Fly & Drive Finland

Fly & Drive Finland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

29
De 3 populairste bestemmingen
Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Portugal Foto 1

Fly & Drive Portugal

Sardinië Foto 1

Fly & Drive Sardinië

Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Profiteer van de KLM Werelddeal Weken tijdens je (fly drive) vakantie
januari 16, 2019
5 plaatsen die niet op je reisbucketlist van 2019 mogen ontbreken
januari 14, 2019
Voor een winterse fly drive vakantie moet je hier zijn
december 7, 2018

Finland is een prachtig land dat grenst aan het mooie Zweden en in het puntje aan Noorwegen. Finland wordt niet voor niets ‘het land van de duizend meren’ genoemd; er zijn er 188.000 te vinden! Finland heeft een lage bevolkingsdichtheid en dat komt tot uiting in het klein aantal en rustige steden. In de Finse dorpjes lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. In combinatie met een prachtige natuur is Finland het bezoeken zeker waard! Bijkomend voordeel: geen andere valuta, het is alleen wel een uurtje later dan in Nederland.

Rondreis Finland

 

Fly drive Finland

We starten onze rondreis op het vliegveld in Helsinki, genaamd Helsinki-Vantaa. We parkeren onze huurauto in een parkeergarage en duiken meteen Helsinki in. Het is een redelijk grote stad waarin je je prima kunt vermaken. Aan de haven bijvoorbeeld, ligt het marktplein. Dit is een gezellige plaats waar een tal van marktkramen voor zorgen. Heel dichtbij het marktplein, in de oude markthal, is er een echte Finse foodmarket te vinden. En dat komt altijd van pas na twee uurtjes in het vliegtuig! Je kunt ook de domkerk op het bekende plein Senaatintori beklimmen, kathedralen en concerten bezoeken, een boottocht langs de kust maken, musea bewonderen en uiteraard winkels ingaan.

  

Onze reis vervolgt zich richting het westen, naar de stad Turku. Deze stad ligt aan de monding van de rivier de Aura en heeft bovendien veel te bieden. Wij bezoeken eerst het Kupittaa park, waar je helemaal ontspannen van wordt. Even heerlijk zonnebaden onder het genot van een picknick, schaatsen (in de winter), zwemmen (in de zomer): het is allemaal mogelijk. Er is ook een avonturenpark (Seikkailupuisto) voor kinderen. In de middag zijn we het water opgegaan met een kano, om Finland vanaf het water te bewonderen. Een heel leuke ervaring!

 

Het is tijd om verder te gaan. Omdat Turku een belangrijk knooppunt is van verschillende wegen, kan je hier alle kanten op die je maar wilt. Wij vervolgen onze reis naar Tampere. We zien dan ook iets van het binnenland van Finland én Tampere ligt in een prachtig gebied met veel meren. Als we aankomen krijgen we meteen informatie van Visit Tampere Tourist Information. We bevinden ons nu ook meteen in het centrum en vlakbij het Keskustori-plein. Daar staan mooie gebouwen in art-nouveaustijl, die we wonderschoon vinden. Wij hebben een stadswandeling gemaakt, maar je kunt er ook fietsen huren. Via Keskustori zijn wij meteen naar de markthal van Tampere gegaan, waar we op een terras genieten van een heerlijke kop koffie. In deze stad genoten we van ontelbare kathedralen, musea, winkeltjes en het unieke Finlayson paleis.  

 

 

Tijd voor onze éénnalaatste tussenstop: VaasaAls we aankomen, merken we meteen dat we dichterbij Zweden zijn: Vaasa is een tweetalige gemeente waar zowel Fins als Zweeds wordt gesproken. Vaasa ligt aan de Botnische Golf, waar we goed gebruik van maken. We genieten van het mooie uitzicht en maken een tocht over het water. Daarna stappen we in onze huurauto en rijden tien kilometer verder om een oude meteorietkrater te bezoeken. Hij heet Söderfjärden, die het bezichtigen zeker waard is. Er is zelfs een ski-gebiedje, er is een natuurwandelpad van 2,5 kilometer met uitleg over het ontstaan van de krater en het is met name in het najaar een paradijs voor vogelliefhebbers.  

 

Fly & drive Finland, noorderlicht

Op weg naar onze laatste bestemming genieten we van het uitzicht op de kust. Eenmaal aangekomen in Oulu, parkeren we onze auto in een parkeergarage, die er gelukkig volop te vinden zijn. In Oulu kan je het strand op, parken in, musea en tuinen bezoeken, maar je kunt ook klimtochten doen of kunstgalerijen bewonderen. Wij genoten daar ook zeker van, maar konden niet wachten op de avond: we wilden graag het noorderlicht bewonderen.  Onder leiding van een gids die precies wist wat de beste tijd en wat de beste plaats is om te kijken, genoten wij van dit prachtige natuurverschijnsel. En dan… zit onze fly drive vakantie naar Finland er al weer op!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Finland:

Er zijn al heel wat mooie plaatsen genoemd, maar deze moet je ook zeker zien:
  • Finse Archipel
  • Levi (sneeuwlandschap in Lapland)
  • Lakeland
  • Sarvonlinna

Foto's Fly & Drive Finland

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: