Fly & Drive Cuba

Fly & Drive Cuba

Kras Logo

Boek deze reis bij Kras

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1462
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021
Vakantie tijdens corona
Reizen tijdens corona: waar moet je op letten?
mei 26, 2021
Fly drive vakantie reisadviezen corona
Op vakantie tijdens corona, naar welke landen mogen we weer reizen?
mei 17, 2021

Cuba is een speciaal eiland waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Het land heeft een zeer bewogen geschiedenis en staat bekend om het communistische bewind van Fidel Castro. Cuba staat echter ook bekend als een zeer kleurrijk land met een overweldigende natuurlijke schoonheid, grote culturele diversiteit, vrolijke muziek en prachtige stranden. Daarnaast is Cuba het land van de oldtimers. Men noemt Cuba ook wel een paradijs op aarde. Een fly & drive vakantie naar Cuba is ideaal voor een mooie en bewogen fly & drive vakantie!

Rondreis Cuba

Onze Cubaanse fly & drive vakantie begint met een rustige vlucht vanuit Amsterdam. Na ongeveer tien uur vliegen landen we op de internationale luchthaven Jose Marti van Havana. We halen onze comfortabele huurauto op en rijden naar het centrum.

 

 

Havana Cuba

Al sinds 1607 is Havana de hoofdstad van het Cubaanse eiland en daarmee ook de grootste stad van het land. De stad is zeer kleurrijk en kent een grote geschiedenis. We maken een wandeling tussen de kleurrijke Cubaanse huizen en bewonderen ‘El Capitolio’, dat verdacht veel op het Capitol van Washington DC lijkt. Liefhebbers van cocktails kunnen hun hart ophalen in het kleurrijke Havana. We bezoeken de bar waar de legendarische mojito is ontstaan en luisteren naar één van de vrolijke Cubaanse bandjes. Hierna wandelen we via ‘El sofa de Havana’, in de volksmond de boulevard van Havana richting het bekendste hotel van de stad: Hotel Nacional. We wandelen door de imposante gangen waar ooit Winston Churchill en Alexander Fleming liepen. Na het hotel te hebben bewonderd houden we een karakteristieke oldtimer-taxi aan, die ons naar ons sfeervolle hotel brengt. Wanneer u een praatje maakt met de chauffeur biedt hij u misschien wel aan om zelf een stukje te rijden.

 

Na het bruisende Havana vervolgen we onze fly & drive vakantie richting het westen van het eiland. We rijden langs de vele dorpjes en boerderijtjes die het land rijk is. Opvallend is dat alle auto’s in Cuba volledig bezet zijn. Dit komt doordat de ‘normale’ burger verplicht is om lifters mee te nemen. De bevolking in Cuba is namelijk erg arm en lang niet iedereen kan zich een auto veroorloven. Het valt ons dan ook op dat er overal lifters langs de weg staan.

 

Na anderhalf uur gereden te hebben komen we aan in het kustplaatsje Palma Rubia. Wanneer we uitstappen in de kleurrijke haven, worden we meteen omringd door vrolijke reggaeton muziek en wilde zeemannen. We gaan aan boord van een grote catamaran en zetten koers naar het eiland Cayo Levisa.

 

Cayo Levisa is een troCayo Levista Cubapisch eiland waar we helemaal tot rust komen. We drinken melk uit een kokosnoot, wandelen langs de branding en snorkelen in de lichtblauwe zee. De liefhebber kan zich ook onder handen laten nemen en genieten van een Cubaanse massage.

 

Na een optionele overnachting op het eiland, varen we terug naar het vaste land en zetten we onze fly & drive voort richting Viñales. Viñales ligt in de provincie Pinar del Rio en wordt ook wel de tabaksprovincie van Cuba genoemd. De wereldberoemde Cohiba sigaren worden hier met de hand gedraaid. We nemen een kijkje bij een van de criollo-plantages, waar de zogenoemde bladeren vandaan komen die het omhulsel vormen van de uiteindelijke Cubaanse sigaar.

 

Na het proces van het drogen van de bladeren te hebben gevolgd, nemen we een kijkje in de sigaarfabriek. In tegenstelling tot in Europa zijn de sigarenfabrieken niet geautomatiseerd en worden alle sigaren ambachtelijk gemaakt. We doen zelf een poging tot het rollen van een Cohiba en vervolgen daarna onze weg naar Viñales, waar we slapen in een hotel met een prachtig uitzicht over de streek.

 

De volgende bestemming van onze fly & drive vakantie in Cuba brengt ons naar de stad Santa Clara, de stad van Che Guevara. In deze stad vochten Che en zijn revolutionaire troepen de beslissende slag om Cuba. Wanneer we Santa Clara via de autopista nacional binnenrijden zien we overal momumenten en standbeelden van deze vrijheidsstrijder opdoemen. We nemen foto’s bij een beeld van Che en in de avond genieten we van een typische Cubaanse avond met veel live-muziek.

 

We rijden door naar de stad Cienfuegos. Deze universiteitsstad is in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Cuba nog niet toeristisch. De stranden nabij deze stad zijn dan ook vaak verlaten. We kiezen ons eigen privéstrandje uit en spenderen de rest van de dag aan een goed boek in de Cubaanse zon.

 

Trinidad de Cuba

De volgende dag vervolgen we onze fly & drive vakantie naar de historische stad Trinidad de Cuba. Deze stad staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit heeft natuurlijk een reden: de stad is nog geheel in 16e eeuwse Spaanse stijl. Wanneer we in Trinidad zijn nemen we een stap terug in de tijd. We lopen door de oude, kleurrijke Spaanse straatjes, die vaak te smal zijn voor auto’s. We stappen over de klinkers de kerk van Sint Fransiscus binnen en bewonderen het Palacio Brunet.

 

Na onze Spaanse onderdompeling is het alweer tijd om verder te rijden naar het Sierra Maestra gebergte, wat in het zuidwesten van Cuba ligt. Onderweg stoppen we in de stad Camaguey, waar we een stadstour in een traditionele fietstaxi maken. Dit is de ideale manier om deze oude Cubaanse stad te verkennen.

 

Na deze tocht verlaten we de drukte van de stad en kronkelen we langzaam maar zeker het Sierra Maestra gebergte in. Dit gebergte is beroemd geworden door de verschuiling van de guerrilla beweging van Fidel Castro en Che Guevara tijdens de Cubaanse Revolutie. We parkeren onze huurauto bij onze lodge en maken het ons gemakkelijk. Hierna trekken we onze laarzen aan en huren een gids die ons de idyllische watervallen gaat laten zien. Gelukkig hebben we onze zwemkleding meegenomen en nemen een duik in één van de natuurlijke baden.
Na lekker opgefrist te zijn laten we de bergen achter ons en reizen we naar de volgende grote stad van het land: Santiago de Cuba. In deze stad heerst in tegenstelling tot Havana en andere steden op het eiland, een relaxte Caribische sfeer. Santiago de Cuba is ook de plek waar ooit de Revolutie begon. We wandelen naar een oude kazerne waar ooit geschiedenis werd geschreven en zien de kogelgaten nog in de muren zitten. Spectaculair! Hierna maken we een wandeling door de stad en maken we foto’s van oude rasta’s in de haven.

 

Vanuit Santiago de Cuba is het tijd geworden om onze huurauto achter te laten en het vliegtuig te pakken voor een binnenlandse vlucht naar Varadero. Wanneer we na een klein uurtje aankomen in Varadero checken we snel in bij ons All-Inclusive hotel. Bij het strand aangekomen komen we onder het genot van een heerlijke Cubaanse mojito bij van een heerlijke fly & drive vakantie in Cuba.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Cuba:

  • El Capitolio
  • El sofa de Havana
  • Cayo Levisa
  • Sierra Maestra gebergte

Foto's Fly & Drive Cuba

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: