Fly & Drive Amalfi

0
Fly & Drive Amalfi

ANWB Logo

Boek deze reis bij ANWB vakantie

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1382
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

De Italiaanse kuststrook Amalfi is ongeveer 70 kilometer lang en staat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Amalfikust wordt ook wel de mooiste en beroemdste kuststrook van Italië genoemd.

Rondreis Amalfi

We beginnen onze rondreis aan de Italiaanse kuststrook Amalfi bij Sorrento. Sorrento heeft een historische centrum waar je prachtige kerken, gezellige pleinen en veel restaurantjes kan vinden. In de stad wonen ongeveer 16.000 inwoners. We kijken rond in de belangrijkste haven van Sorrento, Maina Grande, waar veel leuke bootjes liggen en waar we genieten van het mooie uitzicht.

amalfi

We vervolgen onze reis naar de schilderachtige Picentini-vallei waar we een bezoekje brengen aan het havenstadje Salerno. Salerno is een bruisende stad waar je kan genieten van het échte Italië. In de stad is veel geschiedenis terug te vinden in de bouwwerken en monumenten. We wandelen over de lange boulevard en genieten bij een van de vele barretjes en restaurantjes. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Duomo di Salerno. Dat is de belangrijkste kathedraal van Salerno en gebouwd in de  11de eeuw. Inmiddels is het door de jaren heen meerdere malen gerenoveerd en dat kun je zien aan de verschillende stijlen die de kathedraal inmiddels heeft. Een bezoekje aan de Castelli Di Arechi is ook zeker de moeite waard. Het kasteel is makkelijk te bereiken vanaf het centrum.

Onze derde en tevens laatste stop is in Napels. We starten bij Piazza Plebiscito, het grootste plein van de stad waar we naar een optreden kijken. Er hangt een gezellige sfeer en eten een pizza in de buurt. De dag daarna rijden we naar het oudste kasteel van Napels, Castel dell’Ovo. Het kasteel staat aan de kust en we maken een aantal prachtige foto’s op de ruim 100 meter lange, verhoogde weg die het kasteel met het vasteland verbindt.

Klimaat

De Amalfikust heeft een typisch mediterraans klimaat met lange en hete zomerdagen. In de zomer komt de temperatuur makkelijk boven de 30 graden uit en de gemiddelde temperatuur zakt niet onder de 23 graden. In de zomer regent het zelden en omdat Amalfi aan de kust ligt is er vaak een lekker zeebriesje te voelen. De winters zijn mild en de temperatuur zakt bijna nooit onder de 10 graden. In de winter regent het wel regelmatig.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Amalfi:

  • Maina Grande
  • Duomo di Salerno
  • Castelli Di Arechi
  • Piazza Plebiscito
  • Castel dell’Ovo
Foto's Fly & Drive Amalfi

Vragen over Amalfi:

Welke valuta accepteren ze in Amalfi?

Aan de Italiaanse kuststrook Amalfi betalen ze ook met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze in Amalfi?

Aan de Italiaanse kuststrook Amalfi worden stopcontacten van type F en L gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt in sommige gevallen een reisstekker nodig in Amalfi.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Amalfi gaat.

Is er tijdverschil tussen Amalfi en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Amalfi en Nederland.

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Amalfi?

De kwaliteit is redelijk en het kraanwater is veilig om te drinken, drinkwater in Amalfi kan echter wel een chloorsmaak hebben.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Amalfi?

De Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Amalfi ongeveer 8,29% goedkoper dan Nederland.

Wat is een typisch gerecht in Amalfi?

Typische gerecht in Amalfi is pizza.