bezoek aan Connemara besluiten we in de haven te genieten van verse visgerechten.

 

We eindigen onze fly & drive in Ierland in het Ballycroy National Park. De reden dat we naar dit overweldigende nationale park van Ierland gaan is de stilte. In het Ballycroy National Park zul je volledig tot rust komen doordat het werkelijk een en al natuur is. We wandelen over de vlaktes van het park en genieten van de wilde rotsformaties aan de horizon. Hier beseffen we ons wat voor bijzondere kanten van Ierland we hebben gezien tijdens onze vakantie. Deze fly & drive vakantie in Ierland zullen we ons vast en zeker nog lang herinneren.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Ierland:

 • The Spire of Dublin
 • Trinity College
 • St.Stephens Green
 • Phoenix Park
 • Temple Bar
 • MacGillycuddy’s Reeks
 • Connemara
 • Ballycroy National Park

Foto's Fly & Drive Ierland

Vragen over Ierland:

Welke valuta accepteren ze in Ierland?

In Ierland betalen ze gewoon met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze in Ierland?

In Ierland worden stopcontacten van type G gebruikt. In Nederland gebruiken type F dus je hebt een reisstekker nodig in Ierland.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Ierland gaat.

Is er tijdverschil tussen Ierland en Nederland?

Ja, in Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Ierland?

Ierland heeft een zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari8 graden61-100 mm
Februari8 graden31-60 mm
Maart10 graden31-60 mm
April12 graden31-60 mm
Mei15 graden31-60 mm
Juni18 graden31-60 mm
Juli19 graden31-60 mm
Augustus19 graden61-100 mm
September17 graden61-100 mm
Oktober14 graden61-100 mm
November10 graden61-100 mm
December9 graden31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Ierland?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Ierland?

Ierland is in vergelijking met Nederland ongeveer even duur. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Ierland is €1,42 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Ierland ongeveer 1,48% duurder dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Ierland?

Typische gerechten in Ierland zijn Irish Stew, Colcannon en Potato Cake.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: