Fly & Drive Bonaire

Fly & Drive Bonaire

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1641
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Bonaire heeft een heuvelachtig landschap, een azuurblauwe zee en is een van de beste duiklocaties ter wereld. Het eiland is daarom favoriet onder de sportduikers en snorkelaars. Het eiland is ongeveer anderhalf keer zo groot als Texel in Nederland en ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Op Bonaire vind je veel verschillende soorten dieren zoals zeeschildpadden, flamingo’s, dolfijnen en pelikanen.

Rondreis Bonaire

Na ongeveer 10 uur vliegen landen we op Bonaire, op het vliegveld Flamingo Airport. Op het vliegveld kunnen we gelijk de auto, die we tijdens onze vakantie huren, ophalen. Met de auto rijden we een stukje verder in Kralendijk waar ons hotel ligt. Kralendijk is tevens de hoofdstad van het eiland. We brengen onze koffers naar de hotelkamer en gaan een middagje aan het strand liggen om bij te komen van de lange vlucht. ’s Avonds genieten we van het uitzicht op ons balkon, waar we helemaal tot rust komen.

Reis BonaireDe volgende dag gaan we al vroeg naar het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit is het grootste nationaal park van Caribisch Nederland. Het landschap bestaat uit zandduinen, strand, zoutmeren en inhammen met dood koraal. Ook zijn er bossen te vinden waardoor het een zeer gevarieerd gebied is. Het is zeker de moeite waard om dit park te bezoeken. Wij kiezen voor de lange route die wij met de auto afleggen. Bij de entree wordt geadviseerd te gaan snorkelen bij Wayaka II dus dit willen wij wel eens proberen. Het blijkt echt fantastisch te zijn.

Eind van de middag gaan we naar de grotten van Boca Onima. Dit is aan de oostkant van Bonaire waar we roodbruine indiaanse rotstekeningen bekijken. Er zijn op meerdere plekken op het eiland rotstekeningen in grotten te vinden maar bij Boca Onima zijn ze het best bewaard gebleven. Bijzonder om dit te zien. Het schijnt dat de indianen vroeger niet in de grotten woonden maar het gebruikte voor religieuze doeleinden. Na het zien van de rotstekeningen rijden we terug naar het hotel waar we ’s avonds een hapje eten terwijl we genieten van een overheerlijke cocktails.

De volgende ochtend gaan we met de watertaxi naar klein Bonaire. Klein Bonaire is een onbewoond eilandje van maar slechts 6 km2 en heeft een prachtig wit zandstrand. Doordat dit strand nooit heel druk is kun je hier goed snorkelen. We zien hier zelfs schildpadden zwemmen! Het koraal komt tot bijna aan de oppervlakte. Niet alleen onder water is het prachtig, maar ook zeker boven water. Op vakantie gaan zonder klein Bonaire te bezoeken kan eigenlijk ook niet. Dit wil je niet missen! Nadat we terug zijn op Bonaire eten we een hapje aan het strand en brengen daar de rest van de avond door.

Omdat we nu al twee dagen op pad zijn gegaan, blijven we de volgende dag bij ons hotel. Het hotel heeft namelijk ook een prachtig zwembad en een leuke bar waar we ’s middags gezellig even wat eten en drinken.

Flamingo Bonaire

De volgende dag gaan we naar de snorkelstop bij de 1000 steps waar je ook weer kan genieten van een prachtige onderwaterwereld. Tijdens het duiken zien we tropische vissen in alle kleuren. Dit is een bekende toeristische plek op Bonaire. Omdat wij er in het weekend zijn zie je hier ook veel locals komen. De plek staat alleen wel bekend om de vele auto inbraken, dus ben voorzichtig en laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Eind van de middag besluiten we ook nog even Flamingo’s te gaan spotten in het Gotomeer. Het is een bijzonder rustige route langs het meer waar je veel cactussen en veel flamingo’s kan spotten.

De volgende middag hebben we een tour geboekt waarbij we door de mangrove gaan kajakken. De kajak die wij meekrijgen hebben heeft een doorzichtige bodem en daardoor kan je precies zien wat er onder je, in het water, voorbij zwemt. Echt heel leuk! We volgen een ervaren natuurgids die precies weet waar we heen moeten en waar de mooiste plekjes zijn. Dit is een echte must wanneer je op vakantie bent in Bonaire!

’s Avonds pakken we alvast onze koffers in omdat onze vakantie helaas weer tot een einde is gekomen. Morgenochtend vliegen we weer, na het ontbijt, terug naar huis. Bonaire is een geweldig eiland met een prachtige natuur en een nog mooiere turquoise zee.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Bonaire:

  • Washington Slagbaai Nationaal Park
  • Boca Onima
  • Klein Bonaire
  • 1000 steps
  • Gotomeer
Foto's Bonaire

Deze reis is te boeken bij: